Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΜΗΝΥΜΑ της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β με τις ΔΡΑΣΕΙΣ  EN MEΣΩ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕΤΑ  τον  1Ο ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 


                                                                                 













blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                                Βούλα   05/04/2020
Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 008 / 2020 
Facebook: www.facebook.com/rikipvvv                                                                                                                                

                                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β  EN MEΣΩ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
&

 ΜΗΝΥΜΑ  της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β  ΜΕΤΑ  τον  1Ο ΜΗΝΑ      
        ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  ΛΟΓΩ  ΤΗΣ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
στο τέλος του Δελτίου Ενημέρωσης



         Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας με την πανδημία  να εξαπλώνεται παγκόσμια, νέα πρωτόγνωρα δεδομένα άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών. Η αγωνία και οι ανάγκες των πολιτών αυξήθηκαν και το πλαίσιο της επικοινωνίας  της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  με τους δημότες τροποποιήθηκε, δίνοντας έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η προσέγγιση με άτομα και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να καταστεί δυσχερής. Ωστόσο, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, όπου χρειάστηκε δώσαμε το παρόν.

          Ανταποκρινόμενοι στα πολλαπλά  αιτήματα, τις προτάσεις και τις υποδείξεις προβήκαμε σε συναντήσεις και ενέργειες και δηλώσαμε την πρόθεση μας να συνδράμουμε τον δήμο όπου είναι απαραίτητο. Με αφορμή την σύσκεψη για τη δομή της ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΒΟΥΛΑΣ στην αρχή του Μάρτη με τον Δήμαρχο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας, διευρύναμε την συζήτηση για όλες τις κοινωνικές  δομές του δήμου καθώς και για τις  στοχευόμενες και συχνά εξατομικευμένες πρόνοιες που απαιτούνται σε υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες που προκαλούνται από τις οξυμένες ανισότητες. Φυσικά, διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο για κάθε προκύπτων θέμα, συμβάλλοντας με συγκεκριμένες προτάσεις.    

          Ειδικότερα οι ενέργειες και οι ανακοινώσεις:

·       ΣΤΗΡΙΞΗ  ΑΣΤΕΓΩΝ  &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΑΔΥΝΑΤΩΝ

Μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου στις 17/3/2020 «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης - Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19»  διαπιστώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόνοια για τους αστέγους δημοσιοποιήσαμε κείμενο που αναδείκνυε την αστοχία στις 18/3/2020: ΣΤΗΡΙΞΗ   ΤΩΝ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ   ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ   ΑΔΥΝΑΤΩΝ  ΣΤΗΝ  ΕΠΟΧΗ   ΤΗΣ   ΚΡΙΣΗΣ  ΤΟΥ  ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.

Η ανάδειξη του θέματος επιτάχυνε την διαδικασία και το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε στις 22/3/2020 την εγκύκλιο : «Έκτακτα μέτρα για την προστασία αστέγων και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού».

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση επέβαλε την σταδιακή και εξ αποστάσεως καταγραφή αστέγων στο Δήμο που δεν είχαν την δυνατότητα σίτισης.  Η συνεργασία μας με τον κ. Δήμαρχο και την κοινωνική υπηρεσία για να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα  της καταγραφής και της σίτισης  ήταν επαρκέστατη.


·       ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ   1ο 
      Συμμετέχοντας στην κοινή δράση αναγνώρισης όσων εργάζονται για να 20/3/2020  κοινωνικό μήνυμα με ευχαριστίες σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες που στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή: 



·       ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ   2ο 
   Διαπιστώνοντας έγκαιρα σε συζητήσεις με υγειονομικούς την σημαντική έλλειψη σε αίματος στις υπηρεσίες εθελοντικής  αιμοδοσίας δημοσιοποιήσαμε στις 23/3/2020 σχετικό κοινωνικό μήνυμα



·      ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  Β.Β.Β.
    Ο Δήμος σε αυτή την περίοδο της πανδημίας λειτουργεί και μάλιστα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με αυξημένες αρμοδιότητες. Η σύγκληση για συνεδρίαση της 3ης /23.3.2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε δια περιφοράς για λόγους ασφάλειας με μεγάλη θεματολογία.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. κατέθεσε εγγράφως τις θέσεις της στα προς ψήφιση θέματα και φυσικά τα δημοσιοποίησε, όπως όφειλε, επειδή η συνεδρίαση δεν μπορούσε να είναι δημόσια.



·      Η  ΕΞ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η πανδημία είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή των μαθημάτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων. Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ηλεκτρονικά μέσα είχε σημαντικές αστοχίες και αδυναμίες.      Το σύστημα ‘’έπεφτε’’ συνεχώς από την υπερφόρτωση και οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία και εκπαίδευση  και ούτε τα αναγκαία τεχνικά μέσα.     Οι εκπαιδευτικοί εφάρμοσαν  εναλλακτικές μεθόδους για να στηρίξουν το εγχείρημα. Αυτή η έλλειψη σύγχρονων μέσων σε πολλούς μαθητές στερεί από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση την καθολικότητα του δημόσιου συστήματος παιδείας αφού δεν λειτουργεί με την απαιτούμενη επάρκεια.

 Το σχετικό  άρθρο έγραψε η  Δημοτική  Σύμβουλος  του Δήμου Β.Β.Β.  με την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.,  κ. Βέλλη Ανθή – εκπαιδευτικός





·       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ              
 Ενημερώσαμε τους βουλευτές και τις βουλεύτριες που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική για μια σειρά από θέματα που θέτουν οι πολίτες  και τις αντίστοιχες με αυτά προτάσεις – θέσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.,  με σκοπό την υιοθέτηση τους και την άμεση επίλυση τους, με σχετική νομοθέτηση.



·        ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ο.Α.Π.Π.Α
Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  συμβάλλοντας στην  προσπάθεια περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις  λόγω της επιδημίας του κορωνοϊoύcovid 19  κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους  κ. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και  Δήμαρχο ,με σκοπό την υιοθέτηση τους και την συμπερίληψη  τους στην αμέσως επόμενη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Ο.Α.Π.Π.Α. για λήψη σχετικής απόφασης.

                                                       ========= Ο =========


          ΜΗΝΥΜΑ  της  ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β  ΜΕΤΑ  τον  1Ο ΜΗΝΑ      
        ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  ΛΟΓΩ  ΤΗΣ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

        Η νέα εποχή που προμηνύει η πανδημία του κορωνοϊoύcovid 19  θα επηρεάσει τις  κοινωνίες και όπως φαίνεται προκαλεί ραγδαίες ανακατατάξεις. Απειλείται η υγεία των κατοίκων του πλανήτη, ο οποίος οδηγείται σε πρωτοφανή ύφεση και πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και αυτονόητα ,στον τρόπο που εργαζόμαστε, παράγουμε, καταναλώνουμε και διασκεδάζουμε αλλάζουν. Εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις υποχωρούν, ενόσω αναδεικνύεται η συστηματική υπονόμευση των δημόσιων συστημάτων υγείας .Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς για τρόπο θεραπείας και εμβόλιο.

       Οι υγειονομικοί της χώρας μας  εργάζονται με αυταπάρνηση σε ένα σύστημα με σοβαρές ελλείψεις σε υλικά υγιεινής και ασφάλειας, κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι επιτακτική η θωράκιση  του Δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό , έλεγχος όλων των ύποπτων περιστατικών και η ενσωμάτωση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊoύ. Η προτροπή αν έχετε συμπτώματα επικοινωνήστε με τον οικογενειακό γιατρό στην πραγματικότητα είναι κενό γράμμα για πολλούς συμπολίτες μας.

Η πανδημία είναι μια παγκόσμια κρίση που δεν πλήττει όλους το ίδιο, αντιθέτως κάποιοι κερδίζουν. Το παγκόσμιο εμπόριο υπολειτουργεί και ολόκληροι κλάδοι απειλούνται με κατάρρευση. Η ανεργία καλπάζει σε υψηλότατα ποσοστά και η έκβαση της κατάστασης είναι ανοικτή σε κάθε λογής κινδύνους την επόμενη μέρα. Οι πιο αδύναμοι και οι πιο ευάλωτοι, άνθρωποι ή χώρες πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Η περίοδος που η κοινωνική ευθύνη των πολιτών επιτάσσει τον εγκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση, θα τελειώσει και οι κυβερνήσεις θα αποτιμηθούν για όσα μέτρα και πρόνοιες πήραν ή δεν πήραν. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ριζικές αλλαγές για ευοίωνο μέλλον όλων, θα πρέπει να αναλάβουν κοινή δράση και πρωτοβουλίες για μέτρα κοινωνικής  δικαιοσύνης και συνοχής, περιβαλλοντικής προστασίας και εμβάθυνσης της δημοκρατίας. Θα πρέπει να αναστοχαστούμε ολόκληρο τον κόσμο, με αναγνώριση της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης μας, ξεκινώντας από την μη βιωσιμότητα της παραγωγικής και καταναλωτικής λογικής που ηγεμόνευε ως τα τώρα και καταστρέφει δουλειές, οικογένειες, κοινότητες, χώρες, φύση.


ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ   ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΣΠΙΤΙ                      με  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΔΕΝ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΛΕΥΚΗ  ΕΠΙΤΑΓΗ...

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου