Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

ΚΟΙΝΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. 1/5/2015

ΑΝΑΡΤΗΣΗ :  ΚΟΙΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ         -     ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 
&    ΤΟ " ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ "                                
& ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  Ο  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΟΙΝΟ - ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
 Οι  επικεφαλής των αυτοδιοικητικών  κινήσεων  των δήμων του νότιου παραλιακού τομέα,    Αλίμου,   Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης ,   Γλυφάδας,  Ελληνικού-Αργυρούπολης ,  Ηλιούπολης,    Παλαιού Φαλήρου  με αφορμή την συνάντηση των 6 δημάρχων Αλίμου , Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης ,Ηλιούπολης , Π. Φαλήρου που πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2015 με θέμα την ενδεχόμενη παραμονή προσφύγων πολέμου σε χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την απαράδεκτη κοινή ανακοίνωση  που εξέδωσαν στις 21/4/2015,  οι 5 Δήμαρχοι ( δεν υπογράφει την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλίμου κ Αντρέας Κονδύλης ).

 Οι εκατόμβες πνιγμένων συνανθρώπων μας ουδόλως απασχόλησε την συνάντηση των δημάρχων με αντικείμενο το θέμα των προσφύγων.

Μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση, τις προσφυγικές  και μεταναστευτικές  ροές  που προκαλεί η σφοδρότητα των φονικών αδιάκοπων πολέμων - στους οποίους ΝΑΤΟ και ΕΕ είχαν άμεση συμμετοχή - των φυσικών, των κοινωνικών καταστροφών και της φτώχειας, μπροστά στην τραγωδία που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα, την ημέρα που ανασύρονται εκατοντάδες σοροί πνιγμένων, οι συγκεκριμένοι δημοτικοί «άρχοντες»

 δηλώνουν κατηγορηματικά «πως οι δήμοι μας δεν θα εμπλακούν…»

Αναφέρουν πως δεν  θα επιτρέψουν να μετατραπεί  το  πρώην αεροδρόμιο σε πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών…

Όμως η εναπόθεση ψυχών υφίσταται ήδη στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όπου κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο μεγάλος αριθμών μεταναστών σε άθλιες συνθήκες. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχουμε θρηνήσει και τον θάνατο  συνανθρώπου μας. Απλά το έκρυβαν γιατί εξυπηρετούσε την πολιτική της νεοφιλελεύθερης «διαχείρισης» του θέματος των μεταναστών.

Τόσα χρόνια  που οι πολιτικές της «Ευρώπης φρούριο» καθιστούν τις χώρες υποδοχής και την Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών δεν έβγαζαν μιλιά.

Καμία απαίτηση ή νύξη προς την  ΕΕ να συνδράμει ισομερώς στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που και η ίδια προκάλεσε, πόσο μάλλον στη δημιουργία νόμιμου διαύλου διέλευσης, για την χώρα προορισμού. 

Καμία έκκληση για συνδρομή μπροστά στην φρικτή ανθρωπιστική κρίση.

Πολύ μακριά από τη στάση των Ανθρώπων, συμπολιτών μας  στη Ρόδο, που έπεσαν στη θάλασσα για  να σώσουν ζωές.

Πολύ μακριά και από τη στάση του Δήμου Αγ. Δημητρίου που περιέθαλψε και συνεχίζει να συνδράμει με αλληλεγγύη, ομάδα Σύρων προσφύγων. (Τι έπαθαν άραγε οι δημότες από αυτή την αλληλέγγυα στάση τους προς τους εκδιωχθέντες από το σύνταγμα πρόσφυγες;) .

Καθώς επίσης και του Δήμου  Ραφήνας-Πικερμίου  που στέγασε άμεσα στο κλειστό Γυμναστήριο Πικερμίου πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Ευβοίας  ( στενό Καφηρέα  ) και περισυλλέγησαν από το λιμενικό .

 Απαιτείται βέβαια και η πολιτεία να διαθέσει την  απαραίτητη οικονομική στήριξη .

Απαιτείται, όμως, και οι δήμοι να σταθούν στοιχειωδώς πλάι στους πρόσφυγες με ανθρωπισμό, τον οποίο να δείξουν έμπρακτα.

 Δεν διερευνήθηκε από τους κ.κ. Δημάρχους ούτε δηλώθηκε καμία πρόθεση ή πρόταση για δημιουργία κάποιας δομής προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, αν και στο κοινό δελτίο τύπου δηλώνουν ότι  δεν   έχουν ξενοφοβική ή  ρατσιστική διάθεση  και αντιλαμβάνονται πλήρως την  ανθρωπιστική τραγωδία.

Ορισμένοι προτιμούν να ασχολούνται με την προώθηση και τη στήριξη των απαράδεκτων επιχειρηματικών σχεδίων Λάτση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Σχέδια σκανδαλώδη και ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών του λεκανοπέδιου και την απαίτησή τους για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. 

Τους καλούμε να αναλογισθούν έστω και τώρα τη στάση τους και να εναρμονισθούν με τα ανθρωπιστικά αισθήματα των δημοτών που είναι αγανακτισμένοι με αυτούς που προκαλούν αυτές τις τραγωδίες, με αυτούς που τις επιτρέπουν και με αυτούς που δεν τις αντιμετωπίζουν. 

 
 

                                        Οι Επικεφαλής των Δημοτικών κινήσεων .
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης  --    Κορτζίδης Χρήστος,.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ  Αγωνιστική Ριζοσπαστική   Συνεργασία  -- Ταστάνης Τάσος
                   

Δημοτική Κίνηση Αλίμου  ΑΝΩ – ΚΑΤΩ  στο Καλαμάκι -- Μπελιά Ελένη,.
 

ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ Ανθρώπινη Πόλη  --  Κοκκοτίνης Χρήστος,


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης--Ματόπουλος Θάνος
                         

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ  Π. Φαλήρου  -- Μερκουράκης Κώστας,

 
                                                                                                    Αθήνα  1 / 5 / 2015
 
====================== Ο ========================
        ΤΟ " ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ "                     

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου συναντήθηκαν χθες (20-04-2014) οι δήμαρχοι των Νοτίων Προαστίων προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους αναφορικά σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου με την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πρόσφυγες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και εκ μέρους του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου η αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά.
Οι δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στο θέμα αυτό που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό ιδιαίτερα μετά από δημοσιεύματα που ουδέποτε διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση ότι πρόκειται να μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του π. αεροδρομίου Ελληνικού πρόσφυγες.
‘Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε το τελευταίο καιρό δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει στο π. αεροδρόμιο χιλιάδες μετανάστες. Ο προβληματισμός μας δεν πηγάζει από ξενοφοβική ή ρατσιστική διάθεση απέναντι στους πρόσφυγες που αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνουν αλλά κυρίως μέσα από το θολό τοπίο που επικρατεί στο θέμα της διαχείρισης τους ως ένα Εθνικό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου είναι εντελώς ακατάλληλος να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς από κάθε έννοια κτιριακή και υγειονομική . Επιπλέον , είναι αδύνατον οι δήμοι μας να υποστηρίξουν την περίθαλψη και την φροντίδα των προσφύγων δεδομένου ότι δεν διαθέτουμε προσωπικό αλλά ούτε και τους απαραίτητους πόρους σε μια εποχή που η αυτοδιοίκηση έχει ήδη επιβαρυνθεί με πλήθος υποχρεώσεων κοινωνικής παροχής με αποτέλεσμα να μην μπορεί σε μεγάλο πια βαθμό να ανταποκριθεί στις καθημερινές λειτουργίες της.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στις «φήμες» για την επικείμενη εγκατάσταση μεταναστών στο π. αεροδρόμιο . Οφείλει να μας παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για τους Πρόσφυγες και πως εντάσσεται σε αυτό , αν εντάσσεται η περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας και ιδιαίτερα του π. αεροδρομίου.
Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το πρώην αεροδρόμιο σε πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών που ουδείς θα έχει την ευθύνη για την μέριμνα και φροντίδα τους αφού δηλώνουμε κατηγορηματικά πως οι δήμοι μας δεν θα εμπλακούν σε υποχρεώσεις που αφορούν αποκλειστικά την πολιτεία. Επιπλέον,15 χρόνια τώρα, οι τοπικές μας κοινωνίες περιμένουν να δουν ανάπτυξη στο πρώην αεροδρόμιο το οποίο ευελπιστούν πως θα αποτελέσει ξανά πηγή ζωής, πρασίνου αλλά και φορέας δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η τοπική μας οικονομία μέσα από την αξιοποίηση του.’
              Οι    Δήμαρχοι
Ελληνικού-Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος
Γλυφάδας  Γιώργος Παπανικολάου
Ηλιούπολης  Βασίλης Βαλασόπουλος
Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Π. Φαλήρου  Διονύσης Χατζηδάκης


 
====================== Ο ========================

Χωράνε τα χαμόγελα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, αφορούσε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, στις 20 Απριλίου, με αφορμή κάποια παραπλανητικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταφορά χιλιάδων μεταναστών, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Aλήθεια, κανένας από τους εικονιζόμενους (πέντε δήμαρχοι και μία αντιδήμαρχος) δεν σκέφτηκε ότι δεν χωράνε τα χαμόγελα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Και μάλιστα μία μέρα μόλις μετά, την εκατόμβη θυμάτων στα ανοιχτά της Λιβύης;
Μιλάμε για επικοινωνιακή γκάφα, που δυστυχώς δεν εκθέτει μόνο τους πέντε δημάρχους και τη συμπαθή αντιδήμαρχο Γλυφάδας, αλλά εκθέτει και τους δημότες τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου