Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Μια κηπούπολη - για ποιους;

Η καθεστηκυία τάξη στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (Πανάς, Κωνσταντέλλος και οι συν αυτοίς) μας υπόσχεται μια κηπούπολη, δεν μας λέει, ωστόσο, ποιοι θα την χαρούν. Οι πράξεις της πλειοψηφίας, με την προσχηματική αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης, στην ουσία, όμως, με τη σιωπηρή της ανοχή, ακόμα περισσότερο όμως η απραξία τους(πλειοψηφίας και μειοψηφίας), η έλλειψη αντίδρασης και η δουλική υπακοή τους στα προστάγματα της μνημονιακής κυβέρνησης μας δίνουν την απάντηση: Κηπουπόλεις-νησίδες για λίγους, πίσω από ψηλούς φράχτες, απρόσβα-τες στους πολλούς, που θα βλέπουν τη δική τους, μέχρι τώρα, κηπούπολη να μετατρέπεται σε αστι-κό-εμπορικό οικισμό με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα.


  • Όσοι κατόρθωσαν να περισώσουν τις κατοικίες τους από τους πλειστηριασμούς θα τις δουν να υποβαθμίζονται και να χάνουν την αξία τους, όταν, χωρίς αντίδραση από Πανά και Κωνσταντέλ-λο, περάσει το νέο νομοσχέδιο που αλλάζει τη χρήση γης σε μεγάλο μέρος του Δήμου επιτρέ-ποντας την εγκατάσταση μέσα στο οικιστικό πλαίσιο εμπορικών επιχειρήσεων, βιοτεχνιών, κα-ταστημάτων, συνεργείων με την κυκλοφοριακή πλημμύρα που αυτά συνεπάγονται. Η Δημοτική Αρχή διάλεξε εδώ την εύκολη λύση της αποποίησης ευθύνης με το σκεπτικό ότι οι Δήμοι υπα-κούουν στους νόμους του κράτους και δεν επεδίωξε την κινητοποίηση των πολιτών ενάντια στα σχέδια αυτά.
  • Όσοι έχουν την τύχη να έχουν ακόμα ασφάλιση υγείας και βασίζονται στην ύπαρξη του Ασκλη-πιείου για την περίθαλψη τους, θα δουν το νοσοκομείο μας να ιδιωτικοποιείται, με την ανοχή Πανά και Κωνσταντέλλου, και να γίνεται κλινική πολυτελείας για τους έχοντες και κατέχοντες, απρόσιτη στους υπόλοιπους. Το Κέντρο Υγείας της Βάρης, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα του Ασκληπιείου, ιδίως σήμερα που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται προς τις δημόσιες δομές υγείας δεν έχει αναβαθμισθεί. Όσο δε για τους ανασφάλιστους και άπορους, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου λειτουργεί προσχηματικά, μια προεκλογική βιτρίνα χωρίς ουσιασ-τικό ιατρικό και φαρμακευτικό περιεχόμενο.
  •  Όσοι αποφάσισαν κάποτε να εγκατασταθούν στο Δήμο μας για να προσφέρουν στις οικογένειες τους τη γειτνίαση με τη θάλασσα και τη δροσιά των καλοκαιρινών μπάνιων, θα βρεθούν αποκλεισμένοι από τις παραλίες, όταν οι εφοπλιστές και οι τσιφλικάδες στήσουν δενδρύλλια και κάγκελα και οι νονοί της μέρας και της νύχτας γεμίσουν ό,τι έχει απομείνει με Mall και ξενυχτά-δικα με εκκωφαντική μουσική. Τα παραδείγματα εδώ είναι πολλαπλά: Εκποίηση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης με την ανοχή του Δημάρχου, αντίθετα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλί-ου, και αποδοχή του υπάρχοντος ιδιωτικού καθεστώτος και της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της χερσονήσου. Αποκλεισμός της Παραλίας Αγ. Νικολάου στο Καβούρι με αγαστή συνεργασία δη-μοτικών συνεργείων με αυτά των ενδιαφερομένων «ιδιοκτητών» της παραλίας. Διεκδίκηση της παραλίας στην περιοχή του «Νότου» από τη ΜΕΕΚΒ, όπου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έδειξε επιδεικτική αδιαφορία στη διάρκεια των δικαστικών διεκδικήσεων και προκλητική άγνοια των φακέλων.

Ωστόσο, τόσο οι πράξεις όσο και η απραξία της Δημοτικής Αρχής δεν είναι τυχαίες. Πέραν της εξυ-πηρέτησης που προσφέρουν στο κατεστημένο της περιοχής και της διασφάλισης προσωπικών συμφερόντων, έρχονται να συμπληρώσουν με ύπουλο και δόλιο τρόπο, κάτω από το μανδύα μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης» και μιας αμφιλεγόμενης προστασίας ενός πολύ μικρού περιβάλλοντος, το καταστροφικό έργο της μνημονιακής κυβέρνησης. Ένα έργο που μέσα από απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φοροκαταιγίδες και χαράτσια, απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και παγίωση της υποτέλειας σε ξένες δυνάμεις στοχεύει στην εξόντωση της μεσαίας τάξης. Ό,τι δε μεί-νει απείραχτο από την κυβερνητική μνημονιακή επίθεση, το αποσώνουν οι πολιτικές του Δήμου: Υποβάθμιση των σπιτιών μας, καταστροφή των κοινωνικών υποδομών (νοσοκομεία, σχολεία), α-ποκλεισμός από τα ελεύθερα αγαθά (πράσινο, παραλίες, αρχαιολογικά μνημεία, καθαρός αέρας). Η πολιτική αυτών που μέχρι τώρα καθόριζαν τα πράγματα στο Δήμο είναι απόλυτα ταξική και θα έχει ως αποτέλεσμα να βαθύνει ακόμη περισσότερο το χάσμα στην κοινωνία των τριών Β.
Εμείς, στη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θάνο Ματόπουλο θέλουμε να παλέψουμε και να αντισταθούμε. Θέλουμε να σπάσουμε τα δεσμά της υποταγής στην πολιτική των μνημονίων, όσο τουλάχιστον η τωρινή ξενόδουλη κυβέρνηση είναι ακόμα στην εξου-σία. Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, για τη διατήρηση του πράσινου γύρω από τα σπίτια μας, για παραλίες προσβάσιμες σε όλους, συνδημότες μας και μη, για μια κοινωνία ενωμένη και αλληλέγγυα και όχι χωρισμένη σε «κηπουπόλεις» και «συνοικισμούς».
Ελάτε μαζί μας όλες και όλοι, βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε! Το πρώτο βήμα είναι να πάμε όλες και όλοι να ψηφίσουμε στις 18 ΚΑΙ στις 25 Μαΐου. Ο Δήμος ανήκει στους πολίτες του και οι πολίτες πρέπει να πάρουν την τύχη του Δήμου στα χέρια τους και να πάψουν να αναθέτουν ανεξέ-λεγκτα τη διαχείριση των κοινών σε ανίκανα χέρια. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, πρόκειται για την ποιότητα της ζωής μας και δεν την αφήνουμε έρμαιο των μεγάλων συμφερόντων.
Και μπρος στην κάλπη, ψηφίζουμε Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την δημοτική παράταξη που θέλει να παλέψει με τους συμπολίτες μας στην πρώτη γραμμή για να μεί-νουν η Βούλα, η Βάρη και η Βουλιαγμένη κηπουπόλεις ανοιχτές για όλους!

Κώστας Φώσκολος Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου