Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Παραλία Αγ.Νικολάου Καβουριου - Απολογισμός Δράσης 10 Ιουνίου 2015


    


                                                                      
 
 
 
 
 
                                  Βούλα  13/6/2015     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 054 / 2015          
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       

Δελτίο  Τύπου


   Ουσιαστική ενημέρωση, αγανάκτηση αλλά και αγωνιστική ετοιμότητα προέκυψαν από την συγκέντρωση (ενημέρωσης) που διοργάνωσε η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.  στην παραλία του        Αγ. Νικολάου στο Καβούρι την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι.

   Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από το δημοτικό σύμβουλο της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   Θάνο Ματόπουλο για το «ειδικό» καθεστώς που διέπει τη βίλα (πρώην ξενοδοχείο Καστέλο), αλλά και για την ευπείθεια με την οποία διαχρονικά νομιμοποιήθηκαν με φωτογραφικές αποφάσεις όλες  οι  μέχρι τώρα εργασίες, μέσω προηγούμενων κυβερνητικών επιλογών.

  Συζητήθηκε επίσης η συνεχόμενη και επίμονη προσπάθεια των ιδιοκτητών για την επέκταση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου, για τη φημολογούμενη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, για τη «βολική» διατήρηση της χάραξης της γραμμής του αιγιαλού, για τη  δημιουργία τελικά μιας « αποκλεισμένης » ζώνης γύρω από το εν λόγω ακίνητο.

  Το ανησυχητικό είναι ότι βλέποντας από κοντά την «αλαζονική» εικόνα της βίλας - ναυαρχίδας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αποκλείεται οι προθέσεις των ιδιοκτητών   (τέσσερεις εταιρείες off shore ) να σταματούν εδώ. Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν ότι εάν δεν κινητοποιηθούν άμεσα κινδυνεύει όλος ο περιβάλλον χώρος εκατέρωθεν του ακινήτου να απολέσει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του.

  Αποφάσισαν να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση, να ενημερώσουν πολιτειακούς και κρατικούς παράγοντες, αλλά και κοινωνικές δυνάμεις, διεκδικώντας την αυτονόητη νομιμότητα. Αλλά ταυτόχρονα ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την επικύρωση του ψηφίσματος με το οποίο θα καλέσουν τους κατοίκους της περιοχής, τους δημότες των 3Β αλλά και όλους όσους χαίρονται την παραλία να υπερασπίσουν το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα της.

                                                                                      ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                                                         ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου