Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για τις ΠΑΡΑΛΙΕΣ 11/5/2019



           

                              

                                                                  Βούλα  14/5/2019     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 048 / 2019          
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ  11/5/2019

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα δημοπρατήθηκαν από το δήμο Β.Β.Β. και εκμισθώθηκαν για 15 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης, η Β’ πλαζ Βούλας και το πρώην κάμπινγκ Βούλας για κλειστού τύπου τουριστικές εγκαταστάσεις,  με κερδισμένους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τις      ‘’ κτύπησαν ’’. Οι εγκαταστάσεις που θα στηθούν προορίζονται για καταναλωτές με πολύ υψηλά βαλάντια, ενώ στους δημότες του δήμου μας παραχωρείται το δέλεαρ της δωρεάν εισόδου.


Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. έχει την πάγια θέση, ότι οι παραλίες, ως δημόσιο κοινόχρηστο αγαθό, ανήκουν σε όλους τους πολίτες και όχι στους δημότες του δήμου που γεωγραφικά βρίσκονται, ο δήμος  δεν έχει το ‘’δικαίωμα’’ να τις διαχειρίζεται ως δημοτική ιδιοκτησία του . Οι παραλίες αποτελούν Δημόσιο κοινόχρηστο αγαθό και έχουν ισότιμο δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές όλοι οι πολίτες.                        Επίσης πιστεύουμε, ότι οι παραλίες ως φυσικό οικοσύστημα δεν πρέπει να αλλοιώνονται, αλλά  να γίνονται σε αυτές μόνο ήπιες παρεμβάσεις ανάδειξης και προστασίας και προσβασιμότητας.

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. κάλεσε πολίτες και φορείς το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο θέατρο Σοφία Βέμπο στην παραλία της Βούλας, για ενημέρωση και συζήτηση. Στην αρχή ο Θάνος Ματόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό των δύο παραλιών, για  τον τρόπο που η διαχείρισή τους πέρασε στον δήμο, για τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν  και τον ‘’αποκλεισμό’’ ουσιαστικά των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές και  για τις δράσεις  που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την προστασία του παράκτιου μετώπου. Ακολούθησε συζήτηση  και αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να γίνει ένα ευρύ κάλεσμα μετεκλογικά, για να ενημερωθούν πολίτες και φορείς γι’ αυτά που σχεδιάζονται στις παραλίες από τον Πειραιά μέχρι  τον Σαρωνικό και να προγραμματιστούν δυναμικές δράσεις στις αρχές Ιουνίου.



                                                                                                      ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου