Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. Θέσεις - Ψήφοι των Δημοτικών Συμβούλων της, επί Θεμάτων της 5ης -2020 Δ.Σ. (Τακτικής-Διά Περιφοράς )





                     









                                                                                                                           Βούλα   04/05/2020
  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 012 / 2020           
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

      

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της
5 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Βάρης-ΒούλαςΒουλιαγμένης, 4   Μαΐου 2020 -  Δευτέρα 12:00 – 13:00


                                            ΘΕΜΑΤΑ :          3              |ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -  
                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Στη ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  πιστεύουμε ότι η διαδικασία αυτή, της δια περιφοράς συνεδριάσεις, δεν πρέπει  να εφαρμόζεται πλέον εφόσον στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. η δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη λειτούργησε  εξαιρετικά καλά  και γιατί στερείται βασικών και δημοκρατικών χαρακτηριστικών που έχει η ζωντανή ανοικτή και δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου αλλά ακόμη και αυτή της ταυτόχρονης τηλεδιάσκεψης σε απευθείας μετάδοση.
Στερείται η δια περιφοράς συνεδρίαση της δυνατότητας  να γίνουν ερωτήσεις – τοποθετήσεις προ ημερήσιας από τους Δημοτικούς Συμβούλους και να ακολουθήσει η ημερησία διάταξη με την δυνατότητα να  τοποθετηθούν όλοι οι συμμετέχοντες σε όλα τα θέματα  και τελικά να ψηφίσουν βάσει εισήγησης και όσων ακούστηκαν.
Η επιλογή της δια περιφοράς συνεδρίασης και η ημερησία με μόλις τρία θέματα δείχνει παράξενη.
Συνήθως οι διευθύνσεις του Δήμου εισηγούνται πολλά θέματα και η φτωχή ημερησία διάταξη θα φανεί εάν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Η   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  είχε να διατυπώσει σημαντικά θέματα προ ημερησίας διάταξης που κρίνουμε ότι χρήζουν άμεσων απαντήσεων από το κ. Δήμαρχο. 
Τα θέματα που θα θέταμε ερωτήματα αφορούν σημαντικά  ζητήματα για  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ – ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ  ΑΣΤΙΚΟΥ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Στην 5ης  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη πλήρωση θέσης στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας και   που η διαδικασία δεν διευκολύνει τη διαβούλευση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  Στα υπόλοιπα  θέματα  διαδικαστικού χαρακτήρα θα αρκεστούμε στην εισήγηση της υπηρεσίας για  να τοποθετηθούμε.
Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  ανά θέμα, αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 4 /5/ 2020.
Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Σύμφωνα με την

Πρόσκληση της 5ης Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   Δημοτικού Συμβουλίου της 4/5/2020


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 184 του ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019), το άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 55 Α’ /11.3.2020 καθώς και την παρ. 4 του άρθρου 67 του ν.3852/2010, συγκαλείται η 5η/2020 Τακτική - Δια Περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την 4η Μαΐου ημέρα Δευτέρα, με ώρα έναρξης τις 12:00 και λήξης τις 13:00, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ

1.   Λήψη απόφασης ορισμού μελών Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.).

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Η αξία των κατάλληλων και λεπτομερών σχεδίων αντιμετώπισης καταστροφών από φυσικές ή ανθρωπογενής αιτίες και των αποτελεσμάτων τους είναι πλέον πασιφανής σε όλους. Ακόμη πιο σημαντικό θεωρούμε το ανθρώπινο δυναμικό που καλείται να δράσει υπό αντίξοές συνθήκες για να διασώσει ανθρώπινες ζωές, δημόσια και ιδιωτική περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Οι μετέχοντες στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας είναι οι προστάτες φύλακες των πολιτών και των πόλεων επί εικοσιτετραώρου βάσεως όλο το έτος και  συνδράμουν επιχειρώντας αυτόνομα ή  μαζί με τα κρατικά σώματα προστασίας.         Σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια μετέχουν και οι εθελοντές πολίτες που με την άσβεστή τους βούληση για προσφορά συμβάλλουν καθοριστικά στην  όλη διαδικασία προάσπισης της ζωής και των αγαθών των πολιτών.  Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  έχει την τιμή να έχει ανάμεσα στα μέλη της πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των εθελοντών που συστηματικά μετέχουν στις δυνάμεις προστασίας και διάσωσης.          Η φιλοσοφία της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης αποτελεί άλλωστε βασικό παράγοντα κοινωνικής και πολιτικής δράσης για όλα τα μέλη της   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και την κάνουμε καθημερινή πράξη με συνέπεια και χωρίς να το διαφημίζουμε .

Το  θέμα που καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε αποτελεί κανονικά μία σημαντική συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας. Τα δεδομένα όμως αναλυόμενα αναδεικνύουν ότι η επίκληση του προηγούμενου νόμου που προέβλεπε την συμμετοχή ενός μέλους από τη αντιπολίτευση (ν.3013/2002) και όχι του πρόσφατου της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την Πολιτική Προστασία (ν. 4662/ 7.2.2020) γίνεται γιατί η πολιτική ηγεσία δεν εξέδωσε έγκαιρα τις απαιτούμενες εγκυκλίους για την ενεργοποίηση του σε όλο το εύρος του. Αναδεικνύεται σαφέστατα η σημαντική πολιτική και ουσιαστική σκέψη και πρακτική της κυβέρνησης και σε αυτό το νομοθέτημα, που είναι να περιορίσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση να εξαιρέσει την αντιπολίτευση από όλα τα αιρετά και μη όργανα των Δήμων, θεωρώντας την συμμετοχή της άνευ ουσίας και νοθεύοντας έτσι το πρόσφατο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών που τους ανέδειξαν. Επομένως σύντομα η εφαρμογή του νέου νόμου θα αλλάξει και πάλι την σύνθεση του Σ.Τ.Ο. που σήμερα συζητάμε και η θέση της αντιπολίτευσης θα καταργηθεί. Θεωρεί η κυβέρνηση ξεκάθαρα πλέον ότι η αντιπολίτευση στους Ο.Τ.Α. είναι διακοσμητικού χαρακτήρα, μία χρήσης, η ρεζέρβα δηλαδή για όταν την χρειάζεται.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  δεν θεωρεί ότι ο ρόλος της, όπως και κάθε Δημοτικής παράταξης είναι άνευ ουσίας και δεν αποδέχεται της παλαιοκομματικού τύπου μεθοδεύσεις που διαρκώς χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Το θέμα της συγκρότησης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντικό και η αντιπολίτευση πρέπει να μετέχει έστω και με μία μόνο συμμετοχή και η εξαίρεση της αποτελεί ακόμη ένα μελανό σημείο του νέου νόμου της πολιτικής προστασίας.

Στην όλη διαδικασία για το θέμα που συζητάμε η διοίκηση του Δήμου και ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυναν την αντιπολίτευση για να μπορέσει να έχει τα αναγκαία δεδομένα και επαρκή χρόνο για μια διαβούλευση με ισότιμους όρους και διαφάνεια που κρίνεται αναγκαία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο χρόνος που δόθηκε λίγες ώρες πριν την παραλαβή των θεμάτων του Δ.Σ., χωρίς τα πλήρη δεδομένα για το νομικό πλαίσιο και χωρίς να έχει χορηγηθεί έστω μία απλή λίστα με τα τηλέφωνα των  Δημοτικών Συμβούλων.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  θα μετέχει στην διαδικασία της κρίσης του Τοπικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με την αναλυτική τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα στηρίζει ενεργά όπως πάντα τις δράσεις και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Στην σημερινή διαδικασία δεν θέτει υποψηφιότητα βάσει όλων των παραπάνω λόγων, απέχοντας, έτσι από την τυπική διαδικασία, θεωρώντας ότι ο νέος νόμος έχει σαφή αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά με την εξαίρεση της αντιπολίτευσης των Δήμων από το  Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας  και θα ψηφίσει ΛΕΥΚΟ στην όποια  άλλη υποψηφιότητα τεθεί ή προκριθεί.

 
ΛΕΥΚΟ






2.   Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στην οδό Ιάσωνος και στην οδό Πανός, στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης .  

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   Το έργο κρίνεται αναγκαίο και σπουδαίας σημασίας για την Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης που ενώ θεωρείται μία από τις πιο προνομιούχες και όμορφες περιοχές της χώρας στερείτε  ακόμη και των βασικών υποδομών όπως οι αγωγοί ομβρίων.
Οι εργασίες έργων τέτοιου μεγέθους πάντα προκαλούν αναστάτωση και ενόχληση.
Όμως η αναστάτωση είναι προσωρινή και το έργο θα έχει μόνιμα και ορατά οφέλη στη Βουλιαγμένη.

Η μόνη παρατήρηση και μέριμνα που ζητάμε να ληφθεί μαζί με όλα τα μέτρα ασφάλειας είναι η διακοπή των εργασιών τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας  και η πρόβλεψη για συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων όσο το συντομότερο. Σε περίπτωση που δε ολοκληρωθεί  μέχρι τον Αύγουστο μα μην διακοπούν οι εργασίες σύμφωνα με την κανονιστική που απαγορεύει τις εργασίες αυτού του είδους  τον Αύγουστο αλλά να ολοκληρωθούν για να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία.


ΝΑΙ





3.   Προγραμματισμός – Έγκριση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στην πυρασφάλεια με τετράμηνη σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έτους 2020.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:    Η αναγκαιότητα πρόσληψης είναι πασιφανής και κάθε χρόνο προβαίνουμε στη πρόσληψη προσωπικού για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία. Η τακτικότητα αυτής της διαδικασίας καταδεικνύει ότι αυτό το προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την σύσταση μόνιμων θέσεων για αυτό το λόγο. Σε κάθε περίπτωση οι προσληφθέντες να έχουν την μέγιστη φροντίδα σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής προστασίας και συνθηκών εργασίας.  

ΝΑΙ









=======================================================================================

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.
Βούλα 04/05/2020

Βέλλη  Ανθή                        Ματόπουλος Αθανάσιος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου