Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ




                                                                                  














                                                                                                                             Βούλα   31/03/2020
                                                                                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 007 / 2020 
                                                                                                  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                                                     ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
                                                                                                        Προς:

blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                           κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                      κ. Δήμαρχο / πρόεδρο Ο.Α.Π.Π.Α
Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

                                                                                                       

ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις  λόγω της επιδημίας του κορωνοϊoύcovid 19 καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και τον  κ. Δήμαρχο με σκοπό την υιοθέτηση τους και την συμπερίληψη  τους στην αμέσως επόμενη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Ο.Α.Π.Π.Α. για λήψη σχετικής απόφασης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ  για  θέματα  της  Ημερήσιας  Διάταξης  του  Δ.Σ.  του  Δήμου  ή                                            

                                 του  Ο.Α.Π.Π.Α. και λήψη απόφασης τα κάτωθι:

1.   Η συμπερίληψη επιπλέον ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια για την ‘’Μείωση ή απαλλαγή του Δημοτικού Τέλους (Δ.Τ.) και Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) για το 2020’’.

Στην 22η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2/12/2019 με την απόφαση435/2019 καθορίστηκαν οι οροι και οι προϋποθέσεις για την μείωση ή απαλλαγή Δ.Τ. και Δ.Φ. για τις κοινωνικές ομάδες και άτομα με τα ίδια κριτήρια που παίρνονται όλα τα τελευταία χρόνια. Στην συνεδρίαση αυτή η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. πρότεινε επιπλέον προβλέψεις για πολίτες με συγκεκριμένα κριτήρια και ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε να τα προσθέσουμε με νέα απόφαση του Δ.Σ. για να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των υφισταμένων. Σήμερα επανακαταθέτουμε αυτή την πρόταση αναλυτικά:

·       Για τα ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ (ΑΠΟΡΟΙ) να διευκρινιστεί-προστεθεί ότι τα 6.000€ αφορά ατομικό εισόδημα.

·       Για τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) - ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% & ΑΝΩ να διευκρινιστεί ότι τα μέχρι 30.000€ αφορά και ατομικό εισόδημα.

·       Για τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) - ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% & ΑΝΩ
                        η πρόβλεψη ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΤΕΚΝΑ που καθορίζει να μην εργάζονται, να εξαιρέσει   
                          σαφώς την περίπτωση αμειβόμενης εργασίας τους στα πλαίσια προγραμμάτων           
                          εργασίας κοινωνικής ένταξης και απόκτησης δεξιοτήτων.

·       Για τα ΑΤΟΜΑ σε ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ να διευκρινιστεί ότι τα 6.000€ ή 8.000€ αφορά και το ατομικό εισόδημα μεμονωμένου άνεργου και η πρόβλεψη να περιλαμβάνει και τους ανύπαντρους μακροχρόνια ανέργους σαν μεμονωμένα άτομα. Αποτελεί σοβαρή έλλειψη η εξαίρεση  των μεμονωμένων άνεργων και η προστασία μόνο όταν πρόκειται για οικογένεια και με τους δύο μακροχρόνια ανέργους ταυτόχρονα.

·          Να επανεξεταστεί η εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης ως εισοδηματικών κριτηρίων, σε όλες τις  περιπτώσεις που τα θέτουν σαν προϋπόθεση για την μείωση ή  απαλλαγή του καταλογισμού Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου (Δ.Τ. - Δ.Φ.)

2.   Μετά τις πολύ ορθές, για την στήριξη των μικροεπιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και την ταυτόχρονη αποφυγή της αύξησης της ανεργίας, αποφάσεις στη 3η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ανάκληση των αυξήσεων για χρήση – κατάληψη πλατειών, κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για το 2020  (113/2020 απόφαση Δ.Σ.)και για την απαλλαγή Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου (Δ.Τ. - Δ.Φ.) για τις επιχειρήσεις που έχει απαγορευτεί ή περιοριστεί προσωρινά η λειτουργία τους(114/2020 απόφαση Δ.Σ.), προτείνουμε:

Μείωση κατά 40% του αρχικού μισθώματος για τις επιχειρήσεις που έχει απαγορευτεί ή περιοριστεί προσωρινά η λειτουργία τους και ο Δήμος είναι ο εκμισθωτής του ακίνητου και για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα. Προϋπόθεση η μη ύπαρξη χρεών προς τον Δήμο αυτών των επιχειρήσεων.

3.   Αίτημα προς όλους τους επιχορηγούμενους από τον Δήμο αθλητικούς συλλόγους να μην καταλογίσουν τη μηνιαία συνδρομή στους αθλούμενους για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους. Με προϋπόθεση την διασφάλιση των εργαζομένων σε αυτούς τους συλλόγους.

4.   Ο Δήμος θα παρατείνει όσες συμβάσεις έργου – υπηρεσιών – προμηθειών διαπιστώνεται ότι οι ανάδοχοι έχουν προσωρινή αδυναμία  εκτέλεσης τους, χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών.

5.   Ο Δήμος θα παρατείνει όσες προθεσμίες διαδικαστικών υποχρεώσεων των πολιτών και επιχειρήσεων λήγουν στην περίοδο του περιορισμού μετακινήσεων λόγω της πανδημίας. 

6.   Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α. να απευθύνει αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Ε.Σ.Δ.Ν.Α.  για την μείωση του ειδικού τέλους για την διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων για το διάστημα της πανδημίας.

7.   Το Δημοτικό Συμβούλιο να απευθύνει αίτημα προς την κυβέρνηση  και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε για την αύξηση των κονδυλίων προς τους Δήμους για τις αυξημένες δαπάνες που απαιτούνται λόγω της πανδημίας  και με δεδομένο τον σημαντικό περιορισμό των δημοτικών εσόδων. Η πρόταση να προσδιορίσει την άμεση και σε μόνιμη βάση επιστροφή του 25% των παρακρατούμενων πόρων προς Ο.Τ.Α., σε πρώτη φάση, που περικόπηκαν την περίοδο των μνημονίων.

8.   Ο Ο.Α.Π.Π.Α  να λάβει απόφαση για να  μη καταλογίσει τα τροφεία των δημοτικών παιδικών – βρεφικών σταθμών του Δήμου  για την περίοδο που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

9.   Ο Ο.Α.Π.Π.Α  να λάβει απόφαση για να  μη καταλογίσει τις μηνιαίες συνδρομές στα πολιτιστικά και αθλητικά μαθήματα των σε ισχύ προγραμμάτων του, για την περίοδο που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Με διασφάλιση των αμοιβών όλων των εκπαιδευτών.


ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ  με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  Για   την   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

  Βέλλη  Ανθή             

  Ματόπουλος θανος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου