Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ



    

                                                           




                         
                            Βούλα  30 /01 /2018   
 
  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 006  / 2018          
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                            ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                   ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                                                                                    κο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                    κο Δήμαρχο
                                                                                    κους Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων
          
Θέμα: Πρόταση της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. για την σύνταξη κείμενου ψηφίσματος και στήριξης 
            από  Δημοτικό συμβούλιο Β.Β.Β. στον διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας.

Μετά την αποδοχή  του Δημάρχου και τον παρόντων δημοτικών παρατάξεων  στην πρόταση της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. για την σύνταξη κείμενου ψηφίσματος και στήριξης  από  Δημοτικό συμβούλιο για τον διωκόμενο δικαστικά Δήμαρχο Πάτρας, η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. καταθέτει την πρόταση της για το
κείμενο του υπό διαμόρφωση ψηφίσματος.
Η πρόταση ψηφίσματος της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. να κοινοποιηθεί άμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, στον Δήμαρχο και στις Δημοτικές παρατάξεις, με δεδομένο ότι η δίκη του Δήμαρχου Πάτρας έχει οριστεί για τις 31/01/2018.

«Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, ο οποίος σέρνεται στα δικαστήρια με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος!
Ο Δήμαρχος Πατρέων σέρνεται στα δικαστήρια στις 31 Ιανουαρίου 2018 ως κατηγορούμενος, επειδή το 2014 σε υλοποίηση της απόφασης 405/24-9-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, η οποία  σημείωνε: «(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)»
Κατηγορείται  δηλαδή, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκε  να παραδώσει στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των Συμβάσεων Εργαζομένων του Δήμου και έτσι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει ‘’παράνομο όφελος’’.
Η πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων σαν αυτοδιοικητικού οργάνου και η υλοποίηση της από τον Δήμαρχο δεν μπορεί να ποινικοποιείται και να διώκονται αιρετοί.
Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα νομοθετική λύση και να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις κατά των αιρετών και των εργαζομένων των Δήμων για το θέμα. 
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην τελευταία του συνεδρίαση, απαίτησε να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες

                                                                                                        ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.
23/2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο: Ψήφισμα στήριξης προς τον Δήμαρχο Πατρέων.(ΑΔΑ:7ΥΜ7ΩΨΖ-11Ψ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου