Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για το « Ψήφισμα στήριξης των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού στον δίκαιο αγώνα τους για την διασφάλιση του Δημόσιου, κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλίων και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές»

 


 

                                                          Βούλα  31 /08 /2024

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                               Αριθμ. Πρωτοκ. : 038/ 2024          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       

                                                                                                           ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

 

                                                                                Προς:

                                                                                  κ.    Δήμαρχο

                                                                                  κ.    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                                  κ.κ. Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων                   

                                                            Κοινοποίηση:

                                                              Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                                                      

 

   Στη 18η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της 30/08/2024,  ο Δημοτικός Σύμβουλος  και επικεφαλής της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   Ματόπουλος Θάνος  πρότεινε προς το προεδρείο και   τις δημοτικές παρατάξεις την άμεση σύνταξη κειμένου, με διαπαραταξιακή διαβούλευση,        με σκοπό την έγκριση κειμένου ψηφίσματος  με  θέμα:

« Ψήφισμα στήριξης των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού στον δίκαιο αγώνα τους για τη διασφάλιση του Δημόσιου κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλίων και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές»

Ο κ. Δήμαρχος ως επικεφαλής της πλειοψηφίας, οι παρόντες επικεφαλής της αντιπολίτευσης , αλλά και όλοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ομόφωνα αποδέχτηκαν την πρόταση αυτή.

Με τη συμβολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προτάθηκε και συμφωνήθηκε η σύνταξη και αποστολή από την  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. της πρότασης ψηφίσματός της, άμεσα με emails, και η δια περιφοράς λήψη απόφασης για το τελικό κείμενο, με στόχο την άμεση δημοσιοποίησή του.

    Σας αποστέλλουμε την πρόταση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη διαπαραταξιακή σύνταξη κειμένου του ψηφίσματος: « Ψήφισμα στήριξης των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού στον δίκαιο αγώνα τους για την διασφάλιση του Δημόσιου, κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλίων και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές»

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.   επιθυμώντας την ομόφωνη στήριξη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κοινό ψήφισμα για το σημαντικό αυτό θέμα, καταθέτει σήμερα σχετικό κείμενο πρόταση.          Το κείμενο αυτό  αποτυπώνει τα κοινώς  αποδεκτά και κυρίαρχα ζητήματα για τις παραλίες και την παράκτια ζώνη και την προστασία τους και τη διασφάλιση του Δημόσιου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους με ελεύθερη, απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτές.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε το ψήφισμα να συμπεριλάβει όλα αυτά τα δεδομένα που καταγράφουμε στη πρόταση μας.

Παρακαλώ να ενημερωθούμε εγγράφως για τις προτάσεις – παρατηρήσεις σας, για να διαβουλευτούμε άμεσα το τελικό κείμενο και να παρθεί η σχετική απόφαση, να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να δημοσιοποιηθεί.                                                                                                 

      Η δημοσιοποίηση του υπό σύνταξη ψηφίσματος, όπως ανέφερα στην εισήγησή μου στο Δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνει και την επίσημη αποστολή του στην Κ.Ε.Δ.Ε. με την προτροπή για ανάλογη στήριξή της στο θέμα.

Η  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. για  το

« Ψήφισμα στήριξης των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού στον δίκαιο αγώνα τους για την διασφάλιση του Δημόσιου, κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλίων και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές»

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχοντας ως δεδομένα ότι:     

·        οι ακτές και παραλίες αποτελούν Δημόσιο  κοινόχρηστο αγαθό και οι παράκτιες ζώνες που  τις περικλείουν πρέπει να είναι αδόμητες και να διασφαλίζουν την ελεύθερη, απρόσκοπτη   και ισότιμη πρόσβαση στον αιγιαλό και την παραλία.

·        οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες που κατοικούν στους παράλιους Δήμους πρέπει να έχουν τον πρώτο και καθοριστικό λόγο για την προστασία τους και την ανάπλασή τους  με κοινόχρηστες υποδομές πρόσβασης και τις ελάχιστες, αναγκαίες  ήπιες χρήσεις. 

Στηρίζει ενεργά τον δίκαιο αγώνα των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των παραλιών του Δήμου και τον αποκλεισμό όλων των πολιτών από το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.  

Ζητά επίσημα από τη κυβέρνηση και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.  την ανατροπή όλων των αποφάσεων και δεσμεύσεων, οι οποίες επιφέρουν την με οποιονδήποτε τρόπο ιδιωτικοποίηση των παραλιών, και την άμεση απόδοσή τους  χωρίς όρους και δεσμεύσεις με πλήρως ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τους πολίτες.»

 

Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Ματόπουλος Θανος