Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΤΑ 10 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ στην ΕΙΣΗΓΗΣΗ για το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 17/6/2020

ΤΑ 10 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 17/6/2020

Η δημόσια ανακοίνωση – καταγγελία της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. «ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» είχε ευρεία απήχηση μετά την αποστολή της σε συλλόγους – συλλογικότητες – πολίτες – φορείς – κρατικές υπηρεσίες - πολιτικές δυνάμεις με την κοινοποίηση της στις 29/5/2020.
Ήδη από τη επόμενη της κοινοποίηση της μας ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που μελέτα και εισηγείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έλαβε και αξιολογεί τις επισημάνσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. (ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡ..ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 354733/1-6-2020 – από dperbna@patt.gov.gr) για την εισήγηση που ετοιμάζει για την συζήτηση του θέματος στην επικειμένη συνεδρίαση του Π.Σ. την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. Ελπίζουμε να μην δοθεί εντολή για θάψιμο της υπόθεσης και να εξεταστεί για να αποτελέσει την αρχή ανάδειξης των πραγματικών δεδομένων της υπόθεσης της Μαρίνας Βουλιαγμένης και την διάσωση της περιοχής.
Η εισήγηση της Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής:
Επίσης επιστημονικοί φορείς επεξεργάζονται τα πλήρως τεκμηριωμένα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν από την μελετητήρια της εταιρείας που συνέταξε την πρόσφατη Μ.Π.Ε και ήδη οι εξ αρχής και επί της συνεδρίασης του Δ.Σ. θέσεις και παρατηρήσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επιβεβαιώνονται. Επί των θεμάτων που ανέδειξε πρωτογενώς η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. μαθαίνουμε ότι ερευνούν και συντάσσονται και δημόσιοι φορείς.
Το θέμα που ξεκίνησε με την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου της Jermyl Street Real Estate Fund για το σύνολο της επένδυσης, τώρα δείχνει το ξεκάθαρο αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό του πρόσωπο. Η θέληση και η αποφασιστικότητα των ενημερωμένων και ενωμένων πολιτών είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα σχέδια τους και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου