Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 8ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π Β.Β.Β. 25/10/2015
                                                                
 
 
                             Βούλα  30/11/2015     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 083 / 2015          
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       
Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


ΠΡΑΚΤΙΚΑ 8ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β.  25/10/2015

( ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ  ΜΟΡΦΗ )


  Περίπου 50 μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα 8η   ανοικτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ( ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.) με προεδρεύοντα τον Γιώργο Κότσαλη, σε συνέχεια του απολογισμού έργου της κίνησης κατά την 7η ανοικτή συνέλευση της 26 Απριλίου 2015 (παραπομπή=ΠΡΑΚΤΙΚΑ 7ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π  26/4/2015.).

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. Θάνος Ματόπουλος αναφέρθηκε στον ένα χρόνο παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δεκάδες εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του: Τεχνικό πρόγραμμα 2015+2016, σύνταξη προϋπολογισμού, κανονισμός νεκροταφείων, κανονισμός για την λειτουργία κέντρων με μουσική, λαϊκές αγορές, κανονισμός καθαριότητας & τοπικό σχέδιο δράσης για την διαχείριση των απορριμμάτων, κανονισμός περίπτερων, Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 2015 – 2019,  Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάμπολλα “μικρά” και μεγάλα θέματα που απασχολούν κάθε εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν αντικείμενο σοβαρής μελέτης, κατατέθηκαν εποικοδομητικές προτάσεις και παρατηρήσεις  (π.χ. Δημοτικά τέλη & μειώσεις αυτών σε πολίτες με ειδικές ανάγκες – άδειες υπαίθριου εμπορίου – ΚΔΑΠ ενίσχυση και διεύρυνση της δομής με ανάληψη από τον Δήμο όλου του κόστους), αλλά και ισχυρές αντιρρήσεις σε ζητήματα που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών και της προστασίας και διαφύλαξης του Δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών (π.χ. Υδρούσα, Καντίνες Καβουρίου, Δημοτική ύδρευση - παραλιακό μέτωπο μέσω των επιτροπών ΕΠΕΛΑΚ & Επιτροπής Καθορισμού παραλιών)    .

Ταυτόχρονα σημαντική είναι η παρουσία του Μανώλη Βαρδαβά στο Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Βούλας και στον ΟΑΠΠΑ & του Αποστόλη Φαφούτη στο Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Βαρης. Παρότι ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι υποβαθμισμένος, με ελάχιστες συμβουλευτικές αρμοδιότητες, γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για σοβαρή μελέτη των θεμάτων και κατάθεση προτάσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους γίνονται δεκτές, τουλάχιστον στην Δημοτική κοινότητα Βούλας .

Η παρουσίαση περιελάμβανε και τις δράσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεικτικά αναφέρθηκαν: παρεμβάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σχετικά με τις Νήσους Υδρούσα στα αρμόδια Υπουργεία Ξενάγηση στην Νήσο Υδρούσα – συνάντηση ενημέρωσης με τους κατοίκους στην παραλία Αγ. Νικόλαου Καβουρίου – δημόσιες καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες στην Α’ πλαζ Βούλας – ενημέρωση για το νέο κλείσιμο της Β’ πλαζ Βούλας – σοβαρές επιφυλάξεις για τις χορηγίες μελετών τεχνικών έργων του Δήμου - ξενάγηση με τον ιστορικό περίπατο στην Βούλα – κοινό δελτίο τύπου με Δημοτικές παρατάξεις αντιπολίτευσης για την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων – συμμέτοχή στο φεστιβάλ των “Κοινών’’ – συμμετοχή στην κινητοποίηση για την ΤΤΙΡ – ανάληψη πρωτοβουλίας για την άμεση ενεργοποίηση και ανάληψη δράσεων της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»


Επίσης παρουσιάστηκε από την Γιούλη Ηλιοπούλου ολοκληρωμένα η πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π. για την διαχείριση των απορριμμάτων και τις βασικές προτεραιότητες του τοπικού σχεδίου δράσης για την διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρόταση συνοπτικά περιλαμβάνει: Πρώτον προτεραιότητα στην διαλογή στην πηγή και διαχωρισμό ρευμάτων με έμφαση στα οργανικά απόβλητα και δεύτερον διαχείριση των αποβλήτων από τους δήμους με σχετική νομοθετική ρύθμιση για την χωροθέτηση ανάλογων χρήσεων (“πράσινο σημείο”, κομποστοποίηση κλπ.)

Ενημερωθήκαμε επίσης από την ίδια για την πορεία εκποίησης του “Αστέρα” Βουλιαγμένης με όποια στοιχεία και δεδομένα υπάρχουν μέχρι τώρα.


Τα μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. στην συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν σε μια σειρά προβλήματα του δήμου μας:

Στο σοβαρό ζήτημα των λυμάτων στις παραλίες Καβουρίου - Βουλιαγμένης –Βούλας, κυρίως μετά τις βροχές καθώς και στην διατάραξη του οικοσυστήματος της λίμνης Βουλιαγμένης με τις αλλεπάλληλες συναυλίες αναφέρθηκε ο Στ. Γκίκας.


Έντονη κριτική ασκήθηκε στον δήμαρχο Γρ. Κωσταντέλο για αυταρχική διοίκηση του δήμου.


Επίσης συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν  τα προβλήματα της Δ.Ε. Βάρης, τα ζητήματα προστασίας του Υμηττού σε συνδυασμό με το άλυτο πρόβλημα του οικισμού Χερώματος, η σοβαρή ηχορύπανση στην περιοχή της Βάρκιζας, η κάθετη αντίθεση της ΡΙ.ΚΙ.Π. σε όποιες σκέψεις για εργοστάσιο καύσης, η πρόταση για την δημιουργία ομάδας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Επισημάνθηκε ακόμα ότι παρότι έγιναν προσπάθειες για την λειτουργία ομάδων δουλειάς (π.χ. ενημέρωσης, παιδείας), δεν υπήρξε ουσιαστική θετική ανταπόκριση, εκτός από την ομάδα πολιτισμού που δραστηριοποιήθηκε και πραγματοποίησε εκδήλωση για τα αρχαία της περιοχής, ιστορικό περίπατο στη Βούλα και ομαδικές παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων. Όμως η ΡΙΚΙΠ δεν μπορεί αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα χωρίς την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή των μελών της.

 
Το γενικό συμπέρασμα από την συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων είναι ότι στην ΡΙ.ΚΙ.Π. γίνεται πολλή δουλειά, δουλειά σε βάθος, δουλειά που μένει άγνωστη, ανώνυμη και φυσικά αδημοσίευτη...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου