Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Σωτήρης Ελευθερίου νέος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Σωτήρης Ελευθερίου νέος συμπαραστάτης                          του Δημότη και της Επιχείρησης

2 / 3 / 2015
 
Με ευρεία στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχτηκε συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βουλιαγμένης, κ. Σωτήρης Ελευθερίου. Ο συγκεκριμένος θεσμός ενεργοποιείτε για πρώτη φορά στο Δήμο μας, αφού καθιερώθηκε το 2010 με το νόμο Καλλικράτη, και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή απέτυχε να πετύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα η θέση να μείνει κενή κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.
 
Ο κ. Ελευθερίου ήταν ένας από τους 8 συνολικά υποψηφίους για τη θέση και εκλέχτηκε με 23 ψήφους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία αφού στην πρώτη ψηφοφορία κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.
Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Δήμαρχος ζήτησε από την Πρόεδρο μια μικρή διακοπή και κάλεσε τους αρχηγούς των συνδυασμών της μειοψηφίας σε σύσκεψη στο γραφείου του, με αποτέλεσμα να συναινέσουν οι περισσότεροι στο πρόσωπο του νέου συμπαραστάτη.
Μετά την ψηφοφορία ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κ.κ. Δαβάκη, Ματόπουλο και Δόγκα για τη συναίνεση τους και την συμβολή τους προκειμένου να αποκτήσει ο Δήμος Συμπαραστάτη. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους, υψηλού κύρους υποψηφίους, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ελευθερίου για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
Ο κ. Ελευθερίου ευχαρίστησε με τη σειρά του όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα νέα του καθήκοντα.
Ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης βάσει του άρθρου 77 παρ. 3 του ν.3852/2010 (νόμος Καλλικράτη) Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους ενδιαφερόμενους.
Ο Σωτήρης Ελευθερίου ασχολείται με τα κοινά στο Δήμο Βουλιαγμένης όπου εκλεγόταν επί έξι συνεχόμενες τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ είχε διατελέσει τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος. Επίσης έχει διατελέσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Μέλος του Αθλητικού Οργανισμού, Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και πυρασφάλειας του Δήμου Βουλιαγμένης καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής με αρμοδιότητα τα νέα τεχνικά έργα στην Περιφέρεια.
Επαγγελματικά ο κ. Ελευθερίου ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των αυτοματισμών με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου