Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ – ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για τον ΙΟΥΝΙΟ 2020


                      
  





















 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  07 / 07  /2020
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 021/2020
 
        

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΣΤΗΝ Α΄ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ   ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΒΒΒ –               ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΔΙΠΛΕΣ  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  για  τον   ΙΟΥΝΙΟ  2020  &                         ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Β.Β.Β.
                     
Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής.


              Αυτό το μήνα η δειγματοληψία στις 23/6/2020 στο σημείο δειγματοληψίας στην Α΄ πλαζ Βούλας ( η ταυτότητα του σημείου: Απολλώνιες Ακτές Βούλας Βόρεια (Α' Αλίπεδο)- GRBW069216018_101)
κατέγραψε σοβαρή επιβάρυνση των υδάτων της θάλασσας από το  επικίνδυνο βακτηρίο Escherichia coli   Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. επικοινώνησε άμεσα με την Διεύθυνση Υδάτων για να ενημερωθεί σχετικά και μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όπως προβλέπεται επαναληπτικές  δειγματοληψίες ( στις 3 και 7 ημέρες ) και δεν κατέγραψαν επιβάρυνση των υδάτων. Σήμερα δημοσιοποιούμε τις τελικές διπλές επαναληπτικές δειγματοληψίες που δείχνουν ότι τα ύδατα επανήλθαν σε φυσιολογικές καθαρές τιμές.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: οι επίσημες δειγματοληψίες για την ποιότητα των υδάτων ακτών κολύμβησης καταγράφουν και αξιολογούν, απόλυτα συγκεκριμένα βακτήρια (κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους) καθώς και οπτικά αναγνωρίσιμα στοιχεία ( θολότητα – φύκια – πίσσα- αιωρούμενα σωματίδια)όπως οι διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές ορίζουν. Η λίστα, με τις μηνιαίες μετρήσεις – αναλύσεις, επομένως αφορά την επιβάρυνση των υδάτων από αστικού τύπου παράγοντες.  Η  ύπαρξη παρακείμενων ρεμάτων – χειμάρρων που  στην ευρύτερη λεκάνη απορροής τους υπάρχουν ή υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν αγροτικές – βιοτεχνικές χρήσεις και η απορροή υπόγειων υδάτων  υφίσταται ακόμη και περιστασιακά δεν ερευνώνται από τις  τακτικές μηνιαίες μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης. Απαιτείται ειδική και στοχευμένη ανάλυση για ρύπους ( βαρέα μέταλλα – χρώμιο – νιτρικά κλπ). Για το θέμα της παράλιας της Βάρκιζας και της περιστασιακά εμφανούς θολότητας στην εκβολή του υπό διευθέτηση ρέματος Κορμπί με τεχνικό έργο, ρωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος στις 29/6 και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν οι ειδικές αναλύσεις για το θέμα και δεν δείχνουν επιβαρυντικά στοιχεία. Τον παρακαλέσαμε να τα δημοσιοποιήσει για να ενημερωθούν οι πολίτες.

         Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :
                                  (http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).


·         ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:


                                                                                        ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου