Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Δ.Τ ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ - Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ – ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ & Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ για το 2016

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  4 / 10  /2017
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 032 / 2017


         Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΚΤΩΝ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΒΒΒ –            ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  &  ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ για το 2016.

                                                                 
Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙΚΙΠ  ΒΒΒ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις.

Þ    Οι μετρήσεις αφορούν τα προβλεπόμενα συνήθη επιβαρυντικά στοιχεία και δεδομένα των ακτών κολύμβησης και όχι αυτά που καταγράφουν οι εξειδικευμένες μετρήσεις που διενεργούνται για την ανίχνευση πετρελαιοειδών από την ρύπανση του Σαρωνικού που έγινε στις 10/9/2017, μόνο απλή οπτική ανίχνευση πίσσας καταγράφεται. 

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων δεν λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου 2016.

Έτσι  η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της μηνιαίας μέτρησης των παραμέτρων που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλης της περιφέρειας Αττικής . 

Η  ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και κατέθεσε πέρυσι επίσημο αίτημα στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την παροχή των στοιχείων αυτών. 

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

Þ    Όλα τα στοιχεία αυτά ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα  (http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

Για το μήνα  Σεπτέμβριο  του  2017 αναρτήθηκαν οι μετρήσεις για:


  
     Þ       Αναρτήθηκε επίσης  και η ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων των ακτών
                                           κολύμβησης για το έτος 2016:                                                                       Έκθεση της ΕΓΥ για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης  στην Ελλάδα 2016 (ελληνικά)                                                                                                                    ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου