Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΙ της Βέλλη Ανθής και του Ματόπουλου Αθανάσιου ΔημοτικώνΣυμβούλων τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επί ΘΕΜΑΤΩΝ της 19ης/2024 ΕΚΤΑΚΤΗΣ Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β

 




                                                                                   Βούλα   15/09/2024

  blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                                                                                                                                                                                             Αριθμ. Πρωτοκ. : 040/ 2024          

   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      

  Facebook: www.facebook.com/rikipvvv    

 

      ΘΕΣΕΙΣ και ΨΗΦΟΙ της Βέλλη Ανθής και του Ματόπουλου Αθανάσιου Δημοτικών Συμβούλων τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. επί ΘΕΜΑΤΩΝ της 19ης/2024

 ΕΚΤΑΚΤΗΣ Διά Περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β της 16ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2024 -ΔΕΥΤΕΡΑ 

ΘΕΜΑΤΑ :          3            | ΠΡΟ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ :         -

 

Οι ψήφοι και οι αιτιολογήσεις  στα θέματα  αποτελούν και την  θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και των εκλεγμένων της, κ. Βέλλης Ανθής και κ. Ματόπουλου Αθανάσιου, στην δια  περιφοράς έκτακτης και κατεπείγουσας 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης της 16 / 09 / 2024.

Αυτές να ενσωματωθούν στα τηρούμενα πρακτικά της συνεδρίασης και να αναφέρονται στην κάθε απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με σαφή αναφορά στο παρόν έγγραφο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  19ης  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (έκτακτη συνεδρίαση διά Περιφοράς)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 2 και 5 του Ν.3852/2010 λόγω του έκτακτου και εξαιρετικά επείγοντος του θέματος, συγκαλείται η 16η /2024 Έκτακτη - Διά Περιφοράς - Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Β.Β. η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16  Σεπτεμβρίου  ημέρα Δευτέρα   με ώρα έναρξης στις 10:00 και λήξης στις 10:30 για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα της Ημερήσιας Διάταξης

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΛΙΔΑΣ

-------------------@---------------------- 

 

Ø ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ σχετικά με την ΕΚΤΑΚΤΗ διά περιφοράς Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β.

 

Η επιλογή της δια περιφοράς έκτακτης συνεδρίασης μας στερεί τη δυνατότητα να θέσουμε ερωτήματα επί των εισήγησης για να έχουμε σαφέστερη άποψη για τις τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 και της  αναμόρφωσης προϋπολογισμού, οικ. έτους 2024.

 

Έπρεπε ΜΟΝΟ τα απολυτά επείγοντα θέματα να συμπεριληφθούν στην παρούσα έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι όσα μπορούσαν με βεβαιότητα να συζητηθούν σε τακτική συνεδρίαση.           

 

Υπενθυμίζουμε και το θέμα της σύνταξης κειμένου – ψηφίσματος για την στήριξη των κάτοικων του Δήμου Σαρωνικού στον δίκαιο αγώνά τους για την προστασία και διασφάλιση του Δημόσιου αγαθού των παραλίων.

Αυτό είχε προτείνει η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και  δημόσια είχαν αποδεχτεί όλες οι Δημοτικές παρατάξεις στην 18η συν. του Δ.Σ. και για την δια περιφοράς διαπαραταξιακή διαβούλευση και  σύνταξή του.  

Για το σκοπό αυτό  σας έχει ήδη σταλεί στις 31/8/2024, η πρόταση της  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. για το σχετικό ψήφισμα ( με διατύπωση που θα μπορέσουν όλοι να αποδεχτούν) και έγινε και υπενθύμιση για το θέμα.

Η συμμετοχή μέχρι σήμερα σε αυτή την διαπαραταξιακή διαβούλευση  είναι η αποδοχή της πρότασης μας  από την κ. Κ. Σαραντάκου και παρά τις διαβεβαιώσεις καμία  άλλη.

 

-      -  @  -   -

Τοποθετήσεις, Θέσεις και Ψήφοι Δημοτικών Συμβούλων με τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. , Βέλλη Ανθής και  Ματόπουλου Αθανάσιου επί ΘΕΜΑΤΩΝ της 19ης/2024 ΕΚΤΑΚΤΗΣ διά περιφοράς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β.Β.Β. 

 

 

1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, οικ. Έτους 2024   

       

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή  και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος  τοποθετούνται  και  ψηφίζουν: 

 

Η δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση μας στερεί τη δυνατότητα να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα επί της εισήγησης για να έχουμε σαφέστερη και λεπτομερή άποψη για τις τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024    

Πολλές από τις τροποποιήσεις αφορούν έργα που λόγω συμβασιοποίησης καθορίζεται το ακριβές ποσό κόστους.  Υπάρχουν νέα έργα με χρηματοδότηση για την περιαστική πυρασφάλεια και αυτά είναι τα μόνα  επείγοντα.

    Συμφωνούμε με την εισήγηση για την 8η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 και μόνο όσα σε αυτή περιλαμβάνονται και επισημαίνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στο συνολικό  Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2024, γιατί περιλαμβάνει έργα που δεν είμαστε σύμφωνοι μ αυτά και η στόχευσή του είναι σε διαφορετική αντίληψη και προτεραιοποίηση  από τις θέσεις  και  πεποιθήσεις  μας.

 

 

                      Επομένως με βάση τη παραπάνω ανάλυση ψηφίζουμε .

 

ΝΑΙ

 

 


                                                                                                                                                                                                             

2.  Έγκριση 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού, οικ. Έτους 2024   

       

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν: 

 

Η δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση μας στερεί τη δυνατότητα να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα επί της εισήγησης για να έχουμε σαφέστερη άποψη για την 8η  αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικ. έτους 2024.

Σε αυτήν την 8η  αναμόρφωση, περιλαμβάνονται πολλοί κωδικοί με σύντομη περιγραφή που χρήζουν επεξηγήσεων…

 

Όπως:


 

 Ή άλλοι που είμαστε σε πλήρη αντίθεση όπως η μίσθωση των παραλιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με πολυετείς μισθώσεις.

 

ΔΕΝ  συμφωνούμε με την εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικ. έτους 2024,  γιατί  σε αυτή περιλαμβάνονται  και κωδικοί δαπανών  στους οποίους  είμαστε αντίθετοι και η ολική στόχευσή του Προϋπολογισμού είναι σε διαφορετική αντίληψη και προτεραιοποίηση  από τις θέσεις  και  πεποιθήσεις  μας.

 

                      Επομένως με βάση τη παραπάνω ανάλυση ψηφίζουμε .

 

ΟΧΙ

 


3.  Καθορισμός αμοιβής εξωτερικού δικηγόρου

                                        (Ουρανία Πολύζου – Νταιλιάνα) 

         

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.  και οι εκλεγμένοι της, κ. Βέλλη Ανθή και κ. Ματόπουλος Αθανάσιος τοποθετούνται και ψηφίζουν: 

 

    Συμφωνούμε με την εισήγηση για την παροχή νομικής στήριξης εργαζομένων  και στελεχών του Δήμου, με νομικό της επιλογής τους, για την στήριξή τους στις νομικές διεργασίες που προκύπτουν κατά την διάρκεια άσκησης  των καθηκόντων  τους.   

 

         Επομένως με βάση τη παραπάνω ανάλυση ψηφίζουμε .

 

ΝΑΙ


Για την  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Βούλα 15/09/2024

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

                  Βέλλη  Ανθή            Ματόπουλος Αθανάσιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου