Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 16ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.- 27/1/2019


                                


                               ΒΟΥΛΑ    29 / 01 / 2019

                           Αριθμός Πρωτοκόλλου: 019 /2019


ΠΡΑΚΤΙΚΑ 16ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Κυριακή 27/01/2019, Πνευματική Εστία Βούλας.
 (Συνοπτική μορφή)


Συμμετείχαν 74  μέλη και φίλοι της ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Στο προεδρείο, συντονισμό  ο Δημήτρης Πάλακας, πρακτικά κράτησε η Γεωργία Κιρκιλέση.

Έγινε ενημέρωση από τον Θάνο Ματόπουλο για τρέχοντα κομβικά θέματα, τα οποία θα εξελιχτούν και θα μας απασχολήσουν και στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

1) Ανάληψη διαχείρισης του παράκτιου μετώπου από το Δήμο και ποια επιχειρηματικά σχέδια υπάρχουν. 
Ο δήμαρχος είχε μιλήσει στην αρχή για κριτήρια αξιοποίησης και όφελος των δημοτών. Αυτό που έγινε τελικά, ήταν να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο να ερωτηθούν οι επιχειρηματίες, τι σχέδια έχουν και τι προσφέρουν. Έγιναν έντονες παρεμβάσεις από τη ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.  και κατατέθηκαν καίριες επισημάνσεις, οι οποίες έχουν σαφές και ισχυρό έρεισμα. Εμείς  διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε, οι παραλίες να είναι πραγματικά ελεύθερες για όλους τους πολίτες


2) Υμηττός-Χέρωμα 
Συνεχίζουμε και διευρύνουμε τις επαφές και την προσπάθεια για την έγκαιρη ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την ορθολογική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και ταυτόχρονα να δικαιωθούν τα εύλογα και δίκαια διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων του Χερώματος Βάρης.


3) Ασκληπιείο Βούλας
Δρομολογείται η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου Βούλας του 1961.Το θέμα έχει παγώσει προς το παρόν. Η πρόθεση του δημάρχου είναι να αφαιρέσει πέντε στρέμματα από το Ασκληπιείο, για να δημιουργήσει δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα μισθωθεί από ιδιώτες και τελικά θα εξυπηρετεί τα καταστήματα της περιοχής, ενώ το Ασκληπιείο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στάθμευσης και λειτουργίας ως γενικό νοσοκομείο.
Έγιναν και συνεχίζονται επαφές με τη διοίκηση του Ασκληπιείου – το Σύλλογο εργαζομένων και τα συναρμόδια υπουργεία για να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη για το Ασκληπιείο, που πλέον εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Αττικής



4) Κοινωνική Πολιτική-Πρόνοια

Ο σημερινός δήμαρχος δεν πιστεύει και δεν στηρίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά όταν προέρχεται από την αυτό-οργάνωση των πολιτών. Υπάρχουν κοινωνικές παροχές, οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια της κεντρικής χρηματοδότησης από το κράτος και δομές που στεγάζονται σε κληροδοτήματα και διεκδικούμε να λειτουργούν εύρυθμα και με κοινωνικά κριτήρια  ισονομίας.  Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου έχει παραδοθεί σε μία «αμαρτωλή» ΜΚΟ.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε  από το Δημοτικό συμβούλιο, παρόλο που όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ενημερώθηκαν έγκαιρα, πλήρως και σαφώς. Η ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β. αφού ενημέρωσε, καταψήφισε και από τότε  οι δομές αυτές παραμένουν κλειστές σε βάρος της κοινωνίας.


5) Δασικές εκτάσεις στις τρεις δημοτικές ενότητες δέχονται έντονες πιέσεις αποχαρακτηρισμού. 
Οι ήδη θεωρημένοι δασικοί χάρτες αναθεωρούνται και η αναμενόμενη κύρωσή τους έχει ήδη  αργήσει. Η «αξιοποίηση» της φερόμενης ως εκκλησιαστικής περιουσίας θα δημιουργήσει προβλήματα και στις τρεις δημοτικές ενότητες, αλλά κυρίως στη Βουλιαγμένη. Έχουν καταγραφεί αρκετές κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος λέει ότι είναι αντίθετος, αλλά ουσιαστικά δεν θέλει να έρθει σε ρήξη αλλά σε συνεννόηση με την εκκλησία, όπως και οι κυβερνήσεις διαχρονικά. 
Τα πιο σημαντικά τμήματα είναι η Φασκομηλιά και ο λόφος του Ορφανοτροφείου, μαζί με τις χερσονήσους του Μεγάλου και του Μικρού Καβουρίου.  Η ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β. θεωρεί ότι όλα αυτά τα τμήματα είναι δασικά κοινόχρηστα και ο δήμος πρέπει να τα διεκδικήσει δυναμικά.


6) Διαχείριση απορριμμάτων:
Ο αποδεκτός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων περιλαμβάνει σε αυστηρή σειρά ιεράρχησης α) αποτροπή παραγωγής και απομείωση των σκουπιδιών, β) επανάχρηση  και γ) ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή, πριν καταλήξουμε σε διαχείριση του τελικού υπολείμματος. Η ενημέρωση και η αλλαγή νοοτροπίας και συστράτευσης  των δημοτών, κατοίκων και επαγγελματιών, αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιτυχίας αυτού του σχήματος. Σε όλους τους δήμους, τα αναλυτικά στοιχεία καταγράφουν ότι ο όγκος των σκουπιδιών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, εκτός από τον δικό μας δήμο και την Κηφισιά. Ο δήμαρχος αφ’ ενός δεν θέλει να «στενοχωρήσει» τους δημότες με το θέμα της ανακύκλωσης και αφ’ ετέρου το βασικό του κριτήριο είναι η διαχείριση των αστικών αποβλήτων με σκοπό το κέρδος. Αυτό όμως δεν είναι ρεαλιστικό με τη μέθοδο της ενεργειακής αξιοποίησης που προτείνει, η οποία τελικά θα αυξήσει το κόστος για τους δημότες.

Έγιναν ερωτήσεις κυρίως για το θέμα των απορριμμάτων. 
Έγινε η πρόταση να γίνει μία εκδήλωση ειδικά με αυτό το θέμα.


Έγινε οικονομικός απολογισμός και ανάλυση από τη Βίκυ Μιχιώτη.

Ο Θάνος Ματόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη εμπειρία του ως δημοτικός σύμβουλος.

Ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις εγγραφής και τα ονόματα 12 νέων μελών της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

Έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις από τους παρόντες.

Έγιναν προτάσεις για τον επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.
Προτάθηκαν ο Θάνος Ματόπουλος και η Γεωργία Κιρκιλέση, η οποία δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Στην μυστική ψηφοφορία έλαβαν μέρος 51 μέλη. Ο Θάνος Ματόπουλος υπερψηφίστηκε από τους 48. Βρέθηκαν 1 άκυρο και 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ξεκίνησε και η οργάνωση και στελέχωση των ομάδων εργασίας, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί για την καλύτερη προεκλογική προετοιμασία της ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.  και την σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης.


                                                                                                           ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου