Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ρι.Κι.Π.


Ο Θάνος  Ματόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Είναι μόνιμος κάτοικος Βούλας εδώ και περίπου μία εικοσαετία.

Είναι απόφοιτος του Ε' Λυκείου Αθηνών.

Έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία εργαζόμενος από το 1980 κυρίως ως υπεύθυνος καταστημάτων λιανικής πώλησης.



Η πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα ξεκινά πολύ νωρίς. Από το 1983 είναι δραστήριο και ενεργό μέλος των επιτροπών γειτονιάς για την διαφύλαξη του χαρακτήρα της περιοχής Αγ. Πολυκάρπου - Ελαιώνα και είχε ενεργή συμμετοχή στις παρεμβάσεις στον ΟΡΣΑ  

Στην περιοχή μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον σημαντικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο σε συλλογικότητες και κινήματα πολιτών που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των σχεδίων εκποίησης της δημόσιας περιουσίας (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ πρώην ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ).

Πιστεύει ότι η Ριζοσπαστική κίνηση πολιτών είναι σε θέση να συγκρουστεί με τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα που καθορίζουν τις πολιτικές των σημερινών δημοτικών αρχών ώστε μαζί με τους δημότες να δημιουργήσουμε  ένα δήμο αλληλεγγύης και συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου