Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της 17ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Β.Β. & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

 

 


                                                                                                                                     Βούλα   7/12/2020

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 040 / 2020          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. επί των ΘΕΜΑΤΩΝ της

17 ης/2020 Τακτικής Διά Περιφοράς Συνεδρίασης   του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Βάρης-ΒούλαςΒουλιαγμένης,

της 7ης   Δεκεμβρίου  2020 -  Δευτέρα 10:00 – 10:30

 

                                            ΘΕΜΑΤΑ :          3             | ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -  

                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

 

 Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. διαπιστώνει την ακόρεστη βούληση της κυβέρνησης να νομοθετεί για πολύ κρίσιμα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των πολιτών εν μέσω πανδημίας, ελπίζοντας στην περιορισμένη αντίδραση λόγω των απαγορεύσεων κίνησης. Διαφωνεί με την μέθοδο που επελέγει και την ουσία των νόμων αυτών που είναι επικίνδυνα για τους πολίτες και το περιβάλλον.

·         Το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση στην ουσία αποτελεί το πρόσχημα και αποσκοπεί στην εισαγωγή νέων δεδομένων στην διαχείριση απορριμμάτων, με στόχο την καύση τους.

Εκτιμούμε  πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της έγκρισης του νέου εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.), με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να καταργήσει αμέσως το Ε.Σ.Δ.Α. του 2015, αλλάζοντας πλήρως τη φιλοσοφία του, ξαναγυρνώντας στο συγκεντρωτισμό, στις ιδιωτικοποιήσεις (Σ.Δ.Ι.Τ.), στην απενοχοποίηση για τα σύμμεικτα, στη διφορούμενη στάση απέναντι στην ανακύκλωση και κυρίως  στην επαναφορά του μοντέλου της καύσης σαν σωτήρια λύση. Αυτό αφού πρώτα είχε φροντίσει να εντάξει ως πρωτοπορία την καύση απορριμματογενών υλικών στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.), που ψηφίστηκε στο τέλος του 2019.

 

·         Το νόμο που μόλις ψηφίστηκε για  πολεοδομικό – χωροταξικό ‘’εκσυγχρονισμό’’ και παραγκωνίζει την τοπική αυτοδιοίκηση από την λήψη αποφάσεων. Θέτει δεσμευτικούς όρους για την εκτός σχεδίου πολεοδόμηση εξυπηρετώντας μόνο τους μεγαλοϊδιοκτήτες και  απαξιώνοντας τους μικροϊδιοκτήτες. Από την άλλη με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δίνει την δυνατότητα να γίνεται συνένωση οικοπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές από ιδιοκτήτη για να επωφελείται.  Αυξάνει την έκδοση οικοδομικών αδειών κεντρικά, παρακάμπτοντας τις ΥΔΟΜ.

Οι Στρατηγικές επενδύσεις θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση και όρους δόμησης ( βλέπε υπόθεση πώλησης κτημάτων π. Κόνιαρη στη Βούλα) και θα εγκρίνονται από το υπουργείο fast track.

Επανέρχεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης με ασαφή και γενικόλογο τρόπο που ενέχει κίνδυνο επιβάρυνσης σε περιοχές με υψηλές τιμές σε δομημένα ακίνητα.

Επιχειρείται η απλοποίηση των χρήσεων γης για την ενίσχυση της ανάπτυξης, χωρίς απαρχαιωμένους περιορισμούς που αποτελούν ελληνική ιδιαιτερότητα, όπως ανέφεραν. Αυτό θα επιφέρει ριζικές αλλαγές σε περιοχές με ήπια δόμηση και αποκλειστικής κατοικίας.

 

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. εκφράζει την έντονη διαφωνία της, με αυτές τις πρακτικές και θα αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των νομοθετικών προβλέψεων που δεν είναι προς το καλό της  κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος.                                           .

========== 

Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  ανά θέμα, αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 7 /12 / 2020.

Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με σαφή αναφορά στο παρόν έγγραφο.

 

Σύμφωνα με την 

Πρόσκληση της 17ης Τακτικής- Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/12/2020

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019) καθώς και το άρθρο 2 του ν.4682/2020 (ΦΕΚ 76/ τ.Α’/3.4.2020)συγκαλείται η 17η/2020 Τακτική - Διά Περιφοράς Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την 7η Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα, με ώρα έναρξης τις 10:00 και λήξης τις 10:30, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

ΘΕΜΑΤΑ

 

1.  Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου έτους 2021.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:  

 

Το Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου έτους 2021, αποτελέι τον χρονικό καταμερισμό των οικονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού του 2021 που η

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. καταψήφισε. Επομένως καταψηφίζει και το Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου έτους 2021.

                     

                                                                    ψηφίζουμε

ΟΧΙ.  

 

 


                                                                                                                 

2.  Έγκριση κατανομής (Δ’ 2020) ποσού 74.408,22€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:   

 

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. συμφωνεί και εγκρίνει την κατανομή των ποσών όπως προβλέπεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Λόγω της μη λειτουργίας των σχολειών μπορούν να γίνουν όποιες εργασίες απατούνται για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών  μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω covid-19.

Η μέριμνα για την ασφαλή και επαρκή ισότιμη πρόσβαση το δημόσιο σχολείο οφείλει να είναι συνεχής και με όραμα το σύγχρονο σχολείο που θα ενσωματώνει τεχνολογικές και εκπαιδευτικές τεχνικές που αποδέχεται η παιδαγωγική επιστήμη.

Τα παιδιά μας δικαιούνται εκπαίδευση που να είναι  σύγχρονη και όχι αναχρονιστική  και σε εκπαιδευτικά συγκροτήματα και κτήρια με επάρκεια αιθουσών και εκσυγχρονισμό υποδομών για ασφάλεια.

 

 

ψηφίζουμε

 

                                                         ΝΑΙ .

 

 

 


 

 

3.  Οικονομική ενίσχυση σε άπορους δημότες.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν:

  Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. από την πρώτη θητεία της το 2014,  διεκδίκησε την αύξηση του ποσού που δεσμεύεται στον ετήσιο προϋπολογισμό για τους  συμπολίτες μας που έχουν οικονομική αδυναμία και επίσης την δημοσιοποίηση της δυνατότητας αυτής για να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν χρήση της. Η μέχρι τότε πρακτική ήταν να εγγράφεται το ποσό στον  ετήσιο προϋπολογισμό και τις περισσότερες φορές παρέμενε αδιάθετο.

Σήμερα υπερψηφίζουμε την προτεινόμενη ενίσχυση σε δύο ακόμη . 

 

ψηφίζουμε

 

                                                         ΝΑΙ .

 

======================================================================== 

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βούλα 7/12/2020

Βέλλη  Ανθή                        Ματόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου