Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Δολοφονία Γρηγορόπουλου 12 χρόνια που δεν τους έμαθαν τίποτα

 


Δολοφονία  Γρηγορόπουλου  12  χρόνια  που  δεν  τους  έμαθαν  τίποτα

Όποιο κι αν ήταν το νόημα που έπρεπε να κατανοηθεί, από την εκάστοτε εξουσία,  μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, σίγουρα δεν έχει κατανοηθεί.

Τίποτα Δεν Είναι Αυτονόητο!

Μερικές λέξεις λοιπόν για μια δολοφονία που σε ορισμένους δεν δίδαξε τίποτα

Η οργή του κόσμου διαρκώς φουντώνει και απαξιώνει τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία  μετά την μεταπολίτευση και μας έβαλαν στα μνημόνια και την οικονομική κρίση, την ανεργία, την ανασφάλεια ,τον υπερβολικό  δανεισμό  στις ληστρικές τράπεζες και τους οικονομικούς δυνάστες του εξωτερικού, βιώνοντας τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Η γενική εικόνα κατάρρευσης μετά από σκανδαλώδη κακοδιαχείριση, στα ασφαλιστικά ταμεία που καταληστεύτηκαν, το δημόσιο σύστημα υγείας που αφέθηκε ανοχύρωτο ,τη δημόσια εκπαίδευση σε οριακό σημείο, μια κοινωνία σε συνεχή κρίση.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό βιώνουμε και την επέλαση της υγειονομικής πανδημίας, αλλά  και:

Ένα πολιτικό σύστημα και μία κυβέρνηση σε αδυναμία να δώσει λύσεις.

Ένα κενό στα οράματα, η γενίκευση της φτώχιας.

Ένα αστυνομικό κράτος που  καταγράφει συνεχώς περιστατικά υπέρμετρης και αναίτιας βίας προς τους ενεργούς πολίτες που διεκδικούν. Υποθέσεις κρατικής βίας που δεν τιμωρούνται.

Έναν υπουργό δημόσιας τάξης που  με την παρότρυνση του πρωθυπουργού που τον επέλεξε,  ζητούν από την κοινωνία – ειδικά τους νέους – ατομική υπευθυνότητα και την θεωρούν υπόλογη για τις δικές αμέλειες  και ιδεοληψίες.

Μία κυβέρνηση που κυβερνά  με στόχευση να επιβάλει στον λαό, την πλειοψηφία, τα συμφέροντα της  μειοψηφίας   η οποία την στηρίζει  με την αβάντα των καλοταϊσμένων μέσων ενημέρωσης.

Μία κυβέρνηση που με πρόσχημα της πανδημία και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας εκδίδει αστυνομικές διαταγές για να απαγορεύσει ακόμη και τις συμβολικές  εκδηλώσεις τιμής σε επετείους τις πρόσφατης ιστορίας που μας καθόρισαν ως  κοινωνία και δεν έχουν καθιερωθεί  ως   επίσημες .

Τελικά η δολοφονία  του Γρηγορόπουλου δεν δίδαξε τίποτα στην κυβέρνηση  η οποία στήνει ένα αστυνομοκρατούμενο κλίμα με σαφή στόχο τη κλιμάκωση της κατασταλτικής και αντιδημοκρατικής επέλασης της πολιτικής Μητσοτάκη σε όλο το φάσμα της κοινωνικής  ζωής, με πρόσχημα την υγειονομική πανδημία.  

 

ΑΛΕΞΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008.

ΖΕΙ  ΜΕΣΑ στους  ΑΓΩΝΕΣ  για  ΜΙΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΖΩΗ

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους  ΝΕΚΡΟΥΣ

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου