Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/2/2014: ΒΙΛΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΙΛΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ!
  
Την Κυριακή 9/2/14 διοργανώθηκε από την ΡΙ.ΚΙ.Π. και άλλες συλλογικότητες του Δήμου, ξενάγηση - διαμαρτυρία στο χώρο των αρχαιοτήτων της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ και του χώρου του εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Στην δασική έκταση του Ορφανοτροφείου, μπροστά στον οχυρωματικό πύργο, γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής αυθαιρεσίας. Μια τεράστια έκταση που έχει μέτωπο στη θάλασσα έχει περιφραχθεί με δίμετρη μεταλλική κατασκευή, που εδράζεται σε βάση από σκυρόδεμα. Ένα σύγχρονο φρούριο πολλών εκατοντάδων μέτρων που φθάνει μέχρι τον αιγιαλό έχει ανεγερθεί, για να συγκαλύπτει τις οικοδομικές εργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό του!

Με πρόσχημα την επισκευή ενός παλαιού μικρού κτηρίου του Ορφανοτροφείου, για την οποία είχε εκδοθεί άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στην πράξη ανεγείρονται πολυτελείς βίλες και η έκταση περιφράσσεται, ώστε να μην είναι προσιτή στους ανεπιθύμητους! Δεν είναι τυχαίο ότι η άδεια επισκευών εκδόθηκε για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία με συμφέροντα σε παρακείμενο εστιατόριο πολυτελείας - και όχι μόνο! Αν και η αυθαίρετη ανέγερση της ογκώδους περίφραξης μέσα στο δάσος και στον αιγιαλό, είχε καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε ως δήθεν εργοταξιακή περίφραξη και έμεινε στο απυρόβλητο.

Η Δημοτική Αρχή, συγκαλύπτει την προκλητική αυτή αυθαιρεσία μέσα στη δασική έκταση και τον αιγιαλό, παρότι από πέρυσι ήδη έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες.

Απαιτούμε :
·         Να κατεδαφιστεί άμεσα το νεοανεγερθέν "φρούριο"!
·         Να ελεχθούν όλες οι εργασίες που εκτελούνται στο εσωτερικό της έκτασης.
·      Να ελεγχθούν, ως προς τη χρήση τους, όλα τα κτήρια της δασικής προστατευόμενης έκτασης του Ορφανοτροφείου, δεδομένου ότι η μόνη επιτρεπόμενη χρήση είναι η κοινωφελής (ΠΔ1/3/2004 (ΦΕΚ 254/Δ.2004).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


12-02-2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου