Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ & ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ο ΧΑΡΤΗΣ των ΣΗΜΕΙΩΝ

                    

 


 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  31 / 07  /2020

Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 024/2020

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

        

 

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΚΤΩΝ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΒΒΒ –               ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 & ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ο ΧΑΡΤΗΣ των ΣΗΜΕΙΩΝ                     

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και δημοσιοποιεί τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τακτικά κάθε μήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

 Η Δημοτική αρχή του Δήμου Β.Β.Β. εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, μετά από δημόσιες διαβεβαιώσεις, να παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014 με πληροφορίες και χάρτη, ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ακτές που εποπτεύονται ( με πρόταση και λεπτομερή μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. το 2016) .

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

Η ανάγκη για την καλύτερη επόπτευση των υδάτων ακτών κολύμβησης επιβάλει αυξημένο και πυκνό δίκτυο σημείων δειγματοληψίας. Με πρόσφατο δελτίο τύπου η Διεύθυνση  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καλεί όλους του φορείς να καταθέσουν προτάσεις για νέα σημεία δειγματοληψίας .

Ελπίζουμε η Δημοτική αρχή να ευαισθητοποιηθεί και να στείλει έως τις 15/9 συγκεκριμένες προτάσεις.

 

         Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :

                                  (http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

 

 

·         ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Þ       ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ 2020 ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ   ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ

Þ      ΙΟΥΛΙΟΣ 2020 -ΑΡΧΙΚΕΣ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ 

Þ  Χάρτης σημείων παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Αττικής (google my maps)  

Þ   Δ.Τ.-Απ.Διοικ.Αττικής= Αναθεώρηση Δικτύου Σημείων Υδάτων Ακτών Κολύμβησης Αττικής 2020

 

 

                                                   ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου