Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β σε ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ με ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ – Κοινή Υπουργική Απόφαση

                                                                                














blogs      : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                                Βούλα   09/04/2020
Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                                   Αριθμ. Πρωτοκ. : 009 / 2020 
Facebook: www.facebook.com/rikipvvv                                                                                                                                

                                                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β  σε ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΕΠΙΛΥΣΗΣ
με ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ – Κοινή Υπουργική Απόφαση


Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. έχοντας δημιουργήσει  σταθερή επικοινωνία με τους πολίτες τόσο του Δήμου μας όσο πανελλαδικά  δέχεται μηνύματα για κινητοποιήσεις και δράσεις καθώς και ερωτήματα, αιτήματα και παράπονα στα οποία ανταποκρίνεται πάντοτε.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στο διάστημα αυτό παρακολούθησε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας και των μέτρων που  εφαρμόστηκαν, αξιολογώντας τα  σε συνάρτηση με τα υφιστάμενα πραγματικά δεδομένα των υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε.

Επέλεξε να κάνει απόλυτα στοχευμένες παρεμβάσεις και να μην συμμετέχει στην διευρυμένη   συζήτηση σε θέσεις και ερωτήματα που θα ενέτειναν την δικαιολογημένη αγωνία των πολιτών. 

Αναδείξαμε έγκαιρα σοβαρές ελλείψεις στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις και ενημερώσαμε, όπως πάντα,  δημόσια τους πολίτες αλλά και με e mail  τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Β.Β.Β..

Οι έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις αφορούν:



·     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όπως πάντα, ενημερώσαμε τους βουλευτές και τις βουλεύτριες που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική για τα καταγεγραμμένα θέματα που θέτουν οι πολίτες  και τις προτάσεις – θέσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.,  με σκοπό την υιοθέτηση τους και την άμεση διεκδίκηση για την επίλυση τους, με σχετική νομοθέτηση.  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


Τα θέματα που έγκαιρα αναδείξαμε και σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης τους: 
1.   Οι Δήμοι  και σε αυτή τη κρίση καλούνται να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Επομένως κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η νομοθέτηση για την αύξηση των κονδυλίων προς τους Δήμους. Οι λόγοι προφανείς, η συνεχώς  αυξανόμενες  δαπάνες που απαιτούνται λόγω της πανδημίας  και με δεδομένο τον σημαντικό περιορισμό των δημοτικών εσόδων σε αυτή ειδικά την περίοδο . Η πρόταση μας, να νομοθετηθεί  η άμεση και σε μόνιμη βάση επιστροφή του 25% των παρακρατούμενων πόρων προς Ο.Τ.Α., σε πρώτη φάση, που περικόπηκαν την περίοδο των μνημονίων.  

=>  Η πρόταση αυτή της   ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. αποτέλεσε, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Νάσου Αθανασίου, που την συνυπέγραψαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  επίκαιρη επερώτηση  προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών  που θα απαντηθεί στην Βουλή. 


                                                                        -------
=> Η κυβέρνηση σπεύδει τώρα να διευθετήσει, με ανακοινώσεις Υπουργών  – Κ.Υ.Α. τα παρακάτω θέματα : 

2.     Καταγράφονται όλο και περισσότερα διαμαρτυρίες  γονέων σχετικά με την συνέχιση καταβολής των μηνιαίων χρημάτων προς ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων (προσχολική αγωγή – δημοτικό – γυμνάσιο - λύκειο)  παρόλο που έχουν υποχρεωτικά αναστείλει τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Με δεδομένο πλέον ότι το σχολικό έτος θα έχει σημαντική παράταση οι γονείς δεν γνωρίζουν εάν θα κληθούν να πληρώσουν και για το διάστημα αυτής της παράτασης.  Απαιτείται σχετική νομοθέτηση για να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι οικογένειες. 

ð Η κυβερνητική παρέμβαση:


3.   Η μέχρι τώρα προβλέψεις για στήριξη αφορούν όλες τις κατηγορίες πολιτών έκτος από  μία, αυτή που συνήθως δεν περιλαμβάνεται σε προγράμματα στήριξης. Η πολύπαθη αυτή κατηγορία είναι των μακροχρόνια ανέργων που έχει πάψει κάθε τακτική επιδότηση από τον Ο.Α.Ε.Δ.. Οι μακροχρόνια άνεργοι που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δεν λαμβάνουν σχεδόν καμίας πρόνοιας από το κράτος. Σε μεγάλο ποσοστό είναι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα και μάλιστα με βάσει το εξωφρενικό σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης, θεωρούνται ότι ανήκουν στην μεσαία τάξη. Ένα σπίτι Α΄ κατοικίας σε μία οικογένεια με ένα παιδί και ένα μικρό αυτοκίνητο ακόμη και με μηδενικό εισόδημα, με το σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης παρουσιάζονται να έχουν σημαντικό φορολογητέο εισόδημα.      Η ανάγκη για θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε πολίτη είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. 

ð Η κυβερνητική παρέμβαση:



ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ   ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΣΠΙΤΙ  με  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΝ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΛΕΥΚΗ  ΕΠΙΤΑΓΗ...



                                         Ματόπουλος θανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου