Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ !








                      

  









  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  11 / 06 / 2018
 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 022 / 2018
 Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv



                                                Δελτίο  Τύπου – Ανακοίνωση

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού


ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΛΕΙΣΕΙ !





Το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Μ.Κ.Ι.Ε. στα χρόνια που λειτουργεί είναι γνωστό. Η προσφορά αλληλεγγύης μέσα από τη δομή του Μ.Κ.Ι.Ε. έχει αναγνωριστεί πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια, με ένθερμους ενεργούς υποστηρικτές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση, χωρίς καμία χρηματική επιχορήγηση από πουθενά και έχει προσφέρει φροντίδα και περίθαλψη σε χιλιάδες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.

 
Η λειτουργία του αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, καθώς η «Ελληνικό Α.Ε.» ζητάει, έως τις 30 Ιουνίου, την εκκένωση του χώρου όπου λειτουργεί. Στη σχετική επιστολή, με ημερομηνία 30 Μαΐου, που κοινοποιείται και στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, θέτει προθεσμία ενός μήνα για την παράδοση του χώρου, ενώ δεν αφήνει κανένα παράθυρο για μετεγκατάσταση του Κοινωνικού Ιατρείου σε άλλον χώρο εντός της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.
Η πρόθεση για ‘’ξαφνικό θάνατο’’ του Μ.Κ.Ι.Ε. αναδεικνύει την στυγνή άποψη των ιθυνόντων ότι δεν μπορεί να βρεθεί ανάλογος και εύκολα προσβάσιμος χώρος μέσα στα όρια του πρώην αεροδρομίου, που θα δεχθεί όμως εκατομμύρια τετραγωνικά δόμησης σε εμπορικές – επιχειρηματικές κατασκευές όλων των ειδών.

Παρά τις δημόσιες θετικές τοποθετήσεις των υπευθύνων τις εταιρείας για το επιτελούμενο έργο στο Μ.Κ.Ι.Ε. και το σχετικό δελτίο τύπου που αναφέρει: «Σημαντική μέριμνα θα δοθεί στην μετεγκατάσταση των ΜΚΟ ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του», η απόφαση άμεσης έξωσης φαίνεται τελεσίδικη.

Στα πλαίσια της πολυδιαφημιζόμενης επένδυσης – ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του αθλητικού κέντρου Αγίου Κοσμά, εκδιώκονται  ταυτόχρονα και όλες οι λειτουργούσες δημόσιες κρατικές δομές με τεράστιο δημόσιο χρηματικό κόστος και απρόβλεπτες συνέπειες στη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β), που πολλά μέλη της είναι ενεργοί εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ε., στηρίζει ανεπιφύλακτα και ενεργά τον αγώνα που δίνουν οι φίλοι και οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού για να μην κλείσει.
Επίσης μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος που να εξασφαλίζει τους όρους λειτουργίας που έχει ως τώρα το ιατρείο, και την εύκολη προσβασιμότητα των ωφελούμενων (μετρό ή άλλα ΜΜΜ), απαιτούν να παραμείνει στο χώρο γιατί υπάρχουν ευάλωτα υλικά (μεγάλος όγκος φαρμάκων) και πολύτιμες ιατρικές εγκαταστάσεις.  Μόνο έτσι δεν θα διακοπεί η εξυπηρέτηση των ασθενών και οι αποστολές φαρμάκων σε νοσοκομεία και άλλες δομές.

Όπως ζητούν και οι ίδιοι, πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να βρεθεί εναλλακτική στέγαση για μετεγκατάσταση του Ιατρείου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του!

       
                                                                                          ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου