Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 18ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.- 1/12/2019


                       



                               ΒΟΥΛΑ    21 / 12 / 2019
                           Αριθμός Πρωτοκόλλου: 072 /2019




ΠΡΑΚΤΙΚΑ 18ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Κυριακή 01/12/2019, Πνευματική Εστία Βούλας.

 (Συνοπτική μορφή)


Συμμετείχαν 34  μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Στο προεδρείο, συντονισμό  η Ηλιάδη Μαίρη, πρακτικά κράτησε η Ανθή Βέλλη και  Γεωργία Κιρκιλέση.

·                     Ο Θάνος Ματόπουλος έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις εκλογές και το μετεκλογικό σκηνικό. Αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μίλησε επίσης για το αυτοδιοικητικό πλαίσιο που αυθαίρετα τροποποιήθηκε αμέσως μετά από τις πρόσφατες εκλογές και απέκλεισε την αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων στις επιτροπές και  στα όργανα του Δήμου και του ΟΑΠΠΑ.

·                     Ο Γιώργος Κότσαλης μίλησε για τις επαφές που είχε η ΡΙΚΙΠ κατά την προεκλογική περίοδο. Είπε συγκεκριμένα για τις  προσεγγίσεις από επικεφαλείς παρατάξεων που πρότειναν την προεκλογική συνεργασία. Ανέφερε  ότι η πρώτη αφού συζητήθηκε απορρίφτηκε και η δεύτερη διερευνήθηκε σε βάθος και δεν ευδοκίμησε.

·                     Η Βίκυ Μιχιώτη ενημέρωσε για την πορεία των οικονομικών και το ταμείο. Ανέφερε ότι για την κάλυψη των εξόδων των εκλογών ξοδεύτηκαν όλα τα χρήματα και παρότρυνε τους παρόντες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ποσού για τα τρέχοντα έξοδα.


Þ    Έγιναν ερωτήσεις και συζήτηση για τα παραπάνω θέματα και στη συνέχεια προχώρησε η διαδικασία της τρέχουσας περιόδου.

·                     Ο Θάνος Ματόπουλος έκανε ενημέρωση για τρέχοντα δημοτικά ζητήματα. Αναφέρθηκε εκτενώς στην διαδικασία σύστασης του Δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών και στην απαράδεκτη πρόβλεψη του νέου νόμου για την φίμωση των δημοτικών παρατάξεων που πήραν μικρά ποσοστά. Τα σημαντικότερα θέματα που θα μας απασχολήσουν λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ είναι: η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και η επισφαλής θέση των εργαζόμενων, καθώς και ο οικονομικός στραγγαλισμός των Δήμων  που διαφαίνεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2020 και η βίαιη διακοπή της χρηματοδότησης του εξαιρετικού χρηματοδοτικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  Ι. Αναφέρθηκε επίσης στα τοπικά μέσα ‘’ενημέρωσης’’ και τις εξαρτήσεις που έχουν καθιστώντας τα μη αντικειμενικά δημοσιογραφικά.

·                     Η Ανθή Βέλλη μίλησε για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της άσκησης αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και για την μεγάλη προεργασία που απαιτείται για την ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ. Αναφέρθηκε επίσης στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στον τρόπο λειτουργίας τους και στον τρόπο προσέγγισής τους για στήριξη στο έργο τους και τις δράσεις τους .

·                     Ο Γιώργος Κότσαλης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το τοπικό συμβούλιο της Βούλας, στο οποίο είναι εκλεγμένος  και για τα θέματα με τα οποία ασχολείται. Διαπίστωσε την απροθυμία της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση του ρόλου του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας μη εκχωρώντας του αρμοδιότητες και μη ενθαρρύνοντάς το να αναλάβει πρωτοβουλίες.

·                     Ο Μανώλης Βαρδαβάς έκανε ενημέρωση για τον ΟΑΠΠΑ και την σύνθεση του νέου ΔΣ μετά την νέα νομοθεσία.  Για τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας τους και στήριξής τους από Δημοτικό Συμβούλιο. Έγινε αναφορά και στους πολιτιστικούς συλλόγους και τα δρώμενα πολιτισμού που διοργανώνονται στο Δήμο.

·                   Ο Στέλιος Γκίκας και η Βίκυ Μιχιώτη μίλησαν για τους συλλόγους του Δήμου, ποιοι υπάρχουν, τι δραστηριότητες έχουν, τα προβλήματά τους και πως μπορούμε να τους προσεγγίσουμε για στήριξη στο έργο τους και τις δράσεις τους .

·                     Ο Δημήτρης Πάλλακας μίλησε για την σημασία των ομάδων εργασίας και κυρίως της ομάδας επικοινωνίας. Ζητείται από τα μέλη η συμμετοχή τους σε δράσεις ενημέρωσης για να μπορέσουμε να σπάσουμε τον υφιστάμενο αποκλεισμό και την παραπληροφόρηση που υπάρχει από τα τοπικά μέσα.

·                     Ο Θάνος Ματόπουλος εισηγήθηκε στα μέλη  τη συνέχιση και την  εντατικοποίηση της τεκμηριωμένης και συλλογικής κατάθεσης θέσεων και των δράσεων για όλα τα δημοτικά θέματα αλλά και την συνέχιση της διευρυμένης εξωστρεφούς δράσης της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. με συνέργειες σε θέματα που απασχολούν και άλλες τοπικές κοινωνίες με στόχο την ενδυνάμωση της κοινής μας δράσης και  την στήριξη των κοινωνικών διεκδικήσεων (π.χ. απορρίμματα, φυσικό περιβάλλον, παραλίες, Υμηττός, δάση, δημόσια περιουσία,κοινωνική αλληλεγγύη, κλπ).

Þ    Ακολούθησε συζήτηση με θέματα όπως: αύξηση κοπών δέντρων εντός αστικού ιστού, αστική προσβασιμότητα, έλλειψη επαρκούς καθαριότητας κυρίως στις συνοικίες, αδέσποτα και φροντίδα τους, διασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης πολιτών στις ακτές και προστασία τους από εντατικοποίηση ασύμβατων χρήσεων.


                                                                  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου