Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) στο ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ














ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) στο ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Στη σημερινή εποχή, η κλιματική αλλαγή είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που λαμβάνεται – ή θα πρέπει να λαμβάνεται- σημαντικά υπόψη κατά τον αστικό σχεδιασμό. ¨Έως σήμερα ο αστικός  σχεδιασμός  με τις συμβατικές κυκλοφοριακές μελέτες δεν  κατέγραφε και πρότεινε  λύσεις με γνώμονα την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Επομένως, προκύπτει έντονα η ανάγκη για πιο βιώσιμες διαδικασίες σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των αστικών μετακινήσεων. 
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το ΣΒΑΚ είναι “ένα στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάστηκε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και στα περίχωρα τους για μία καλύτερη ποιότητα ζωής”. 
Η συζήτηση για το θέμα στη χώρα μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ωρίμασαν πλέον οι ‘’συνθήκες’’ για να έρθει στο προσκήνιο και να απασχολεί σταδιακά όλους τους Δήμους.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεκινά την διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης για το θέμα και ταυτόχρονα καταγράφει προτάσεις και παρατηρήσεις, με τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου το οποίο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ακολούθως η  πρώτη διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και ώρα
6:00μμ στο Δημαρχείο Βούλας (Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 18).

Η συμμετοχή όλων όσων μένουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας στην διαβούλευση αυτή θα συμβάλει στην καταγραφή και επίλυση προβλημάτων αστικής κινητικότητας και τελικά την βελτίωση της ποιότητας ζωή μας. 

                                                                                                                                 ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου