Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ανακρίβειες σε άρθρο της εφημερίδας ‘ΕΒΔΟΜΗ’ , φύλλο 944-23.07.2016 - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΡΙΚΙΠ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ















  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  24 / 7  /2016
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 042 / 2016 


                                                                                                            ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟ

                                                                                                    Προς:
·       Ιδιοκτήτη-εκδότη-αρχισυντάκτη εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ
·       Ανώνυμο συντάκτη άρθρου

                                                                         
Θέμα:  Ανακρίβειες σε άρθρο της εφημερίδας ‘ΕΒΔΟΜΗ’ , φύλλο 944-23.07.2016


    Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.  διάβασε, με μεγάλη απογοήτευση, σε ανυπόγραφο άρθρο στο τελευταίο φύλλο 944-23.07.2016 της εφημερίδας ‘ΕΒΔΟΜΗ’,  ανακρίβειες οι οποίες αφορούν το σημαντικό θέμα του τρόπου χρηματοδότησης του αναγκαίου έργου αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού με νέα τεχνολογίας LED.


Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΙΚΙΠ  « Ο Θ. Ματόπουλος  είχε εκφραστεί θετικά στη λήψη του δανείου…»κάτι το οποίο αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της θέσης που επανειλημμένα εκφράστηκε και στα τρία Δημοτικά Συμβούλια κατά τα οποία συζητήθηκε η δανειοδότηση του έργου (14η – 15η και 16η / 2016), αλλά και στο δημοσιοποιημένο  δελτίο τύπου της ΡΙΚΙΠ  Β.Β.Β. (αρ.πρ. 040/21.7.2016).

Αμέσως μετά οι ανακρίβειες συνεχίζονται. Αναφέρει « Στη φάση αυτή κατατέθηκαν οι μελέτες» αλλά και « Ο Θ. Ματόπουλος  είχε εκφραστεί θετικά στη λήψη του δανείου, αλλά κράτησε αποστάσεις ως προς τις μελέτες» .

Αλήθεια σε ποιές μελέτες αναφέρεται;  Αυτές  που ζητούσαμε να δούμε  πριν τη λήψη της απόφασης για τον τρόπο χρηματοδότησης, όπως προβλέπεται, και δεν μας χορηγήθηκαν ποτέ; Αυτές για τις οποίες ακόμη και ο Δήμος στο δημοσιοποιημένο δελτίο  τύπου που εξέδωσε στις 21.7.2016 αναφέρει ακριβώς «  Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος εξήγησε ότι εκπονείται μελέτη για το δίκτυο,…» και ο κάθε πολίτης πλέον καταλαβαίνει ότι δεν είχαν συνταχθεί κατά την κρίσιμη ημερομηνία λήψης της απόφασης;

Για αυτές τις υπό σύνταξη μελέτες η ΡΙΚΙΠ  Β.Β.Β. (αρ.πρ. 041/21.7.2016) κατέθεσε επίσημα αίτημα στον Δήμο (αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης 30103/22.07.2016) να της χορηγηθούν για μελέτη και περαιτέρω αξιολόγηση των αναγκαίων ενεργειών που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου.


Στη συνέχεια οι ανακρίβειες παίρνουν μορφή καταιγιστική. Αναφέρει «Διευκρίνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ο Θ. Ματόπουλος (Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών) αν η αλλαγή αφορά όλο τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου ή μόνο  τους οδικούς άξονες. Ο δήμαρχος Γρηγ. Κωνσταντέλλος απάντησε ότι δεσμεύεται και προσωπικά ότι αφορά όλο τον ηλεκτροφωτισμό όλου του Δήμου και όχι μόνο του οδικού δικτύου.», ενώ η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για  την  16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγινε  συζήτηση του 1ου θέματος με συγκεκριμένο τίτλο:

«Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο “Προμήθεια αντικατάστασης λαμπτήρων οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας»

και είναι κοινώς γνωστό ότι υποχρεωτικά  η έγκριση σύναψης δανείου και η εκταμίευση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για το αιτούμενο έργο-προμήθεια  για το οποίο και  εγκρίθηκε, δηλαδή μόνο για την αντικατάσταση λαμπτήρων οδοφωτισμού.

Αυτό ακριβώς τονίσαμε στους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι γνωρίζουν αυτούς τους όρους χρηματοδότησης με λήψη δανείου, για να το λάβουν υπ’ όψιν τους κατά την ψηφοφορία.


Η πραγματική διάσταση όλου του θέματος καταγράφεται στο δελτίο τύπου της ΡΙΚΙΠ  Β.Β.Β.
(αρ.πρ. 040/21.7.2016), του οποίου μόνο επιλεγμένο μικρό τμήμα δημοσιεύεται στο συγκεκριμένο άρθρο.


Επίσης καλούμε τους συμπολίτες μας να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΡΙΚΙΠ Β.Β.Β. (http://rikipvvv.blogspot.gr)  , στην οποία βρίσκονται αναρτημένα όλα τα έγγραφα και τα βίντεο των επίμαχων δημοτικών συμβουλίων, έτσι ώστε να ενημερώνονται με ακρίβεια για τα πραγματικά γεγονότα αλλά και για τις θέσεις της ΡΙΚΙΠ, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αποκλείονται ή διαστρεβλώνονται ή δημοσιεύονται επιλεκτικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά.


Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να δημοσιευτεί η επιστολή αυτή στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας, με τον τρόπο που η δεοντολογία και ο νόμος ορίζει.

                                                                                                       Για την     ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

                                                                                           Ματόπουλος  θάνος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου