Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου: Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΑΡΧΙΣΕ…   
                                                             

                             Βούλα  30/7/2016     

 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 044 / 2016          

 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

 Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


                                              Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΑΡΧΙΣΕ…ΘΑ  ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ; …….

Την ΜΚΟ  ΕΠΕΚΑ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών) επέλεξε ο δήμος μας για συνεργασία - ανάθεση των κοινωνικών δομών του δήμου (Κοινωνικό φαρμακείο - παντοπωλείο). 

Το θέμα συζητήθηκε στην 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/7/2016 και η απόφαση με αριθμό απόφασης  342/2016  αναρτήθηκε στη Διαύγεια ΑΔΑ:64ΧΠΩΨΖ-Ζ33.Η  ΡΙΚΙΠ σαν κίνηση πολιτών, είναι αντίθετη στην εκχώρηση των κοινωνικών δομών σε ΜΚΟ.

Θεωρούμε ότι οι δομές αυτές χρειάζεται να στελεχωθούν με πρόσληψη ειδικού μόνιμου προσωπικού από τον δήμο, επίσης στην παρούσα περίοδο θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να λειτουργήσουν και με εθελοντές – αλληλέγγυους συμπολίτες μας.

Διαφωνούμε ριζικά με αυτή την επιλογή αλλά η πλειοψηφία έχει άλλη αντίληψη για τα πράγματα.Ας έρθουμε όμως στην συγκεκριμένη επιλογή:

Την ΕΠΕΚΑ είχαν επιλέξει και οι πρώην δήμαρχοι Ζωγράφου και Καισαριανής  για το πρόγραμμα "Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας".

Η ΜΚΟ αφού διαχειρίστηκε περί το 1.300.000 ευρώ εν μέσω θύελλας καταγγελιών για κακοδιαχείριση, διασπάθιση, ανεπάρκεια, ψευδή στοιχεία, εκμετάλλευση των εργαζομένων και άλλα πολλά, από τις αντιπολιτεύσεις και  στους δύο δήμους, αλλά και από συμβούλους της τότε συμπολίτευσης στην Καισαριανή (όπου  χρειάστηκε τελικά προσφυγή στον εισαγγελέα για την διερεύνηση της υπόθεσης) , ουσιαστικά υπολειτουργούσε μέχρι πρότινος. 

Η ΡΙΚΙΠ κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω.


Όμως ο δήμος μας αποφάσισε μεγαλόψυχα να της δώσει άλλη μια ευκαιρία και από όλες τις χιλιάδες ΜΚΟ που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επέλεξε για την ...πείρα της και την καλή της φήμη την ΕΠΕΚΑ. 


Τα συμπεράσματα δικά σας...

*ΜΚΟ = «Μη Κυβερνητική Οργάνωση»  και όχι

                Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~        
    ΤΑ   ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ  ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου