Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΡΧΗ ΔΕΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ



ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Στις 23 Μαΐου 2019 ενημερωθήκαμε για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας στο 1ο λιμανάκι της Βουλιαγμένης. Στον επιτόπιο έλεγχο που έκανε 24/5/2019, ο υποψ. Δήμαρχος της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. Ματόπουλος θανος, διαπίστωσε: σε υφιστάμενη τσιμεντένια  βάση με πρόσβαση με επίσης τσιμεντένια σκάλα, τοποθετήθηκε τροχήλατη καντίνα με αριθμό πλαισίου SWNH1300070001815/2007- χωρίς αριθμό κυκλοφορίας με δεξαμενές νερού στην οροφή και αναμονή για σύνδεση με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κατασκευή στο σύνολο της έχει επενδυθεί με καλαμωτή για να μην είναι εύκολα διακριτή.

Τα δεδομένα της περιοχής που έγινε η παράνομη τοποθέτηση καντίνας είναι:

Ø  Περιοχή εκτός σχεδίου – αναφέρεται ο κωδικός ιδιοκτησίας κτηματολογίου 050341817001-και οι όμορες ιδιοκτησίες φέρεται να ανήκουν στην εκκλησία.

Ø Περιοχή που εμπίπτει στο ΠΔ του ΦΕΚ  254 Δ /2004 που καθορίζει ζώνες προστασίας και περιορισμό χρήσεων γης στα παράλια του Σαρωνικού. Συγκεκριμένα είναι στην ζώνη προστασίας 1Α.  Οι περιοχές με το στοιχείο 1 είναι  απολύτου προστασίας , με επιτρεπόμενες επεμβάσεις  για αποκατάσταση του φυσικού  τοπίου Αττικής χλωρίδας και πανίδας  και διατήρηση του φυσικού ανάγλυφου. Ειδικά για τη Ζώνη 1Α προβλέπεται:

α. Πρόκειται για περιοχές αποκατάστασης φυσικού τοπίου αττικής χλωρίδας και πανίδας στα όρια των δήμων Αλίμου, Βουλιαγμένης, Βάρης και Κρωπίας.

β. Εντός των περιοχών αυτών διατηρείται το φυσικό ανάγλυφο και απαγορεύεται κάθε δόμηση. Επιτρέπονται διαμορφώσεις διαδρομών περιπάτου και ποδηλάτου και υπαίθρια καθιστικά με σκίαστρα μέγιστου ύψους 2.5 m.

γ. Επιτρέπεται επίσης, μετά από γνώμη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας, η δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε τμήματα της ζώνης που βρίσκονται σε επαφή με την παραλιακή λεωφόρο ύστερα από τη μελέτη διαμόρφωσης χωρίς την κοπή δένδρων.

ε. Στα σημεία της ζώνης αυτής με την ένδειξη Κ επιτρέπεται η εγκατάσταση κινητής καντίνας όρθιας εξυπηρέτησης, μέγιστης επιφάνειας 12 m2, μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας. { ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΝΔΕΙΞΗ Κ }





ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η διαμάχη του κ. Κωνσταντέλλου με την εκκλησία και η δημόσια δέσμευση του, ότι στο σημείο δεν θα τοποθετηθεί καντίνα, δεν απέτρεψαν το γεγονός ούτε καν προεκλογικά.. Φανταζόμαστε τι θα αποδώσει η διαμάχη με την εκκλησία αυτή μετεκλογικά, το πιθανότερο πιο μόνιμες κατασκευές……  Οι μάσκες πέφτουν και το μέλλον δείχνει ιδιαίτερα ζοφερό.






ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΑΡΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ




                    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου