Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Άρθρο: «Διπαραταξιασμός», ένας ιδιότυπος τοπικός δικομματισμός!

Ποιος βλάπτει λιγότερο το δήμο; Ο κ. Πανάς ή ο κ Κωνσταντέλλος; Ιδού το μεγάλο δίλημμα! Το δίλημμα που θα πρέπει να καθορίσει τις επιλογές των δημοτών στις επερχόμενες εκλογές, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν. Ένα δίλημμα, εξάλλου, που χρησιμοποιείται σαν άλλοθι ένταξης κάποιων «περιφερόμενων» υποψηφίων από συνδυασμό σε συνδυασμό με την επίκληση του μικρότερου κακού! Πρέπει, λοιπόν, μας λένε, να επιλέξουμε «αναγκαστικά» έναν εκ των δύο κυρίων, τον κ. Πανά ή τον κ.Κωνσταντέλλο, τους « δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα», όπως τους χαρακτήρισε σε άρθρο του ο κ. Σκουμπούρης, λίγο πριν γίνει υποψήφιος του κ. Πανά.

Ας δούμε, λοιπόν, τις διαφορές(ή μήπως τις ομοιότητες;) των δύο ανδρών με βάση πρόσφατες πρακτικές τους.
  • Περίπτωση χρέους Γιδόπουλου. Πρόσφατα πάρθηκε απόφαση να χαριστεί χρέος στην εταιρεία Γιδόπουλου ύψους περίπου 120 χιλιάδων ευρώ. Ποιοι υπερψήφισαν αυτή την απόφαση; Από κοινού οι κύριοι Πανάς και Κωνσταντέλλος.
  • Περίπτωση χερσονήσου Λαιμού Βουλιαγμένης. Ως γνωστόν, ολόκληρη η χερσόνησος του Λαιμού εκποιείται σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων. Στόχος, αφού αποκλεισθεί η πρόσβαση στους κοινούς θνητούς, να χτιστούν πολυτελείς κατοικίες. Να δημιουργηθεί ένα γκέτο εκατομμυριούχων. Πώς αντέδρασαν οι δύο άντρες; Ο κύριος Πανάς, εν τέλει, δήλωσε ικανοποιημένος, επειδή η έκταση δόμησης δεν θα υπερβεί κάποιο ποσοστό. Ο δε κ. Κωνσταντέλλος, το μόνο που ζήτησε ήταν να γίνουν με νόμιμο τρόπο οι διαδικασίες Άρα, με τον έναν ή τον άλλο ως δήμαρχο, ξεχάστε τη χερσόνησο και μαζί το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα
  • Περίπτωση ιδιοποίησης παραλίας από γνωστό εφοπλιστή. Πρόσφατα είχαμε επιχείρηση εκβάθυνσης της θάλασσας γύρω από ένα μόλο, δενδροφύτευσης και τοποθέτησης κάγκελων δίπλα στην ανεγειρόμενη βίλα εφοπλιστή στο Καβούρι, σε εμφανή προσπάθεια ιδιοποίησης ενός κοινόχρηστου χώρου. Πώς αντέδρασαν οι δύο κύριοι; Εντελώς προσχηματικά. Αν δεν υπήρχαν οι έντονες αντιδράσεις των περιοίκων, η παραλία θα είχε ήδη χαθεί.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, και οι δυο βλάπτουν το ίδιο το δήμο και τους δημότες.

Τι λέμε εμείς στη ΡΙΚΙΠ; Με πρόσχημα την κρίση και στο όνομα μιας καταστροφικής για το μέλλον ανάπτυξης επιδιώκεται να εκποιηθεί ολόκληρο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο και να αλλάξει ο χαρακτήρας δόμησης του δήμου. Κινδυνεύουμε, κάτοικοι ενός παραλιακού δήμου, να έχουμε ελάχιστη πρόσβαση στη θάλασσα.
Αυτά τα σχέδια μπορούν να ανατραπούν μόνο με μαζική αντίδραση των κατοίκων, με επικεφαλής μια μαχητική Δημοτική Αρχή. Εμείς ήμασταν πάντα παρόντες και θα είμαστε και αύριο, είτε ως Δημοτική Αρχή είτε ως αντιπολίτευση είτε ως απλοί πολίτες.

Γιώργος Κότσαλης,
Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου