Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙΚΙΠ 19/3/2017

                  

        


                               ΒΟΥΛΑ    31 / 03 / 2017
                           Αριθμός Πρωτοκόλλου: 013 /2017


             ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                            ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Κυριακή 19/03/2017, Πνευματική Εστία Βούλας.

 (Συνοπτική μορφή)


Τη συνέλευση συντόνισε η Μαίρη Ηλιάδη, πρακτικά κράτησε η Γεωργία Κιρκιλέση.

Συνολικά συμμετείχαν 34 μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π.

Παρευρέθηκαν δύο μέλη από το  σύλλογο κατοίκων του Χερώματος ο Νυμφόληπτος.

Η προτεινόμενη ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε ομόφωνα.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

1.     Έγινε ενημέρωση από τη Βίκυ Μιχιώτη για την κατάσταση του ταμείου και το υπόλοιπο.

2.     Ο Θάνος Ματόπουλος έκανε τον απολογισμό για τις δράσεις από την προηγούμενη συνέλευση και ενημέρωσε για τα εξής θέματα:

·       Συνάντηση με στελέχη ΥΠΕΝ και παρουσίαση προβλημάτων αρμοδιότητας τους σε Β.Β.Β. και οι θέσεις της ΡΙΚΙΠ για την επίλυσή τους (Παραπομπή σε κείμενο θέσεων : http://rikipvvv.blogspot.gr/2017/03/ ).

·       Εξελίξεις σχετικά με το Προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού-γενικά και ειδικότερα για το Χέρωμα Βάρης.

·       Δασικοί χάρτες – υφιστάμενο στάδιο και προγραμματισμός.

·       Διαχείριση απορριμμάτων - νέες Ευρωπαϊκές οδηγίες & πρόοδος σε επίπεδο Δήμου ΒΒΒ.

·       Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Αστέρα Βουλιαγμένης – νέα ημερομηνία εκδίκασης 17/5 /2017

·       Παραχώρηση παραλιακών εκτάσεων στο Δήμο – ενημέρωση προγράμματος παραχώρησης.

·       Προεδρικό διάταγμα 254/2004 για την προστασία του παράκτιου μετώπου Σαρωνικού – λόγω επικαιροποίησης κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων σε επιβλέποντα.

·       Μετρήσεις για την ποιότητα των υδάτων ακτών κολύμβησης – ενεργοποίηση της εφαρμογής απεικόνισης μετρήσεων από ΥΠΕΝ-Εδ.Γρ. ΥΔΑΤΩΝ

·       Φασκομηλιά, ορφανοτροφείο και λοιπή ‘’περιουσία ‘’ της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη – εξελίξεις.

·       Λίμνη της Βουλιαγμένης (ρύπανση αυθαίρετα κτίσματα) πρόταση για θεσμικό πλαίσιο προστασίας.

·       Αξιοποίηση νήσων Φλέβες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόταση για θεσμικό πλαίσιο προστασίας.

·       Νέος χωροταξικός σχεδιασμός & οι προτεινόμενες χρήσεις γης (πρόβλεψη για πράσινα σημεία, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και λοιπές προβλέψεις )

·       Ασκληπιείο (δημοτικά τέλη – εφαρμογή ρυμοτομικού )

·       Κοινωνική πολιτική (δεν ορίστηκε αρμόδιος αντιδήμαρχος, σαφής υποβάθμιση του τομέα από τη δημοτική αρχή)

·       3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Βούλας – προβλήματα στο ΟΤ 110

·       Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για Αστυνομικά Τμήματα (παραμένει μόνο της Βουλιαγμένης, πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π. να λειτουργήσει στη Βούλα  ως Αστυνομικός Σταθμός για θεσμό Τοπικού Αστυνόμου , μια και ο δήμος πλήρωνε πάντα τα έξοδα)

·       Η Βάρη  και τα προβλήματα υποδομών, το αλιευτικό καταφύγιο, αντιδράσεις στην επιβολή τελών.

·       Οι πρόσφατες θέσεις Υπ.Εσωτερικών  & Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη διαβούλευση για τη νέα Αυτοδιοικητική Νομοθεσία

·       Αποδοχή του αιτήματος  μέλους για αποχώρηση και διαγραφή από τη ΡΙ.ΚΙ.Π.


Þ    Έγιναν ερωτήσεις και συζήτηση.


Ο Θάνος Ματόπουλος  τόνισε την ανάγκη να στελεχωθούν οι ομάδες εργασίας, κυρίως της γραμματείας και του τύπου, γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των θεμάτων και ο όγκος των εγγράφων που πρέπει να διαχειρίζεται η ΡΙ.ΚΙ.Π. για να έχει επικαιροποιημένη γνώση και τεκμηριωμένες θέσεις.    Οι πολίτες και οι σύλλογοι απευθύνονται στη ΡΙ.ΚΙ.Π. για τα θέματά τους, δεν υπάρχει καμία στήριξη από τα τοπικά ΜΜΕ. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε τους πολίτες που δεν βρίσκονται σε συλλόγους.

Επίσης πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη σελίδα μας στο facebook, δυστυχώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να ενημερώνουμε άμεσα τον κόσμο για τη δράση της ΡΙ.ΚΙ.Π.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ

Μετά τα περιστατικά των απειλητικών, υβριστικών και συκοφαντικών μηνυμάτων που παρατηρήθηκαν στο googlegroup της ΡΙ.ΚΙ.Π., το συντονιστικό έκανε την πρόταση να μπει διαχειριστής, ο οποίος να αποκλείει τα μηνύματα με υβριστικό, απειλητικό και προσβλητικό περιεχόμενο. Ο διαχειριστής θα ενημερώνει τη γενική συνέλευση για τα μηνύματα που αποκλείστηκαν.

Μετά από συζήτηση η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: Θα υπάρχουν δύο διαχειριστές, θα ενημερώνουν το συντονιστικό και τη γενική συνέλευση για τα αποκλεισμένα μηνύματα. Στο συντονιστικό και στη συνέλευση μπορεί να καταφεύγει και αυτός, του οποίου το μήνυμα αποκλείστηκε. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή, εξουσιοδοτήθηκε το συντονιστικό να ορίσει τους διαχειριστές και να ενεργοποιήσει την διαδικασία.

Προτάθηκε από μέλη, ψήφισμα καταδίκης τέτοιου είδους αντιδεοντολογικών συμπεριφορών.              Η συνέλευση δέχτηκε να συζητήσει το ψήφισμα (30 υπέρ, 1 κατά, 1 λευκό) και το υιοθέτησε           (28 υπέρ, 4 λευκά).
Βρίσκεται συνημμένο στα πρακτικά .

ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπήρχε απαρτία για να γίνει εκλογή του νέου συντονιστικού, θα γίνει στην επόμενη συνέλευση μέσα στο Μάιο.

Ø  Αμέσως μετά το τέλος της συνέλευσης, απολαύσαμε νόστιμους μεζέδες και ωραίο κρασί, τα είπαμε, τονώσαμε και το ταμείο που ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Θα το ξανακάνουμε σύντομα!

 =====================

ΨΗΦΙΣΜΑ 12ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.


Η συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αφορμή προσβλητικά σχόλια προς συναγωνιστές που διατυπώθηκαν στον διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας της κίνησης, καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές και καλεί όλα τα μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. να σεβαστούν την διαδικτυακή ομάδα επικοινωνίας της ΡΙ.ΚΙ.Π. και να υπερασπιστούν το δικαίωμα σε ένα διάλογο χωρίς ύβρεις και προσβλητικά σχόλια.                                                                                                          19-3-2017
                                                                                           ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου