Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της 10 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας–Βουλιαγμένης,



                                                                                                                          











                                                                                          Βούλα   13/09/2020

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 029 / 2020          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                        Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

 

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της

10 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Βάρης-ΒούλαςΒουλιαγμένης,

της 14  Σεπτεμβρίου 2020 -  Δευτέρα 10:00 – 10:30

 

                                            ΘΕΜΑΤΑ :          2             | ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -  

                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  με δεδομένη την υγειονομική πανδημία που μαίνεται παγκόσμια και πλήττει και την χώρα μας με κύρια θύματα, άμεσα και έμμεσα, τους απλούς πολίτες ενημερώνεται και παρεμβαίνει για την διασφάλιση των άμεσα αναγκαίων πολιτικών στήριξης και προστασίας που δικαιούνται όλοι οι πληττόμενοι πολίτες.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχόμαστε σε όλους ( μαθητές – εκπαιδευτικούς – βοηθητικό προσωπικό και γονείς) να έχουμε μια σχολική χρονιά χωρίς έκτακτα περιστατικά και προβλήματα.

Η ευχή αυτή μπορεί να επιτευχτεί μόνο εάν διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ουσιαστική και πραγματική χρηματοδότηση της Δημόσιας  Παιδείας  και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων σε όλη την επικράτεια. Άμεση και επιτακτική ανάγκη για την αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών με την αναζήτηση χώρων προσωρινής στέγασης και την κατασκευή νέων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας  απαιτείται επίσης και η  άμεση και επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση του Εθνικού συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Η κυβέρνηση με μπαράζ δηλώσεων της και δημοσιευμάτων, εκπομπών των υποστηρικτικών μέσων ενημέρωσης, προσπαθεί να παρουσιάσει μία εικόνα ειδυλλιακή και να εφησυχάσει τους πολίτες. Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν οι πολίτες είναι αδιάψευστος μάρτυρας και τα σύννεφα της οργής τους πυκνώνουν και  θα φέρουν την καταιγίδα της αντίδρασης. 

Οι Δήμοι εν μέσω πανδημίας, με τα  έσοδα τους σε συνεχή πτωτική πορεία, καλούνται από την κυβέρνηση να επωμίζονται συνεχώς νέες δαπάνες για την αντιμετώπιση των δυσμενών αποτελεσμάτών της και να υποθηκεύουν την υλοποίηση των δράσεων και έργων που έιχαν προγραμματίσει και έχει ανάγκη η  τοπική κοινωνία.

Καλούμε όλους να συνταχθούν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί  την άμεση και πλήρη χρηματοδότηση όλων των πληττόμενων φορέων και πολιτών από τη υγειονομική  πανδημία  με σκοπό την στήριξη τους και την ασφαλή  έξοδο από αυτή.

Οι ανάγκες των πολιτών, που τόσα χρόνια με την φορολόγησής τους αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων του κράτους,  είναι η πρώτη προτεραιότητα και για αυτήν θα αγωνιστούμε.

 ------------------------------

Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  ανά θέμα, αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς 10ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 14 /09 / 2020.

Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

Σύμφωνα με την 

Πρόσκληση της 10ης Τακτικής- Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/09/2020

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019) καθώς και το άρθρο 2 του ν.4682/2020 (ΦΕΚ 76/ τ.Α’/3.4.2020)συγκαλείται η 10η/2020 Τακτική - Δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την 14η Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα, με ώρα έναρξης τις 10:00 και λήξης τις 10:30, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

ΘΕΜΑΤΑ


 

1.   Κατανομή (Γ’2020) ποσού 74.408,22€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

 

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

Το θέμα της κατανομής των ποσών από τους Κ.Α.Π. στα σχολεία (ελάχιστο σε σχέση με τις υπαρκτές και πραγματικές ανάγκες) ειδικά στην παρούσα περίοδο, της υγειονομικής κρίσης, πρέπει να εγκριθούν και να διανεμηθούν  ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη των οξυμένων αναγκών των σχολικών μονάδων, που μόλις ξεκίνησαν την λειτουργία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

                         

                                                                    ψηφίζουμε

 

ΝΑΙ

 


 


2.    Λήψη απόφασης για την έγκριση των Πινάκων Κτηματολογικών στοιχείων - επικειμένων και του Κτηματολογικού διαγράμματος αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του έργου «Διευθέτηση ρέματος Κόρμπι από Λ. Ευελπίδων μέχρι εκβολή» σύμφωνα με τα χορηγηθέντα επικαιροποιημένα κτηματολογικά στοιχεία των γεωτεμαχίων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. έχοντας εξ αρχής αναγνωρίσει την αναγκαιότητα του έργου της διευθέτησης του αστικού τμήματος του ρέματος ΄΄Κόρμπι΄΄, στήριξε την υλοποίηση του, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Παρακολουθεί έκτοτε όλη την διαδικασία και έχει καταρρίψει τις τεχνικές δυσκολίες  κατασκευής αλλά και τις προσπάθειες πίεσης της αναδόχου εργολήπτριας εταιρείας για αύξηση του συμβατικού ποσού της εργολαβίας καθώς και την χαλαρή επίβλεψη του έργου από την Περιφέρεια. Ορατό αποτέλεσμα ο εργολάβος  να παραβλέπει αυτονόητες διεργασίες, σε ένα σημαντικό έργο που διατρέχει τον αστικό ιστό και εκβάλει στην πολυσύχναστη παραλία της Βάρκιζας και έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς πολίτες, για την αυξημένη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

   Σύμφωνα με το εισηγητικό της Υ.ΔΟΜ. απαιτείται με την απόφαση του Δ.Σ.  ’η έγκριση των Πινάκων Κτηματολογικών στοιχείων - επικειμένων και του Κτηματολογικού διαγράμματος αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του έργου «Διευθέτηση ρέματος Κόρμπι από Λ. Ευελπίδων μέχρι εκβολή» σύμφωνα με τα χορηγηθέντα επικαιροποιημένα κτηματολογικά στοιχεία των γεωτεμαχίων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.’’ επομένως αναιρείται η σχετική αρχική απόφαση 150/2018 του Δ.Σ.:  ‘’ Έγκριση του κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο ρέμα Κόρμπι.΄΄ ,  αλλά και επόμενη σχετική  απόφαση 294/2018 του Δ.Σ.:  ‘’  Έγκριση του κτηματολογικού πίνακα με τα επικείμενα των κτηματολογικών διαγραμμάτων και της έκθεσης εμπορικής αξίας απαλλοτριωτέων ιδιοκτησιών για την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο

ρέμα Κόρμπι.΄΄, η οποία περιλαμβάνει και την προτεινόμενη με έκθεση αξία των

απαλλοτριούμενων ( συζητήθηκε χωρίς να μας δοθούν οι πίνακες σαν προ ημερησίας στην 6η/2018 συν. Δ.Σ.) .

Τα  θέματα που θέτουμε είναι:

·        Εφόσον αναιρούνται οι παραπάνω αποφάσεις θα έπρεπε λογικά να υπάρχει και η ανάλογη έκθεση εμπορικής αξίας συνολικής αποζημίωσης από ειδικό εκτιμητή για να  είναι πλήρης η απόφαση και να είναι υλοποιήσιμη.

·        Ο Δήμος Β.Β.Β. είναι ανάμεσα στους δικαιούχους αποζημίωσης, λόγω απαλλοτρίωσης δημοτικών χώρων και υποδομών, αυτό μπορεί να επιφέρει την ακυρότητα της απόφασης λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, ο εισηγούμενος είναι και δικαιούχος αποζημίωσης.

·        Η διαδικασία αυτή κανονικά θα έπρεπε να παρθεί, με συνδρομή του Δήμου, από Περιφερειακό συμβούλιο και μετά να οδεύσει για Φ.Ε.Κ.. Άλλωστε η κήρυξη της απαλλοτρίωσης τελικά  έγινε με την  214/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής που δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. 212 Α.Α.Π. 2/10/2018.

 

ψηφίζουμε

 

                                                      ΛΕΥΚΟ

 

 



========================================================================

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βούλα 13/09/2020

Βέλλη  Ανθή                        Ματόπουλος Αθανάσιος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου