Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17ης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. 3/3/2019


          
                   









                                                                                 ΒΟΥΛΑ    10 / 03 / 2019
                                                                            Αριθμός Πρωτοκόλλου: 033 /2019


ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Κυριακή 03/03/2019, Πνευματική Εστία Βούλας.
 (Συνοπτική μορφή)


Στο προεδρείο ήταν ο Δημήτρης Πάλακας.  
Πρακτικά κράτησε η Γεωργία Κιρκιλέση.

Αρχικά ο Χρήστος Ρούπας μας ενημέρωσε, για την δημιουργία ιστοσελίδας της ΡΙ.ΚΙ.Π., για τη λειτουργία της και το πως θα συνδέεται με τα υπόλοιπα μέσα επικοινωνίας της ΡΙ.ΚΙ.Π. Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι στο όνομα της ιστοσελίδας θα περιλαμβάνονται οι λέξεις ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και του επικεφαλής Ματόπουλος.

Ο Θάνος Ματόπουλος και ο Μανώλης Βαρδαβάς μας ενημέρωσαν για το διάστημα που πέρασε από την προηγούμενη συνέλευση.

·        Εκδόθηκαν δύο δελτία τύπου α) με θέμα την κοινωνική πολιτική του Δήμου, τις θέσεις και προτάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  και β) με θέμα τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ΡΙ.ΚΙ.Π. στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την στήριξη από τον Δήμο των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

·        Εκδόθηκε μία ανακοίνωση-ενημέρωση με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων με κοινωνική συμμετοχή και έλεγχο, η οποία έγινε θερμά αποδεκτή και χαρακτηρίστηκε αλληλέγγυα με ευχαριστήρια επιστολή της συλλογικότητας κατοίκων του Γραμματικού που αντιτίθενται στην λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Υ.  Γραμματικού.

·        Το σημαντικότερο από τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η πρόθεση της εκκλησίας για εκμετάλλευση  δύο οικοδομικών τετραγώνων στη Βουλιαγμένη. Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο, έτσι ώστε αυτό να μη συμβεί. Η άποψή μας είναι, ότι ο δήμαρχος προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού στους δημότες, ενώ στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να έλθει σε ολομέτωπη σύγκρουση  με την εκκλησία, αλλά να το διαχειριστεί προσωπικά και να επέλθει συμφωνία.

Έγινε μια πρώτη παρουσίαση των θεματικών αξόνων του προγράμματος της ΡΙ.ΚΙ.Π.  από τον Θάνο Ματόπουλο. Το προεκλογικό πρόγραμμα θα συζητηθεί και θα  οριστικοποιηθεί στις επόμενες συνελεύσεις .

·        ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – προάσπιση, προστασία και ανάδειξη του.
o   παράκτιο και θαλάσσιο
o   ορεινοί όγκοι
o   Φασκομηλιά και λίμνη Βουλιαγμένης 
o   Νησιά: Υδρούσα και Φλέβες
o   Δασικές εκτάσεις.

·        ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – διαφύλαξη της φυσιογνωμίας των τριών πόλεων που απαρτίζουν τον Δήμο μας και επέκταση και εκσυγχρονισμός των υποδομών.
o   κοινόχρηστοι – δημόσιοι χώροι
o   πολεοδομία και χρήσεις γης
o   βιώσιμη αστική διαβίωση
o   αστικές υποδομές 
o   διαχείριση απορριμμάτων
o   πολιτική προστασία.

·        ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Άνθρωπος, πολίτης και δημότης  στο επίκεντρο
o   κοινωνικές πολιτικές και πρόνοια με κυρίαρχη την αλληλεγγύη
o   υγεία:  δομές και φορείς υγείας, στήριξη στο σημαντικό έργο τους
o   εργασία, στήριξη υφιστάμενων μικρών τοπικών επιχειρηματιών και  νέων με κίνητρα για την έναρξη της δραστηριότητας τους.

·        ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΑΙΔΕΙΑ & ΝΕΟΛΑΙΑ

o   καθολική προστασία και ανάδειξη της μοναδικής  πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τα οφέλη να διαχέονται στην τοπική κοινωνία.

o   Τα  σχολεία πέρα από το εκπαιδευτικό τους έργο να γίνουν κύτταρα πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων   για όλη την κοινότητα   

o   Δράσεις για να κρατήσουμε την νεολαία στον τόπο μας.                

·        ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

o   Τα δημοτικά τέλη και φόροι να υπολογίζονται με ισοτιμία και να στηρίζουν κοινωφελείς δραστηριότητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και άτομα.

o   διερεύνηση της δυνατότητας για περαιτέρω ενίσχυση οικονομικά και κοινωνικά ευπαθών πολιτών.

·        ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

o   περιφέρεια:  να επιτελέσει τον ρόλο της σε επίπεδο μητροπολιτικού σχεδιασμού με κυρίαρχα στοιχεία την  ουσιαστική προστασία δημόσιου χώρου και περιβάλλοντος.
o   κυβέρνηση –κεντρική διοίκηση:   διαρκής διεκδίκηση και εμβάθυνση του θεσμού και του ρόλου της αυτοδιοίκησης σε τοπικό επίπεδο. Σαφές νομικό πλαίσιο και αρμοδιότητες με στόχο τον άνθρωπο ως πολίτη  και όχι ως πελάτη αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως πηγή αειφόρου βιώσιμης ανάπτυξης.
o   ευρωπαϊκό και διεθνές: σύμπραξη και ανταλλαγή καλών πρακτικών με δήμους και περιφέρειες με αναγνωρισμένες δημοκρατικές – προοδευτικές πολιτικές που προάγουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και φέρνουν τον πολίτη- δημότη στο προσκήνιο.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση.

Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις της ομάδας πολιτισμού για εκδηλώσεις στο διάστημα του επόμενου διμήνου. Έγιναν και άλλες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους. Το συντονιστικό μαζί με την ομάδα πολιτισμού θα διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για γυναίκες που συμμετέχουν και στηρίζουν τη ΡΙ.ΚΙ.Π. από την ίδρυσή της έως και σήμερα και αποδέχθηκαν το κάλεσμα:

Κλαίρη Απατζίδου
Άσπα Αρώνη
Ανθή Βέλλη 
Ειρήνη Βλάχου 
Μαίρη Ηλιάδη 
Νάσια Ηλιοπούλου
 Γεωργία Κιρκιλέση
Μαρία Κορομηλά
Βίκυ Μιχιώτη
Βίκυ Σαμαρά
Μαριέττα Σέρβου
Κατερίνα Τρανταλλίδου 
Τζίνη Τριανταφυλλίδη 
Χαρά Τσουκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου