Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 -2020

                                                           


                                                                    








                                                                              Βούλα  28/12/2019      
  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                             Αριθμ. Πρωτοκ. : 074 / 2019           
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                                                  ΕΠΕΙΓΟΝ

                                        

Δελτίο  Τύπου – Ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 -2020


Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  όπως κάθε χρόνο ενημερώνει και δημοσιοποιεί ευρύτατα, σχετικά με την προβλεπόμενη από την νομοθεσία διαδικασία προστασίας αστέγων κατά την χειμερινή περίοδο.

Στις 13/12/2019 [1] αμέσως μόλις το Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε την ετήσια εγκύκλιο σχετικά με την «Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα» [2], προς όλους τους Δήμους, η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β ενημέρωσε δημόσια για τις προβλέψεις της.

Ο Δήμος και φέτος θεώρησε την ενημέρωση και δημοσιοποίηση σε τοπικό επίπεδο της έκτακτης αυτής κοινωνικής μέριμνας προαιρετική και δευτερευούσης σημασίας, όταν οι οδηγίες σαφώς αναφέρουν « Ζ. Την ευρεία δημοσιοποίηση της δράσης, προκειμένου να ενημερωθεί η ομάδα στόχος, οι Υπηρεσίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο σας (ιδίως οι Υπηρεσίες υγείας, οι κοινωνικές οργανώσεις, η αστυνομία κλπ), το ευρύ κοινό και να ενεργοποιηθούν εθελοντές. Η δημοσιοποίηση μπορεί να γίνει με ανάρτηση ανακοινώσεων σε Υπηρεσίες, στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε δημόσιους χώρους, σε ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με έγγραφη ενημέρωση όλων των Υπηρεσιών σας, ιδίως την Υπηρεσία καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία, με παροχή ενημερωτικών φυλλαδίων από την ομάδα υποστήριξης ή και τον ορισμό τηλεφωνικής γραμμής . Οι ενέργειες δημοσιότητας θα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης και ιδίως τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες.»

Ακολουθούν οι προσφερόμενοι χώροι στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της Αττικής για την χειμερινή περίοδο, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και καλούμε τους συμπολίτες μας να διαδώσουν το μήνυμα για να δοθεί έστω και πρόσκαιρα μία ζεστή γωνία για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάστασης έσχατης ένδειας.

Ας αναφέρουμε εδώ κάτι που η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σαν συλλογικότητα αλλά και μέλη της ατομικά διεκδικούν διαρκώς την διεύρυνση των προβλέψεων της ετήσιας προστασίας αστέγων όχι ΜΟΝΟ όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 4ο Κελσίου αλλά τουλάχιστον όταν αυτή προβλέπεται να πέσει κάτω από 10ο Κελσίου και την οριστική επίλυση του θέματος με την κοινωνική πολιτική στέγης με κρατική μέριμνα σε όσους είναι άστεγοι και βρίσκονται σε κατάσταση  κοινωνικού αποκλεισμού.



Θερμαινόμενοι Χώροι στο Δήμο  
Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
(δεδομένα της Περιφέρεια Αττικής)
12ος  2019
  


Για ευκολία στον εντοπισμό των προσωρινών δομών φιλοξενίας σε περιόδους έντονου ψύχους στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και επιλέξτε διαδοχικά από το μενού επιλογών στην αριστερή στήλη
=> Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ =>  ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ft8VI_Iq6zamwcLwpdrmAyVIobI&ll=37.822648074693774%2C23.78157128748512&z=14
-------------------------

   

=========================================

Ενεργές  παραπομπές




-------------------------------



Όλοι οι Θερμαινόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής
(δεδομένα της Περιφέρεια Αττικής)
12ος 2019 

Κατά τη χειμερινή περίοδο, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά. Οι χώροι αυτοί, όπως μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές και εμφανίζονται παρακάτω.

Οδηγίες χρήσης: Για να βρείτε εύκολα θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο:
Πατήστε το εικονίδιο με το βελάκι πάνω αριστερά (αριστερά από τον τίτλο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" για να σας ανοίξει η καρτέλα με τις επιλογές. Έπειτα:

·         Eπιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα αριστερά στην καρτέλα, έπειτα τον κάτω δείκτη/μαύρο βέλος που θα εμφανιστεί και το συγκεκριμένο χώρο του Δήμου που σας ενδιαφέρει ή εναλλακτικά, επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα (μία ή περισσότερες) και πλησιάστε πάνω στον χάρτη για να βρείτε θερμαινόμενο

       ( είτε κλιματιζόμενο) χώρο στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο σπιτάκι που επιλέξατε και θ΄ ανοίξει στην αριστερή πλευρά της οθόνης η καρτέλα με τα διαθέσιμα στοιχεία του χώρου.


·         Επίσης, από τους αντίστοιχους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αρχεία         των θερμαινόμενων χώρων ανά Περιφερειακή Ενότητα:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου