Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Σχέδιο ψηφίσματος της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. για το Μακεδονικό ζήτημα.




                                                                   

                                                                  

                                                                      Βούλα  10/7/2018     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                        Αριθμ. Πρωτοκ. : 026/2018           
   Ε-mail    rikipvvv@gmail.com                     
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv                       ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ    ΕΠΕΙΓΟΝ        

                                                                                    Προς :
                                                                                    κ. Δήμαρχο
                                                                                    κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου          

Σχέδιο ψηφίσματος της  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. για το Μακεδονικό ζήτημα. 

Σχετικό: το email της 3 Ιουλ 2018, 2:41 μ.μ. που μας αποστείλατε με θέμα  
    «Ψήφισμα  για το Μακεδονικό ζήτημα»


Η θέση της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.  σε όλα τα θέματα που μας αφορούν είναι ότι η γνώση και ενημέρωση σχετικά με αυτά αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα για να καταλήξεις σε  τεκμηριωμένα συμπεράσματα και βιώσιμες λύσεις.

Έτσι και στο θέμα του Μακεδονικού που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες  προτείνουμε στο κείμενο του ψηφίσματος να αποτυπωθεί  η ιστορική διαδρομή του  θέματος, από την πρωτοεμφάνιση του έως τις μέρες μας, και ψύχραιμα να προτείνουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμα μας μία θέση που ευεργετεί και τους δύο λαούς.


ΠΡΟΤΑΣΗ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π   Β.Β.Β. για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


« Για να τεθεί σε ισχύ η πρόσφατα υπογεγραμμένη κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία αφορά την ΠΓΔΜ, πρέπει να επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, αφού πρώτα υλοποιηθούν από τη γείτονα χώρα όσα προβλέπονται σε αυτήν.

Η παρούσα εξέλιξη αποτελεί τον επίλογο μιας υπόθεσης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από πολλούς σημαντικούς σταθμούς, αποφάσεις, συμφωνίες, οι οποίες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις παραμέτρους της σημερινής συμφωνίας.

Αναγκαία προϋπόθεση για την κατανόηση της συμφωνίας αυτής είναι η ευρεία ενημέρωση για το θέμα και τις πραγματικές διαστάσεις του, με δεδομένο ότι και οι δύο λαοί προσεγγίζουν το θέμα με κυρίαρχο το πατριωτικό τους συναίσθημα.

Η Μακεδονία, ως ιστορικός χώρος, υπήρξε κατά την αρχαιότητα ένας σημαντικά μεγάλος χώρος, ο οποίος στη σύγχρονη βαλκανική πραγματικότητα εκτείνεται και σε γειτονικά μας κράτη.

Η μακραίωνη και παγκοσμίου αναγνώρισης ιστορία της Ελλάδας και των Ελλήνων δεν μπορεί να διαγραφεί, να διαστρεβλωθεί ή να υποκλαπεί από κανέναν. Οι Μακεδόνες Έλληνες αλλά και όλοι εμείς οι Έλληνες, κληρονόμοι της καταγεγραμμένης ιστορικής κληρονομιάς χιλιάδων ετών, δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε ότι είναι δυνατό να κινδυνεύει η ιστορία μας ή η εθνική κυριαρχία και τα δίκαιά μας από αυτά που προβλέπονται σε αυτή την κατ’ αρχήν συμφωνία. Η Ελλάδα μεγαλούργησε και έγραψε τα σημαντικότερα κεφάλαια όχι μόνο της ιστορίας της αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, χωρίς ποτέ να εμφανίζει φοβικά και ξενοφοβικά σύνδρομα.

Η επίλυση ενός πολύχρονου προβλήματος με τη γείτονα-ανεξάρτητη πλέον χώρα ας αποτελέσει την απαρχή της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, με αλληλοσεβασμό μεταξύ τους, κυρίως στα ευαίσθητα θέματα της ιστορικής συνείδησης που τους διακατέχει, αφενός της ελληνικής μακραίωνης ιστορίας και αφετέρου της ιστορίας του νέου γειτονικού ανεξάρτητου κράτους, που πρόσφατα άρχισε να γράφεται.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου