Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 7ου 2019 ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β. και ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ



                      



 blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  06 / 08  /2019
  Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 053/2019 

 

        

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΚΤΩΝ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΒΒΒ –                  ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ & ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
                                                           

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής, δημοσιοποιεί τακτικά κάθε μήνα τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

  Ο Δήμος Β.Β.Β. ενημερώνεται υπηρεσιακά για τις μετρήσεις αυτές, και μετά από πολλές διαχρονικές οχλήσεις μας για δημοσιοποίησή τους (με συχνές δημόσιες τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και  με κατάθεση έγγραφων προτάσεων), αποφάσισε να ασχοληθεί με την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα, βάζοντας μία θεματική σελίδα για το θέμα στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.vvv.gov.gr/index.php/usefull-inf-and-maps/taftotita-idaton-kolimvisis.         

Όμως  Δημοτική αρχή προφανώς δεν έχει σε προτεραιότητα τέτοιου είδους  θέματα, για την σαφή και εύκολη ενημέρωση των πολιτών  και η πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης μετά από τέσσερα χρόνια, παρουσιάζει τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014 με πληροφορίες και χάρτη ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ( με πρόταση και μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. το 2016) .

Η παραπομπή για τις μηνιαίες μετρήσεις σε παραπέμπει σε τεράστια λίστα excel  με μετρήσεις από όλη την Αττική και δεν βοηθά τον Δημότη – κάτοικο και επισκέπτη να ενημερωθεί άμεσα και σαφώς για τις εποπτευόμενες ακτές του Δήμου Β.Β.Β.

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

         Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή : 

·        ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΤΩΝ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:








ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου