Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗ 12η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Μ.Π.Ε. ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

 

 


 

 

 

 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  23 / 09  /2020

 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 030/2020

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗ 12η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Μ.Π.Ε. ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. αφού μελέτησε την ογκώδη Σ.Μ.Π.Ε. για την προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου του Υμηττού που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υ.Π.ΕΝ. αλλά και τις προτάσεις της διοίκησης του Δήμου Β.Β.Β. που  προτάθηκαν για συζήτηση και λήψη απόφασης στη 12η /2020 συνεδρίαση του  Δ.Σ.  πρότεινε και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές τις παρακάτω προτάσεις για να υποβληθούν αρμοδίως για να συμπεριληφθούν στο υπό σύνταξη Π.Δ.  «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ». 

1.      Να περιληφθεί στο Π.Δ. ότι απαιτείται η πλήρης προστασίας της Α΄ ζώνης στο σύνολό της (υποζώνες Α1΄και Α2 ) με την θεσμοθέτηση  της σαφούς αναφοράς ότι απαγορεύεται πλήρως κάθε είδους δόμηση και κατασκευή κτηρίων, υποδομών ακόμη και Α.Π.Ε. (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά) καθώς και η σταδιακή απομάκρυνση όλων των υφισταμένων.

2.      Εγκαταστάσεις (εκτός ζωνών Α1 & Α2) δικαιούνται να χωροθετούν μόνο οι όμοροι περιμετρικά του Υμηττού  Δήμοι, οι οποίες όμως είχαν ήδη νομοθετικά, θεσμικά και νομικά εγκριθεί, μέχρι την ημερομηνία ισχύος του προηγούμενου Π.Δ. «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ».

3.      Επιτρέπεται η  κατασκευή εγκαταστάσεων για την διαχείριση των απορριμμάτων των όμορων Δήμων, σε επίπεδο μόνο ΤΟΠΙΚΟΥ σχεδίου και  σε χώρους που είχαν ήδη νομοθετικά, θεσμικά και νομικά εγκριθεί, μέχρι την ημερομηνία ισχύος του προηγούμενου Π.Δ. «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ». Στα πλαίσια αυτά ο χώρος για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των ΤΟΠΙΚΩΝ σχεδίων διαχείρισης ορίζεται ότι έχουν ελάχιστο εμβαδόν 6 στρεμμάτων για Δήμους μέχρι 25.000 Δημότες και προσαυξάνεται κατά 4 στρέμματα για κάθε 10.000 Δημότες και μέχρι τα 25 στρέμματα.

4.      Να προβλεφθεί και να επιτραπεί και νομοθετικά η χωροθέτηση εντός των ανωτέρω επιτρεπόμενων εγκαταστάσεων ΤΟΠΙΚΗΣ διαχείρισης απορριμμάτων η λειτουργία του κεντρικού ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ του κάθε Δήμου.   

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:  να ελεγχθεί στην 2η πρόταση της διοίκησης που αφορά την ένταξη του ανοικτού τμήματος της κοίτης του Λυκορέματος   στην Α1 ζώνη προστασίας το συνυποβαλλόμενο 2 σχετικό κτηματολογικό απόσπασμα για την ορθότητά του. Πιστεύουμε ότι δεν αποτυπώνει την ανοικτή της κοίτη του Λυκορέματος, αλλά την χαράδρα που περικλείεται από τις οδούς Σμόλιγκα και Υμηττού που οδηγεί στο νεκροταφείο Βούλας. Το  ανοικτό τμήμα  της κοίτης του Λυκορέματος ξεκινά από τον Υμηττό και κατηφορίζει παράλληλα με τις οδούς Πριάμου και Αγαμέμνονος  καταλήγοντας στην ένωσή του με τα 124 δασικά στρέμματα πριν την συνέχιση του στην οδό Δερβενακίων.                                              

 

                                                                                 ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου