Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΙΑ "ΑΣΤΕΡΑ"




ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ  ΤΟΥ  ΑΣΤΕΡΑ  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 

        Ερήμην του Δήμου και των πολιτών, εν κρυπτώ, προωθείται η εκποίηση ολόκληρης της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ. Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, το μεγαλύτερο τμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθούν 39.500 τμ πολυτελών κατοικιών, σε ιδιόχρηστα οικόπεδα, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής έκτασης ! Με σκανδαλώδη και αντισυνταγματικό τρόπο και αφού προετοιμάστηκε το έδαφος με μεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης, ξεπουλιούνται δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, 18.000μ αιγιαλού και περιοχές χαρακτηρισμένες ως περιοχές απολύτου προστασίας με το ΠΔ 254/04. Περιοχές που δεν είναι ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, αλλά δημόσια και προστατευόμενη και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν.
            Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει είναι τεράστια. Ταυτόχρονα, ακόμη και ο δρόμος θα γίνει ιδιωτικός, ενώ οι επενδυτές θα ελέγχουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και τη θάλασσα ! Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μία περίκλειστη περιοχή, γειτονιά πλουσίων μεγιστάνων στην ουσία ένα γκέτο πλουσίων, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι πολίτες, με τα βάναυσα μέτρα που τους επιβάλλονται, θα φτωχοποιούνται και θα αποκόπτονται από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
           
            Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επικαλούνται δεν είναι παρά ένα πρόσχημα. Πόσω μάλλον που η χερσόνησος, στην πραγματικότητα χαρίζεται στους επενδυτές, γιατί εκποιείται έναντι εξευτελιστικού τιμήματος για το Δημόσιο. Εξ άλλου, σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους που έχει θεσπίσει, θα παρέχει στους επενδυτές σκανδαλώδεις φορολογικές ελαφρύνσεις και μειωμένα δημοτικά τέλη !  Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποεπένδυση, γιατί, με την ανέγερση αρχικά εκατό κατοικιών, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
            Η μνημονιακή κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της στερούνται παντελώς επιχειρημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την γνωμοδότηση επί της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιστρατεύθηκαν τα πιό σκληρά μέσα, όπως προπηλακισμοί, ύβρεις κατά των παρευρισκόμενων συνδημοτών μας και πραξικοπηματικές διαδικασίες, που στη συνέχεια αναίσχυντα διαστρεβλώθηκαν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
        Η μαζική αντίδραση όλων των συνδημοτών μας είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα σκοντάψουν για να ναυαγήσουν τελικά οι ληστρικές επιδιώξεις κάποιων λίγων μεγάλων ξένων οικονομικών κέντρων και των ντόπιων υποστηριχτών τους.

        Διεκδικούμε, μαζί με όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς του Δήμου μας, την περιοχή της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ, όλων των παραλιών και των δασικών εκτάσεων, σαν ελεύθερους δημόσιους χώρους-συλλογική περιουσία όλων των πολιτών της χώρας μας, με ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση όλων, αναψυχή, ξεκούραση, ήπια αθλητική άσκηση.
           Η ΡΙ.ΚΙ.Π. ΒΒΒ θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θα δώσει τη μάχη για να αποτρέψει και να εμποδίσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας και να αποδώσει το Μικρό Καβούρι, ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες της Αττικής.


 Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑ !

4/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου