Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Δ.Τ. - ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.                               

                                                                 
                                                                


                               
                                                                           Βούλα  28/4/2017 
 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 015 / 2017          
 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                 
 Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       
Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η  ΜΑΗ 2017
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε εργαζόμενου πολίτη!

1η  ΜΑΗ
- ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο νόημα, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Οι εργάτες του Σικάγο το 1886 συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο.    Σε μια εποχή που η δουλειά σήμαινε 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. "Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή" ήταν το σύνθημα του αγώνα τους. 

Σήμερα, το σύνθημα αυτό είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ!  Με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή και να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του, υπάρχει το οξύμωρο φαινόμενο, από την μία να είναι χιλιάδες οι άνεργοι και από την άλλη, όσοι δουλεύουν τα ωράριά τους να φτάνουν ακόμα και τις 16 ώρες!

Συχνό φαινόμενο επίσης που τείνει να γίνει κανόνας, οι ελαστικές μορφές ‘’εργασίας’’. Οι μερικώς απασχολούμενοι και αμειβόμενοι με αποδοχές πείνας, θεωρούνται ‘’εργαζόμενοι’’ και εξαιρούνται από κάθε πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης σε επίπεδο πολιτικών συμπλήρωσης του εισοδήματος για απλή δυνατότητα επιβίωσης.
Η διεκδίκηση  για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στα κεκτημένα που με αγώνες πέτυχαν οι εργαζόμενοι την προ μνημονίου εποχή είναι ο στόχος κάθε εργαζόμενου.
Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους εργαζομένους από καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζουν οι εργοδότες και να διασφαλίζει το εργασιακό πλαίσιο προστασίας αλλά και την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας. Οι έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχείς και να ελέγχουν και την αδήλωτη και μαύρη εργασία.
Η άμεση αποκατάσταση όλων των εργασιακών κεκτημένων και η ανατροπή του σκηνικού της εργασιακής ζούγκλας είναι η απαίτηση και ο διαρκής αγώνας σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις. 

                                                                                                                                     ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου