Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΧΑΔΑ -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣτΕ Ολομ.-Π.Ε. 152/2016


            ΣτΕ  έκρινε νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος


                         για τον Αστέρα Βουλιαγμένης



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 152/2016  ( 4/7/2016 )γνωμοδότησή της έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εκποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τον περασμένο μήνα επανακατατέθηκε βελτιωμένο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Το διάταγμα αφορά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.


 


Η Ολομέλεια του ΣτΕ σήμερα με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, έκρινε αυτή τη φορά νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και έκανε μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις και αυτό σε χρόνο ρεκόρ για όσους γνωρίζουν τις διαδικασίες και την μέχρι πρότινος πολύ μεγάλη αναμονή για την συζήτηση των θεμάτων του πινακίου, ειδικά σε συνεδριάσεις της ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου