Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ κατέθεσε ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ για την παραχωρηση των παραλιων στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 
              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  12 /11/ 2014
Η  ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ  ΚΑΤΕΘΕΣΕ  ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ  ΣτΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ    ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΤΙΟ  ΑΤΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε
 
        Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κατέθεσε  την  Δευτέρα      10 Νοεμβρίου 2014 αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας , που υπέγραψαν μέλη της κίνησης και με την οποία εναντιώνονται κατά των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Τουρισμού και ζητούν την ακύρωση της ΚΥΑ 143/43399  (ΦΕΚ  2424  Β 11/9/2014 ) που παραχωρεί  κατά  κυριότητα, νομή και κατοχή χωρίς αντάλλαγμα στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.  Η Αίτηση ακύρωσης αφορά και στο σύνολο της  παραχώρησης και ειδικά  στα  σημεία που έκτος της παραλίας υπάρχουν και  αρχαιολογικοί  χώροι και περιοχή NATURA 2000 καταγεγραμμένοι και οριοθετημένοι με ΦΕΚ .
 
      Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  εναντιώνεται για μια ακόμη φορά στα ‘’νομιμοποιημένα’’ συμφέροντα που έχουν σαν σκοπό την εμπορευματοποίηση των παραλίων μας , με μεθόδους νομιμοποίησης που θυμίζουν τα φιρμάνια της τουρκοκρατίας , παραχωρώντας ,με άμεσο σκοπό το ξεπούλημα ,ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά παραλιακές εκτάσεις  που περιλαμβάνουν και αρχαιολογικούς χώρους με συνοπτικές διαδικασίες και με λογική και περιγραφές - οριοθετήσεις που  τα φιρμάνια χρησιμοποιούσαν.
      Ανάλογες προσφυγές ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ  κατέθεσαν και άλλες Δημοτικές Κινήσεις    
σε όλο το παραλιακό μέτωπο.
    Ανάλογες προσφυγές ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ  κατέθεσαν και άλλες Δημοτικές Κινήσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Λόγω του ιδιαίτερα περιορισμένου χρόνου και των μέσων που είχαμε στην διάθεση μας για την σύνταξη της αίτησης   ακύρωσης , επιφυλασσόμαστε  για την προσθήκη σημαντικών  συμπληρωματικών στοιχείων, πριν την ακροαματική διαδικασία στη Ολομέλεια του ΣτΕ, που ήδη επεξεργαζόμαστε.
   Οι κερδοσκόποι   έβαλαν και πάλι τα παράλια του Σαρωνικού  στο στόχαστρο. Μόνο που τώρα έχουν και την, με επιμελή τρόπο,  ‘’νομιμοποίηση ’’ που τους παρέχει το κυβερνητικό σχήμα του οποίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν αρκούνται στην εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή που έχουν επιβάλει , επείγονται να οικειοποιηθούν και όλα τα Δημόσια αγαθά και τον κοινωνικό πλούτο που αυτά προσφέρουν , για όφελος δικό τους και της κλίκας τους.
Η απάντηση πρέπει και επιβάλλεται να είναι ολοκληρωμένη και σε επίπεδο νομικό αλλά κυρίως σε αγωνιστικό και διεκδικητικό.  
  
                                      ( Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου