Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ – ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ 2021 & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ των ΣΗΜΕΙΩΝ

 

      


 

 

 
blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                                 Βούλα  18 / 06  /2021

 Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                    Αριθμ. Πρωτοκ.: 027/2021

Facebook: www.facebook.com/rikipvvv

 

        

 

Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση

 

Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΥΔΑΤΩΝ  ΤΩΝ  ΑΚΤΩΝ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΒΒΒ –                  ΟΙ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  ΜΑΙΟΥ 2021 & ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ –

ο ΝΕΟΣ  ΧΑΡΤΗΣ των ΣΗΜΕΙΩΝ

& ΕΚΘΕΣΗ Ε.Ε. 2020 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                  

                                                                 

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για έκτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και δημοσιοποιεί τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τακτικά κάθε μήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Β.Β.Β. εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014 με πληροφορίες και χάρτη, ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ακτές που εποπτεύονται ( με πρόταση και μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. το 2016 –ΔΕΙΤΕ:             ΒΑΡΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016
                ΒΟΥΛΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016
                ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ 2016
).

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα λήψεων δειγμάτων ύδατος από τις ακτές κολύμβησης στο     Δήμο Β.Β.Β., που ανακοίνωσε η αρμόδια Διεύθυνση  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,       οι μηνιαίες τακτικές δειγματοληψίες θα διενεργηθούν: ΜΑΙΟΣ στις 25 – ΙΟΥΝΙΟΣ στις 23 - ΙΟΥΛΙΟΣ στις 21 -  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ στις 18 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ στις 10 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ στις 5 .

         Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :

                                  (http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

 

·         ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Þ       ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ 2021 ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ   ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ

Þ      ΜΑΙΟΣ 2021 -ΑΡΧΙΚΕΣ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ 

Þ     Έκθεση της Ε.Ε. της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης του 2020 (Αγγλικά)

Þ       ΝΕΟΣ  Χάρτης σημείων παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Αττικής       

 

ΡΙ.ΚΙ.Π.    Β.Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου