Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13ης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ - ΑπολογισμοςΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ


                         


      



                                 ΒΟΥΛΑ    21 / 10 / 2017

                           Αριθμός Πρωτοκόλλου: 037 /2017



ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Κυριακή 15/10/2017, Πνευματική Εστία Βούλας.
 (Συνοπτική μορφή)


Τη συνέλευση συντόνισε η Μαίρη Ηλιάδη, πρακτικά κράτησε η Γεωργία Κιρκιλέση.

Συνολικά συμμετείχαν 32 μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. 

Παρευρέθηκαν δύο μέλη από το  σύλλογο κατοίκων του Χερώματος ο Νυμφόληπτος. 

                   ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ

·       Έγινε ενημέρωση για την ταμειακή κατάσταση και συγκεντρώθηκαν εισφορές από τα μέλη.

·       Έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του google group & του mail της ΡΙΚΙΠ.

Στο blog της ΡΙΚΙΠ έχει δημιουργηθεί ψηφιακή βιβλιοθήκη γα θέματα που αφορούν την περιοχή μας αλλά και γενικότερα. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς, υπάρχουν ημέρες που φτάνει τις 200 επισκέψεις.

Ενεργοποιήθηκε ξανά η σελίδα μας στο facebook. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και χρειάζεται γραμματειακή υποστήριξη για να διαβάζονται και να απαντώνται έγκαιρα.


·       Διαβάστηκε ο απολογισμός του απερχόμενου συντονιστικού (επισυνάπτεται στο τέλος). Έγινε συζήτηση και αποδοχή των πεπραγμένων.

Ειπώθηκε  πως πολλές από τις δράσεις της ΡΙΚΙΠ δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές. Διερευνήθηκε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Προτάθηκε η δημιουργία  φυλλαδίου με περιοδική διανομή.

Διαπιστώθηκε η μικρή προσέλευση. Προτάθηκε στην επόμενη συνέλευση να συμπεριληφθεί κάτι ιδιαίτερο, ένα θέμα που να ενδιαφέρει ευρύτερα τον κόσμο, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση .

Έγινε πρόταση να επαναληφθούν οι δράσεις που έγιναν με επιτυχία (επίσκεψη - ξενάγηση στο σπήλαιο του Νυμφόληπτου, βόλτα στη Βούλα με τον Λ. Οικονόμου, θέατρο). Επίσης να γίνουν επαφές με συλλόγους γονέων, αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματίες, όπως είχαμε κάνει προεκλογικά. Στόχος η επαφή με τον κόσμο και η συμμετοχή του .

Λόγω έλλειψης απαρτίας αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του συντονιστικού μέχρι την επόμενη συνέλευση.

Þ   Έγινε ενημέρωση για τα εξής θέματα:

·       Αστέρας Βουλιαγμένης - Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και εξελίξεις 

·       Παραχώρηση παραλιακών εκτάσεων στο Δήμο. Αναλύθηκε και επικαιροποιήθηκε η προεκλογική πρόταση της ΡΙΚΙΠ για τις παραλίες του Δήμου.

·       Χέρωμα Βάρης – Αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση μετά την ακύρωση του ΠΔ προστασίας Υμηττού και την διαδικασία σύνταξης ΣΜΠΕ για έκδοση νέου.

·       Ασκληπιείο Βούλας - Ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του  θέματος αλλά και για την πρόταση του Δημάρχου να πάρει ένα κομμάτι για να αλλάξει την είσοδο της πόλης και να δημιουργήσει παρκινγκ για  να εξυπηρετήσει στην πραγματικότητα τα καταστήματα της περιοχής.

·       Πολεοδομικά – Ανάλυση για την αναγκαιότητα της αλλαγής χρήσης γης στην Βασ. Παύλου στην Βούλα σε γενικής κατοικίας.

·       Ενημέρωση για την ποιότητα των υδάτων ακτών κολύμβησης και για την ρύπανση της θάλασσας μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη και τις εργασίες απορρύπανσης. Θετικά αποδέχτηκαν οι πολίτες την πρωτοβουλία της ανάρτησης όλων των δεδομένων για την ποιότητα των υδάτων ακτών κολύμβησης και για την ρύπανση της θάλασσας στο blog 
            της ΡΙ.ΚΙ.Π., η επισκεψημότητά τους το αποδεικνύει.

·     Διαχείριση απορριμμάτων.
     Εκφράστηκαν αντιρρήσεις από 2 μέλη σχετικά με την πρόταση της ΡΙΚΙΠ να χωροθετηθεί η μονάδα Διαχείρισης απορριμμάτων  - κεντρικό πράσινο σημείο μέσα στην Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη. 

     Ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία, έγινε δεκτό ομόφωνα.

     Τέθηκε η πρόταση: ‘’Συμφωνώ με την ουσία της πρότασης της ΡΙΚΙΠ αλλά δεν  έπρεπε να προταθεί συγκεκριμένος χώρος’’. Υπέρ: 3, Κατά: 15, Λευκά: 3.

      Επομένως οι έως τώρα ενέργειες για την Διαχείριση απορριμμάτων από το συντονιστικό της  ΡΙΚΙΠ είναι αποδεκτές .

Þ   Τα υπόλοιπα θέματα δεν συζητήθηκαν λόγω έλλειψης χρόνου.

Þ   Ενημερώθηκε η συνέλευση για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με παρουσία όλων των  Βουλευτών της Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος, όπου και ενημερώθηκαν από μέλη του συντονιστικού της ΡΙΚΙΠ για όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου μας.  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  - Απολογισμός  συντονιστικού
15/10/2017

Το παρόν συντονιστικό έχει ξεπεράσει τον ενάμισι χρόνο λειτουργίας. Συνοπτικά σας παρουσιάζω την δράση του.

  • Συνεχής – αδιάλειπτη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο με τεκμηριωμένες θέσεις, γεγονός που πιστώνεται πρωτίστως στον Θάνο Ματόπουλο.
  • Παρομοίως  παρουσία στο Τοπικό της Βούλας με επεξεργασμένες θέσεις και καλή συνεργασία του Μανώλη Βαρδαβά με τον Θάνο Ματόπουλο.
  • Στο τοπικό της Βάρης η συμμετοχή του Χρήστου Μονιάκη είναι περιστασιακή και οι εισηγήσεις του τις περισσότερες φορές δεν επεξεργάζονται συλλογικά.
Στις δράσεις που αναλάβαμε ξεχωρίζουν:

  • Η μελέτη και οι προτάσεις μας για τα σημεία μέτρησης της ποιότητας των θαλασσίων υδάτων και η υιοθέτησή τους από τον Δήμο και η αποδοχή τους από το αρμόδιο όργανο. Επίσης η τακτική ανάρτησή τους στο blog της ΡΙ.ΚΙ.Π. από το οποίο ενημερώνονται πολλοί συμπολίτες μας από όλη την Αττική. 
  • Η επεξεργασία των προτάσεων μας για τις παραλίες και η επικαιροποίησή τους.
  • Η σταθερή θέση μας για την διαχείριση-ανακύκλωση των απορριμμάτων,  η επεξεργασία προτάσεων ενάντια στα φαραωνικά σχέδια του δήμου και η επικράτηση των απόψεών μας.
  • Η προσφυγή στο ΣΤΕ για τον Αστέρα (και εδώ να ευχαριστήσουμε όσα μέλη μας ανέλαβαν να συνεισφέρουν για την κάλυψη του οικονομικού κόστους)
  • Η υπερψήφιση από τον Δήμο των προτάσεων μας κατά της CETA, TTIP κλπ.
  • Υπάρχουν πολλά ακόμα (Χέρωμα, Ασκληπιείο, ρύπανση Σαρωνικού, εκκλησιαστική περιουσία, δημοτικός φωτισμός, κα).
  • Σημαντική ήταν και η αλληλέγγυα δράση μας τόσο στο προσφυγικό, όσο και η κατά περίπτωση υποστήριξη συμπολιτών μας, που θα μπορούσε να είναι πιο δυναμική και να αφορούσε περισσότερους συνανθρώπους μας, εάν είχαμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. 
Ιδιαίτερα θετική είναι η παρουσία του Μανώλη Βαρδαβά στον ΟΑΠΠΑ, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες στον δήμο αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει για την αλλαγή υποδείγματος στα πολιτιστικά του δήμου. Πρωτοβουλίες που πρέπει να στηρίξουμε σαν κίνηση. Να πούμε εδώ ότι προτάσεις υπάρχουν αλλά χρειάζονται την ενεργή συμμετοχή μας.

Επίσης πολύ θετικές ήταν οι δράσεις μας για την ιστορία του δήμου Βούλας (Λεωνίδας Οικονόμου) και το σπήλαιο των νυμφών (Κατερίνα Τρανταλίδου), δράσεις που μπορούμε να επαναλάβουμε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα παραπάνω υλοποιήθηκαν κυρίως από τον Θάνο Ματόπουλο, τον Μανώλη Βαρδαβά και τα μισά περίπου μέλη του απερχόμενου συντονιστικού.

Σας καλούμε λοιπόν σε πιο ενεργή συμμετοχή στις δράσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα αλλά και για να μπορούμε να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τα προβλήματα, τις θέσεις μας και την δράση μας.

                                                                                      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου