Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΥΔΡΟΥΣΑ - 28/6/2015

 
 
 


                                                          
 
 
 
 
                       
                          Βούλα  28/6/2015     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                          Αριθμ. Πρωτοκ. : 056 / 2015          
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   
   

Ανακοίνωση


                     ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ     ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΥΔΡΟΥΣΑΣ.
 

  Την Κυριακή 28 Ιουνίου πολίτες που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ  τη νήσο Υδρούσα, την επισκέφτηκαν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ομάδας περιβάλλοντος της ΡΙΚΙΠ  Β.Β.Β. για την ενημέρωση και γνωριμία με το  ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τις σημαντικές αρχαιότητες, τα πολυβολεία και υπόγεια καταφύγια από το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Στην παρέα αυτών των πολιτών που μετέβησαν με σκάφος με την ομάδα περιβάλλοντος της ΡΙΚΙΠ, συμμετείχαν και αθλητές του θαλάσσιου κανό, από αθλητικό όμιλο του Δήμου μας, οι οποίοι ήρθαν με τα δικά τους πλωτά μέσα.

Έγινε περιήγηση σε όλο το νησί και συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της δημοσιοποιημένης επένδυσης – κακοποίησης του νησιού και των μέχρι τώρα ενεργειών των επιχειρηματιών, αλλά και των Δημοσίων, Δημοτικών υπηρεσιών    και της ΡΙΚΙΠ.

Συναντήσαμε αγριοκούνελα και γλαροφωλιές (που μειώνονται όλο και περισσότερο) και σημαντικό αριθμό νεκρών ζώων. Οι οχυρωματικές κατασκευές εντυπωσίασαν τους περιηγητές και εξέφρασαν την απορία γιατί δεν συντηρούνται και δεν προστατεύονται από τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς.

Τέλος, ξεκουραστήκαμε κάτω από την φιλόξενη σκιά ενός αλμυρικιού, στο Δημόσιο αιγιαλό της νήσου και οι περισσότεροι απόλαυσαν την δροσερή θάλασσα.

Η ώρα της προγραμματισμένης επιστροφής έφτασε και όλοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η προστασία του φυσικού και ιστορικού χώρου της νήσου Υδρούσας είναι υπόθεση όλων των πολιτών και ότι λόγω της εγγύτητας με την παραλία θα ξαναεπισκεφτούν σύντομα το νησί.   

 
 

                                                                      Ομάδα Περιβάλλοντος

                                                                       ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

 






 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου