Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση σχετικά με τις απανωτές και εξωφρενικές ανακρίβειες σε άρθρο της ΕΒΔΟΜΗΣ









 












  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  10/ 11  /2019
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 070 / 2019 



 ΘΕΜΑ : Ενημέρωση σχετικά με τις απανωτές και εξωφρενικές ανακρίβειες σε                              άρθρο της ΕΒΔΟΜΗΣ για τα προ ημερήσιας θέματα της 19ης συν. του  
                Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.


Με έκπληξη διαβάσαμε, στο φύλλο 1107 της  2/11/2019 της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ και συγκεκριμένα στις σελίδες 6 και 7 το ενυπόγραφο άρθρο σχετικά  με τα προ ημερήσιας θέματα της 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τις απανωτές εξωφρενικές ανακρίβειες που αναφέρει.
 [ 2ο – Α] & [ 2ο - Β ]

  • ·        στο τέλος του κειμένου ενσωματώνονται τα επίμαχα δημοσιεύματα με εμφανείς επισημάνσεις των ανακριβειών.

Αναλυτικά σε ένα και μόνο άρθρο της εφημερίδας η συντάκτρια του κάνει τρείς φορές το ίδιο ‘’λάθος’’ και γράφει ότι τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα που έθεσε ο  θανος  Ματόπουλος επικεφαλής της  ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. ετέθησαν από τον κ. Δαβάκη, τα οποία είναι :

1.     Τα διοικητικά όρια Β.Β.Β. με το Κορωπί και τα θέματα που ενσκήπτουν για τους πολίτες από την ασάφεια τους.

2.     Το επιταχυνόμενο κλείσιμο της προνοιακής μονάδας  του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής που εδρεύει στην Γλυφάδα και η βίαιη έξωση βαριά πασχόντων με την παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ.

3.     Η πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ  για την δυνατότητα των υπηρεσιών των Δήμων για την πρόσβαση στο ατομικό λογαριασμό του πολίτη στην ιστοσελίδα της εφορίας που καταγράφονται ετήσια τα ακίνητα του ( Ε9), με σκοπό την αντιπαραβολή των στοιχείων ακινήτων με αυτά που έχουν δηλωθεί στις υπηρεσίες του Δήμου.

Επιπλέον στην ιστοσελίδα της ΕΒΔΟΜΗΣ  αναρτάται στις 1/11/2019  σε ξεχωριστό άρθρο το θέμα του κλεισίματος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής 


Μετά την ενημέρωση μας για αυτό το ‘’λάθος’’ επικοινωνήσαμε την εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ και συγκεκριμένα με την ίδια την συντάκτρια του άρθρου και ζητήσαμε να γίνει άμεση διόρθωση της είδησης  με την ορθή καταγραφή των σημαντικών και επίκαιρων θέματων που έθεσε ο θανος Ματόπουλος επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σύμφωνα  τα καταγεγραμμένα από τα πρακτικά και το βίντεο της  19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα στην ιστοσελίδα και την επόμενη εβδομάδα στην έντυπη έκδοση της ΕΒΔΟΜΗΣ.

Η συντάκτρια του άρθρου αφού αναγνώρισε το λάθος δεσμεύτηκε να προβεί την ηθικά και  δεοντολογικά επανόρθωση του τριπλού λάθους όπως της ζητήσαμε.

Η διόρθωση του ‘’ λάθους’’ περιορίστηκε στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΒΔΟΜΗΣ {[ 1ο ] https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/14708-kentro-koinwnikhs-pronoias-perifereias-attikhs.html }.

Την επόμενη εβδομάδα στην έντυπη έκδοση της ΕΒΔΟΜΗΣ στο φύλλο 1108 / 9.11.2019 [ 3ο ]δεν έγινε, από την συντάκτρια του άρθρου ή την διεύθυνση της εφημερίδας, κανένα διορθωτικό δημοσίευμα σχετικά με τις απανωτές εξωφρενικές ανακρίβειες που γράφτηκαν στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας.

Το θέμα θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για να μην το στηλιτεύουμε δημόσια γιατί δεν αφορά την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. αλλά το δικαίωμα όλων των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση που αποτυπώνει τα γεγονότα με ακρίβεια.


Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. δεν τρέφει αυταπάτες και μετά από την εξαετή της παρουσία σαν εκλεγμένη Δημοτική κίνηση πολιτών γνωρίζει πολύ καλά τους συσχετισμούς δυνάμεων,  πολιτικών και οικονομικών και τους αντιπαλεύει με πίστη στις αρχές της και την συστράτευση των πολιτών.

Επομένως η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και τα μέλη της έχουν τα τελευταία έξι χρόνια συνειδητοποιήσει ότι οι ευνοϊκές καταχωρήσεις και δημοσιεύσεις αποτελούν μέρος της εμπορικής πολιτικής των μέσων ενημέρωσης και δεν έχουν να κάνουν με την ενημέρωση των πολιτών. 
Καλούμε όσους θέλουν να ενημερώνονται για όσα η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. πράττει και ανακοινώνει, να επισκέπτονται τον ιστότοπό της http://rikipvvv.blogspot.com/


ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.


·        ακολουθούν τα επίμαχα δημοσιεύματα με εμφανείς επισημάνσεις των ανακριβειών.

[ 1ο ]

      
·         Ειδήσεις https://www.ebdomi.com/media/system/images/arrow.png

·         "Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής"

Ειδήσεις

Δημοσιεύθηκε : 01 Νοεμβρίου 2019

·         Γλυφάδα 
·         υγεία 
·         Δημήτρης Δαβάκης 
·         Σύστημα Υγείας
·         ΠΙΚΠΑ 
·         Δήμος ΒΒΒ

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής (Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α.) προέκυψε από τη συγχώνευση του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Αθήνας και του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Μελισσίων. Το θεραπευτήριο λειτουργούσε μέχρι ...προχθές στη Γλυφάδα (Ν. Ζέρβα 16), ως παράρτημα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής", που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλισης και Πρόνοιας.
Στη δομή αυτή, στεγάζονται άτομα της τρίτης ηλικίας, από 65 και άνω που χρήζουν ανάγκης περίθαλψης, αλλά το κτίριο είναι ιδιωτικό. Το έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης πολύ καιρό τώρα, λύση δεν βρέθηκε και οι τρόφιμοι βρίσκονται πλέον στο δρόμο.

Έχουν γίνει κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους, αλλά και από άλλες μονάδες και τους συλλόγους ΑμεΑ. Ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού καταγγέλοντας ότι προσπαθούν να κλείσουν τη μονάδα για εξοικονόμηση πόρων.
Κάποιους από τους νοσηλευόμενους, περίπου 35, τους πάνε στο ΠΙΚΠΑ, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Θάνος Ματόπουλος και ζήτησε από το δήμαρχο να πάρει θέση, αφού το Ιδρυμά εξυπηρεί όλη την Ανατ. Αττική.


[ 2ο - Α ]

Η ψηφιακή μορφή της έντυπης έκδοσης της ΕΒΔΟΜΗΣ στην παραπομπή =>






[ 2ο - Β ]






[ 3ο ]


 «Την επόμενη εβδομάδα στην έντυπη έκδοση της ΕΒΔΟΜΗΣ ( φύλλο 1108 / 9.11.2019) δεν έγινε,  από την συντάκτρια του άρθρου ή την διεύθυνση της εφημερίδας, κανένα διορθωτικό δημοσίευμα σχετικά με τις απανωτές εξωφρενικές ανακρίβειες που διαστρεβλώνουν τα καταγεγραμμένα από τα πρακτικά και το βίντεο της  19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημαντικά και επίκαιρα θέματα που έθεσε ο θανος Ματόπουλος επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.»




Η ψηφιακή μορφή της έντυπης έκδοσης της ΕΒΔΟΜΗΣ στην παραπομπή =>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου