Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΡΙ.ΚΙ.Π. για τον προϋπολογισμό 2014 του Δήμου


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ;
Ενα σχόλιο πάνω στον προϋπολογισμό 2014 του Δήμου.

Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ασφυξία. Κατά 70% έχουν μειωθεί οι επιχορηγήσεις του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να υψώσουν μια βροντερή φωνή διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουν την ανατροπή της πολιτικής αυτής.
Ωστόσο οι πολιτικές και οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής αποτυπώνονται στη καταγραφή των προβλεπομένων εσόδων και στη κατανομή των δαπανών.
Θέτουμε ορισμένα καίρια ερωτήματα :
  • Οι δημότες μας παραλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα κλήσεις παράνομης στάθμευσης παρελθόντων ετών, οφειλές στο ΤΑΠ και στα νεκροταφεία που βεβαιώνονται στην εφορία. Διερωτόμαστε, γιατί δεν βεβαιώνονται στην εφορία οι οφειλές εκατομμυρίων ευρώ από τις καντίνες του Καβουρίου και από τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών κέντρων ;
  • Διερωτόμαστε επίσης γιατί τα προβλεπόμενα έσοδα από τις τρεις πλαζ της Βούλας και της Βάρκιζας, που διαχειρίζονται ιδιώτες, περιορίζονται στα 85.000 ευρώ (όσο δηλαδή τα έσοδα μισής ημέρας της μίας πλαζ) ; Οι οφειλές τους παρελθόντων ετών έχουν βεβαιωθεί στην εφορία ;
Σαν αποτέλεσμα και των παραπάνω οι δαπάνες του Δήμου για Κοινωνική Πολιτική είναι σχεδόν μηδενικές και οι πολιτικές της Δημοτικής Αρχής αποκτούν χρώμα και πρόσημο που δεν αφουγκράζεται και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πλειοψηφίας των Δημοτών μας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου