Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Δ.Τ. της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σχετικά με τη ΔΙΚΗ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και την ΕΝΤΙΝΟΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ - ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

   
                                                       








                                                                          Βούλα  22/12/2019      
  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Αριθμ. Πρωτοκ. : 073 / 2019           
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                      
Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


Η   Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  (ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα συνταρακτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, που αποτελούν μαζί με τα προηγηθέντα σοβαρή και επικίνδυνη εκτροπή από τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειονότητας των πολιτών και τους καλεί να αντιδράσουν άμεσα και ειρηνικά πριν η κατάσταση επιδεινωθεί ανεπανόρθωτα.

 Συγκεκριμένα  η  ΡΙ.ΚΙ.Π ΒΒΒ   αποδοκιμάζει  απερίφραστα:

Α.)  την πρόταση που κατέθεσε η εισαγγελέας κ. Α. Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.    Η κυρία εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν αποδεικνύεται οργανωμένη εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε ως μεμονωμένα περιστατικά τη δολοφονία Λουκμάν, την επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στα στέκια "Αντιπνοια" και ‘’Συνεργείο’’ και μία σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών. Υποστήριξε δε ότι δεν προκύπτει σχέση της ηγεσίας με αυτά τα εγκλήματα ούτε στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στην οποία ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο μόνο ο Ρουπακιάς, κατηγορώντας το εκτελεστικό όργανο και αφήνοντας ελεύθερους τους ηθικούς αυτουργούς.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση αγνοεί επιδεικτικά το εκτεταμένο αποδεικτικό υλικό, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δίκης και απέδειξε την εγκληματική φύση της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται να ακολουθεί την υπερασπιστική γραμμή των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και αποτελεί  ασέβεια και πρόκληση για τα θύματα, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη δημοκρατική κοινωνία.

- -

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο, η Χρυσή Αυγή θα εισπράξει την επιχορήγηση που δίνεται στα κόμματα και παρακρατείται προς το παρόν και η οποία ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα εκφασισμού της κοινωνίας, που αθωώνει φασίστες εγκληματίες και μεγαλοαπατεώνες,  εκθέτει δε την δικαιοσύνη στη συνείδηση των πολιτών και καταρρακώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


Β.) Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. καταγγέλλει επίσης τα φαινόμενα απροκάλυπτης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που συνέβη με αφορμή την εκκένωση κατειλημμένου κτιρίου στο Κουκάκι. Η αστυνομία λειτουργεί με υπέρμετρη βία με τη συναίνεση και στήριξη του υπουργού δημόσιας τάξης  και της κυβέρνησης- σαν να είμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στρατιωτικού νόμου ή εμπόλεμης κατάστασης. Πλέον τα όργανα της τάξης δεν μπαίνουν μόνο σε καταλήψεις κτιρίων, αλλά και σε σπίτια πολιτών παραβιάζοντας το άσυλο της κατοικίας, χωρίς συγκεκριμένη εισαγγελική εντολή, για να συλλάβουν αφού εξευτελίσουν, τους κατά φαντασία και παραγγελία υπόπτους.

Επισημαίνουμε ότι αυτές οι πρακτικές που αντιμετωπίζουν και τους φοιτητές ως τρομοκράτες και επιτρέπουν στις δυνάμεις των ΜΑΤ να εξευτελίζουν και να βασανίζουν πολίτες που συλλαμβάνουν με ανυπόστατα κατηγορητήρια, θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Αυτές οι πολιτικές και πρακτικές είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και απαιτούν την άμεση αντίδραση των πολιτών, για να μην καθιερωθεί η βία ως καθημερινότητα και ο νόμος και τάξη όπως το ορίζει η κυβέρνηση καθώς και το συνακόλουθο αντιδημοκρατικό ιδεολογικό της πλαίσιο ως κανονικότητα.



                                                                                       ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου