Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ στη ΒΟΥΛΑ 14/4/2019 -


  

blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 
                                                                      Βούλα  15/ 4  /2019
 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 040 / 2019
Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

  
                                                                                                          
Δελτίο  Τύπου – Ανακοίνωση


Την  Κυριακή 14  Απριλίου η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών  Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης, με ξεναγό-αφηγητή τον Λεωνίδα Οικονόμου, αν. καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέα του βιβλίου « Η κοινωνική παραγωγή του αστικού χώρου στη μεταπολεμική Αθήνα - Η περίπτωση της Βούλας » πραγματοποίησε περιήγηση στους δρόμους της Βούλας, παρέα με συμπολίτες , όπου και έγινε μια εξαιρετική αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας.


  Από τη δημιουργία του Ασκληπιείου την δεκαετία του 1920 και τη σανατοριακή θεραπεία της φυματίωσης, στην δημιουργία παραθαλάσσιου παραθεριστικού θέρετρου, τη χάραξη του πρώτου εξαιρετικού πολεοδομικού σχεδίου της Βούλας, την αγροτική αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων, την μετέπειτα προαστικοποίηση, ανοικοδόμηση και οικοπεδοποίηση.

Αναδείχτηκαν περίτρανα οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και διαπλοκές διαχρονικά τόσο της Μ.Ε.Ε.Κ.Β όσο και του Σ.Α.Α.Κ και των οικοδομικών συνεταιρισμών  της περιοχής στην βίαιη επέκταση της πόλης μέχρι τον Υμηττό.


Σταθήκαμε σε δρόμους και κτίρια που δεν γνωρίζαμε την ιστορία τους και αναζητήθηκαν μνήμες  από την πρόσφατη ιστορία της περιοχής μας που  δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν στη λήθη του χρόνου.


*Ακολουθούν  φωτογραφίες της περιήγησης                                                                            ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 
                                                                             ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
                                                                           ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου