Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

 



7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

18/9/2013… Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση και τα τραγούδια του.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020, οπότε και θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία για τους 68 κατηγορούμενους για την εγκληματική δράση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχουμε αυταπάτες για το δικαστικό κατεστημένο, καθώς ήδη η εισαγγελέας με την πρότασή της, ‘’αθωώνει’’ ουσιαστικά το σύνολο της Χ. Α. και κρίνει ότι ο Ρουπακιάς έδρασε αυτοβούλως. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια απόφαση σταθμό για την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Εδώ όμως κρίνεται η σύγχρονη ιστορία. Εδώ κρίνεται η πολιτική αξιοπρέπεια και η συνείδηση αυτού του τόπου. Εδώ κρίνονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αυτός της διαφθοράς, του μίσους, της μισαλλοδοξίας και του ακραίου ολοκληρωτισμού, και ο άλλος του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει και δεν ενδιαφέρονται για την έκβαση της δίκης και του αποτελέσματος της. Το ενεργό ενδιαφέρον των πολιτών αποτελεί την εγγύηση ότι δεν θα επέλθει η κοινωνική λήθη και θα επαγρυπνούν πάντα για την απομόνωση και εξάλειψη κάθε μορφής φασιστικών, ρατσιστικών πρακτικών.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενισχύοντας τα θεμέλια των κοινωνικών αναχωμάτων και των αλληλέγγυων δράσεων . Και αν το κράτος ή το παρακράτος ‘’χτυπάει’’ τις λαϊκές δράσεις αλληλεγγύης που  αποτελούν τα αντιφασιστικά μας οχυρά, εμείς θα είμαστε εκεί, παρόντες,  να τους υπενθυμίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να σηκώσουν κεφάλι!

Ο Παύλος Ζει μέσα από τους αγώνες μας!

Ο Παύλος μιλά μέσα από τις καθημερινές αντιφασιστικές μας πράξεις!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου