Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Β.Β.Β. : Ορίστηκε η δίκη που θα κρίνει την οριστική εκλογή του νέου δημάρχου

















Β.Β.Β. :   Ορίστηκε  η  δίκη  που  θα  κρίνει  την  οριστική  εκλογή   του  Δημάρχου  & του  Δ.Σ.  για  την   1 / 9 / 2014

1319/8/ 2014
Για την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, ορίστηκε τελικά η δικάσιμος η οποία θα κρίνει ποιος τελικά θα είναι ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Στο εκλογοδικείο Πειραιά οι πρωτοδίκες που θα οριστούν μετά από κλήρωση θα εξετάσουν τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης μετά από ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου
που είχε καταθέσει ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά.

        Η τελική απόφαση αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η παράταξη του κ. Σπ. Πανά, όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, κατέθεσε ένσταση επί του αποτελέσματος και ζήτησε να επανακαταμετρηθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων της δεύτερης Κυριακής.

Να θυμίσουμε ότι νικητής των εκλογών ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός του Γρ. Κωνσταντέλλου με 12 ψήφους διαφορά.

Η επανακαταμέτρηση τελείωσε στα μέσα Ιουνίου, όπου και καταγράφηκαν ευρήματα και από τις δύο πλευρές τα οποία και θα εξεταστούν από το αρμόδιο δικαστήριο.
Αν εξαιρέσει κανείς τη διαδικασία της ανακαταμέτρησης, η οποία γίνεται άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ενστάσεις περνούν πλέον από τις δικαστικές αίθουσες και συνήθως η ολοκλήρωσή τους είναι χρονοβόρα. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πρέπει να λυθεί το δυνατόν συντομότερα και για αυτό τον λόγο πιέζουν τις δικαστικές αρχές για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Το παραλιακό μέτωπο, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και άλλα σημαντικά θέματα χρειάζονται "μόνιμο δήμαρχο" και όχι δήμαρχο που θα αναμένει δικαστική απόφαση, επισημαίνουν.

          Η   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Μετά και την επίσημη ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών από το πρωτοδικείο, εντός δέκα ημερών ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου κ. Σπύρου Πανά όπως ορίζει το άρθρο 48, κατέθεσε ένσταση στο εκλογοδικείο Αθηνών ώστε να εξεταστούν τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης.
Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο εντός δέκα ημερών μετά την κατάθεση της ένστασης να ορίσει ημερομηνία εκδίκασης, όπως και έγινε.
Με τη σειρά του ο κ. Κωνσταντέλλος έχει δικαίωμα να καταθέσει αντένσταση τρεις ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Αυγούστου και να θέσει ενώπιον του δικαστηρίου
τα δικά του ευρήματα.

Η αντένσταση του κ. Κωνσταντέλλου θα εξεταστεί, μόνο εάν το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης είναι υπέρ του κ. Πανά.
Η ένσταση του κυρίου Πανά θα εξεταστεί στο Εκλογοδικείο το οποίο θα απαρτίζεται από 3 Πρωτοδίκες που θα οριστούν μετά από κλήρωση ανάμεσα σε 25 Δικαστικούς.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την έδρα του ο οικείος Δήμος ή η Κοινότητα. Δηλαδή δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Τριμελών Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου