Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΡΙΚΙΠ - Δελτίο Τύπου –Ανακοίνωση 13.5.2015: Β’ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


                  


 
 

                        


                                                Βούλα  13/5/2015     
       blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                      Αριθμ. Πρωτοκ. : 047 / 2015          
       Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv

Δελτίο  Τύπου –Ανακοίνωση

Β’ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Για χρόνια κλειστή, με ευθύνη των διοικήσεων ΕΤΑ/ΕΤΑΔ  Α.Ε. που καταχρώμενοι την δικαιοδοσία που τους  δόθηκε για “διαχείριση με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον” , σύναψαν συμφωνητικό μίσθωσης με τις ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ Α.Ε. από το 2001 που ποτέ δεν την λειτούργησαν  σαν οργανωμένη παραλία, επειδή ο κύριος σκοπός τους ήταν να κατασκευάσουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όταν η τοπική κοινωνία αντέδρασε, στις παράνομες κατασκευές και στους σκοπούς της εταιρείας, απλά κλείδωσαν την παραλία. Η ΕΤΑΔ  αντί να καταγγείλει άμεσα την σύμβαση και να τους εξώσει, αποδέχτηκε την σφράγιση της παραλίας και σαν επιστέγασμα όλων, το 2009 ακολουθώντας, την «χρηστή» συνήθη τακτική της ανανέωσε την μίσθωση μέχρι το 2030, δίνοντας έτσι στην ουσία  «αμνηστία»  στις  ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ  ΑΚΤΕΣ Α.Ε. . Τα συσσωρευμένα μισθώματα πολλών χιλιάδων
Ευρώ ουδέποτε εισπράχτηκαν !

   Ο πρώην Δήμαρχος κ. Πανάς για καθαρά προεκλογικούς λόγους ( και αφού οι ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ  ΑΚΤΕΣ Α.Ε.  είχαν παραδώσει τα κλειδιά της πλάζ στην ΕΤΑΔ ) τον Μάρτιο του 2014, άνοιξε διάπλατα τις πύλες την Β΄ πλαζ (1. ΦΩΤΟ) με πανηγυρικό τρόπο,  για καθαρισμό και δεντροφύτευση. Η μετέπειτα όμως στάση του αποδεικνύει ότι δεν ήταν στις πραγματικές του προθέσεις η ανάληψη της ευθύνης της παραλίας, γιατί άφησε την παραλία να υποβαθμίζεται και τα αρμυρίκια που με τόση προθυμία φύτευσαν οι πολίτες κατέληξαν να ξεραθούν .

   Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής διοίκησης και με το κ. Γρ. Κωνσταντέλλο  Δήμαρχο, φάνηκε  ότι η Β’ πλαζ θα είχε την φροντίδα που απαιτείται και οι πολίτες θα έχουν την ελεύθερη πρόσβαση που είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Όμως σύντομα οι πύλες έκλεισαν (2. ΦΩΤΟ)και αντικαταστάθηκαν με αφανείς σχισμές στο συρματόπλεγμα – ένας καθόλου ευπρεπής τρόπος να μπαίνεις σε παραλία.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια στιγμάτισε το θέμα της αναξιοπρεπούς πρόσβασης και η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι πριν την επόμενη θερινή περίοδο θα αποκαταστήσει την πρόσβαση από την πύλη των πεζών.       Στο τελευταίο   Δημοτικό Συμβούλιο σε ανάλογο ερώτημα αναφέρθηκε ότι η πύλη των πεζών έχει ξεκλειδώσει, αλλά είναι κλειστή,  άρα ο κάθε πολίτης πρέπει να το γνωρίζει για  να την ανοίξει και να έχει την πολυπόθητη πρόσβαση στην παραλία. Ακόμα και αυτό όμως κράτησε λίγο και μερικές μέρες μετά η μοίρα της πύλης των πεζών ήταν να την αλυσοδέσουν και πάλι (3+4. ΦΩΤΟ).

Αυτό το γεγονός διαδραματίζονταν σχεδόν ταυτόχρονα με την προσπάθεια να αποδοθούν οι παραλίες στην διαχείριση του Δήμου. Και σε αυτή την προσπάθεια η ΡΙ.ΚΙ.Π.   πρόσφερε την συνδρομή της, φροντίζοντας για την άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο για τα θέματα κρατικό λειτουργό και εξασφαλίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του στις  πολύωρες συσκέψεις στελεχών στις οποίες συμμετείχε ενεργά με τον επικεφαλής της .

Η προσπάθεια της ΡΙ.ΚΙ.Π. για τις παραλίες καταγράφηκε και στις πρόσφατες συνεδριάσεις φορέων της επιτροπής για τον καθορισμό των παραλίων ως πολυσύχναστων ή μη. Σε αυτές τις συνεδριάσεις ο επικεφαλής της  ΡΙ.ΚΙ.Π., εκπροσωπώντας τον Δήμο τοποθετήθηκε και κατέστησε σαφές στην εκπρόσωπο της ΕΤΑΔ ότι η βούληση των Δημοτών και του Δήμου είναι η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από έντονη και μακρά συζήτηση , κερδήθηκε η οριστική απαλοιφή του απαράδεκτου χαρακτηρισμού για την Β’ πλαζ σαν «κλειστή μη προσβάσιμη παραλία» που την στιγμάτιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα που η προσπάθεια για την ανάληψη της διαχείρισής της από τον Δήμο συνεχίζεται, όπως μας διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος, και μόλις ευοδωθεί ,οι παραπάνω ενέργειες διασφαλίζουν τη δυνατότατα  να λειτουργήσει σαν παραλία με λουτρική εγκατάσταση, γιατί με τον χαρακτηρισμό της ως  “πολυσύχναστης παραλίας” καθορίζεται η εποπτεία για ασφαλή και ποιοτική χρήση.

   Όμως αρκεί μόνο η διαπραγμάτευση και οι συναντήσεις ;

   Σαφώς και δεν αρκεί, κρίνεται αναγκαίο να διεκδικήσουν οι πολίτες το άμεσο άνοιγμα της Β’ πλαζ από τον Δήμο με αποκατάσταση της πρόσβασης από την πύλη των πεζών  και όχι σαν τρωγλοδύτες από σχισμές στα συρματοπλέγματα. Επίσης να διεκδικηθεί η παραχώρηση και φροντίδα της πλαζ από το Δήμο χωρίς την επιβολή εισιτηρίου, με εξασφάλιση του κόστους λειτουργίας, ενδεχομένως, από τα έσοδα ήπιας μορφής χρήσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Η  αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας είναι καθήκον των πολιτών και η προσβασιμότητα στις παραλίες είναι ένα τέτοιο συνταγματικό μας δικαίωμα.

  Η ΡΙ.ΚΙ.Π. στηρίζει και συμμετέχει στην απόδοση της Β’ πλαζ στους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.

 
*ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β’ ΠΛΑΖ

                                                                  Για την ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.    
            
                                                                     Ματόπουλος Θάνος  

 


 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΖ -
                                                 ( ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΗ )
ΒΟΥΛΑ - Β ΠΛΑΖ 1981 - ...


ΒΟΥΛΑ - Β ΠΛΑΖ 1981 - ...

ΒΟΥΛΑ - Β ΠΛΑΖ 1981 - ...


 

ΒΟΥΛΑ - Β ΠΛΑΖ 1981 - ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
ΑΝΟΙΓΜΑ  Β΄ΠΛΑΖ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ-ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΟΥΝ
 

 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑ ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΑ  ΦΥΤΕΜΕΝΑ  ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ & ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΚΑΝ

=================================================
---------------------------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου